2019-2020 Avrupa'da Transferler ve Kadro Haberleri

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen Tyler Ennis, Maccabi Tel Aviv için sağlık kontrollerinden geçmek üzere İsrail'e gitti. Ennis eğer kontrolleri başarılı bir şekilde tamamlayabilirse, Tel Aviv ekibine imza atacak.


Tarik Black'in NBA çıkış opsiyonunun süresi doldu. Black, önümüzdeki sezonda da Maccabi Tel Aviv forması giyecek.

CSKA, NBA tecrübeli guard Ron Baker ile 1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Jonas Jerebko, Khimki ile anlaşmaya yakın.


Baskonia, Nik Stauskas'ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Bayern Münih, Mathias Lessort'u kadrosuna kattığını açıkladı.
 
Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan Valencia uzun guard rotasyonuna yapmak istediği hamleyi sonuçlandırmak üzere. NBA patentli guard ile anlaştılar, yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Toronto Raptors forması ile izlediğimiz ve birkaç gün önce serbest kalan Jordan Loyd ile anlaştılar, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Geçen yaz temsilcimiz Daçka ile anlaşmış ancak sezon başlamadan kontratındaki çıkış maddesini kullanarak Raptors’a gitmişti.

(via@fersudeniz)
 
Son olarak Monaco forması giyen DJ Cooper, FIBA tarafından geçirildiği doping testinde hamile eşinin idrarını kullandı. Yapılan tetkikler sonucunda "hamile olduğu" tespit edilen Cooper, bu yola başvurması nedeniyle basketboldan 2 yıl men edildi.

😲🤔
 
Rus ekibi Khimki Basket, son olarak Rytas Vilnius forması giyen ABD'li guard Chris Kramer ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
 
Son olarak Monaco forması giyen DJ Cooper, FIBA tarafından geçirildiği doping testinde hamile eşinin idrarını kullandı. Yapılan tetkikler sonucunda "hamile olduğu" tespit edilen Cooper, bu yola başvurması nedeniyle basketboldan 2 yıl men edildi.

😲🤔

9 ay hamilelik sürse bir yıl da bebisi emzirmeyi. Basketbola iki yıl ara verecek olması doğru bir karar :)
 
Teodosic'in takımı Virtus Bologna'nın Alessandro Gentile'yi de transfer etmesi bekleniyor. Koç Djordjevic daha önce Gentile ile birlikte çalışırken, Gentile de 2 yıl önce yine Virtus'ta forma giyiyordu. (@paxer89)
 
Lokomotiv Kuban, hedeflediği iddialı kadro için önemli bir hamle yapmaya daha hazırlanıyor.

Koç Banchi’yi takımın başına getiren ve NBA patentli Dekker ile tecrübeli guardlar Cummings ve Kalnietis’i kadrosuna katan Rus ekibi şimdi de NBA patentli bir uzun, Alan Williams‘ı kadrosuna katmak üzere. Taraflar 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaştılar ve yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Brooklyn Nets’de kısa bir süre oynasa da genelde G-League‘de izlediğimiz Williams, buradaki 45 maçta 20.0 sayı, 13.4 ribaund, 2.1 asist, 1.2 blok istatistikleri ile dikkatleri çekmişti. Çin yaz ligi NBL’de de 7 maçta 21.3 sayı, 14.3 ribaund, 3.3 asist, 1.3 blok, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.
 
Son düzenleme:
CSKA Moskova bugün yaptığı açıklamayla Amerikalı guard Mike James ile anlaşmaya vardığını duyurdu. İki taraf 1 yıllık sözleşmede el sıkıştı.
 
Heurtel'in yaklaşık 5 ay oynayamayacağı haberleri var.
Barcelona’nın işine gelebilir bu durum.
Delaney ya da çok daha iyi bir guard transferi ile Avrupa'nın en iyi kadrosu olabilirler...
 
Euroleague‘de yeniden play-off iddiası olan takımlar arasına girmek isteyen Maccabi Tel Aviv NBA patentli eski forvetini geri getirdi.

İsrail milli takımının da formasını giyen tecrübeli forvet Omri Casspi yeni sezonda İsrail ekibinin formasını terletecek.
 
Khimki Moskova, son olarak Golden State Warriors forması giyen Jonas Jerebko le 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Khimki çok iyi takım oldu...

S. Jovic - C. Kramer
A. Shved - D. Bertans
S. Karasev - J. Timma - S. Monia
A. Gill - J. Jerebko - J. Evans
T. Mozgov - D. Booker
 
Son düzenleme:
Yeni sezona iddialı bir kadroyla Euroleague‘de play-off oynama hedefiyle hazırlanan Maccabi Tel Aviv aradığı guardı NBA’de buldu.

Sports5’ın haberine göre geçtiğimiz sezon Atlanta Hawks ve Memphis Grizzlies formaları ile izlediğimiz Yunan guard Tyler Dorsey ile 1+1 yıllık kontrat imzaladılar. Dorsey bu kontrattan yıllık 700 bin dolar kazanacak. Resmi açıklamanın yakında gelmesi bekleniyor.
 
Olimpiakos'un başarılı koçu David Blatt, sağlığı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yunan ekibinin resmi sitesinde görüşlerini paylaşan İsrailli koç,birkaç ay önce "Primary Progressive Multipl Skleroz" (PPMS) hastalığına yakalandığını duyurdu.

Bunun bir otoimünin rahatsızlığı olduğunu söyleyen Blatt, "Bu hastalığın bir çaresi yok. Deprasyona girmek kolay. Ben mücadele edip bununla yaşamayı öğreneceğim" dedi.

Hayati tehlikesi olmayan ama tedavisi de bulunmayan bir hastalıkmış.
Geçmiş olsun koç 🙏
 
Son düzenleme:
Heurtel'in sakatlığı sonrası guard arayan Katalanlar, Malcolm Delaney'e teklif yapmayı düşünüyor! (via @nikosvarlas)

Olursa Barcelona da tek sıkıntılı bölge koç bölgesi kalır. 😄
 
Son düzenleme:

Üst