2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası

İspanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nda mücadele edecek 16 takım belli oldu. Turnuvada yer alacak takımlar şu şekilde:

vpMQjv.jpg
 
Son düzenleme:
FIBA 2018 Kadınlar Dünya Kupası Grupları belli oldu. 22-30 Eylül tarihleri arasında FIBA 2018 Kadınlar Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Potanın Perileri B Grubu’nda Avustralya, Arjantin ve Nijerya ile eşleşti. Gruplar şu şekilde:

azXg6g.jpg
 
Son düzenleme:
ABD, İspanya, Fransa biraz da Avustralya dışında orta sınıf takım bile yok. Maalesef bizim kadro da orta sınıf kadar bile değil. Nevriye'nin gitmesinden sonra uzun rotasyonu çok güçsüz hale geldi. Quanitra veya Sanders'den biri kesik yiyecek. Tuğçe, Tilbe vs. bunlar hayatta Nevriye'nin yerini dolduramaz. Kısa rotasyonu hakeza öyle. Eski Birsel ve Işıl yok artık. Zaten bu seneki turnuvada milli takım patlak verdi. Kötü Yunanistan'dan 30 sayı fark yemiştik yanlış hatırlamıyorsam.

Gruba gelince Avustralya ile liderlik için çekişiriz ama 2. oluruz gibime geliyor. Sonrası diğer gruplardaki maçlara bağlı.
 
Eski Birsel yok olabilir ama şu anda Işıl gayet iyi durumda. Quanitra ile kadrodaki en iyi yerli konumunda. Hala bir laf sokma çabaları gerçekten anlamak güç.
 
Işıl kötü oynamıyor şu an ama eski prime dönemlerindeki (2013-2015 arası) performansı yok. Bunu laf sokma olarak anlamak bir hayli komik.
 
Işıl yanındaki vasat altı oyunculara ve bir oyun kurucunun en önemli ihtiyacı olan uzunların iyi screen yapması diye birşey olmamasına rağmen gayet iyi oynuyor. Kötü oynamıyor deyip geçmek hayli komik. Şu kıza sallamaktan vaz geçin artık.
 
Son zamanlardaki en kötü milli takım kadrosu belki de. Quanitra Hollingsworth ve Işıl Alben dışında elle tutulur bir oyuncu yok. Sadece gelecek vaad eden ama sıradan kalitesinden daha fazlası olamayacak oyuncular var.

Saygılar.
 

Üst