2019-2020 Avrupa'da Transferler ve Kadro Haberleri

Maccabi koçu Sfairopoulos: "İyi bir teklif alırsa Angelo Caloiaro'nun takımdan ayrılmasına izin vereceğiz. Bu takımda süre alamayacağını düşünüyoruz."

Ergin Hoca, Moerman yerine düşünmez mi?
 
🏀 @FCBbasket 2019/20 kadrosu:

Malcolm Delaney, Thomas Heurtel, Kevin Pangos
Alex Abrines, Pau Ribas, Kyle Kuric
Adam Hanga, Victor Claver, Cory Higgins
Nikola Mirotic, Pierre Oriola, Rolands Smits
Brandon Davies, Ante Tomic, Artem Pustovyi

Eksiksiz bir kadro.
 
Kadro muazzam da dünyanın en primitif ve tek yönlü pivotu Tomic'e 25 dakika süre veren, Heurtel'e takımın dümenini emanet eden, 1 sene önce uçan kaçan Pangos'u yerin dibine gönderen Pesic'le çok gelecekleri olduğundan emin değilim. Böyle kadroya Saras, Perasovic, Messina gibi modern bir koç yakışırdı. Pesic'in bu kadroyu son verimle kullanabileceğinden emin değilim. Mesela Davies-Mirotic gibi hareketli 2 uzunu kaç kere yanyana oynatacak, Higgins gibi muazzam bir adam varken Hanga'nın sürelerini nasıl kısıtlayacak, Ribas fantezisinden vazgeçip Abrines'ten ne kadar verim alacak merak ediyorum. Pesic'in varlığından dolayı sadece kadroya bakarak Real-Fener'in yanına şu an için yerleştiremiyorum Barca'yı.
 
Hepsine katılmakla beraber Tomic konusuna ayrıca değinmek istiyorum. Yıllardır saplanıp kaldılar bu konuya. Başka hiç 5 numara yok gibi sürekli onun üzerine şablon kurdular.
 
Hepsine katılmakla beraber Tomic konusuna ayrıca değinmek istiyorum. Yıllardır saplanıp kaldılar bu konuya. Başka hiç 5 numara yok gibi sürekli onun üzerine şablon kurdular.

Çünkü yarı sahada hareketli savunmalara karşı set çizemeyen, alan savunmasına etkin çözüm üretemeyen, yarı saha yerleşimini ve top rotasyonunu iyi sağlayamayan eski tip bütün koçların değişilmezi abi Tomic gibi oyuncular. Tek umutları da topu verip post up yaptırmak. Allah aşkına bugün Avrupa'daki en hantal pivot bile Tomic'ten 2 gömlek atlet, hepsi savunmada ayakta kalacak güçteler, hepsi ayak oyunlarına hakimler, kısalar zaten pire gibi her dakika topa baskılılar. Maçta Tomic'e post up'ta 10 tane top indirsen verim alacağın hücum sayısı en fazla 2'dir. Ki savunmadaki zaafiyetlerine girmiyorum, Pleiss'tan bile daha kağnı o konuda. Tomic'i modern basketbolda kullanmanın tek yönü iyi pasörlüğünü ön plana çıkartıp pota altında bir oyun kurucu gibi oynatman olabilir. Tomic boyalı alanda top alınca bitiriciden ziyade hazırlayıcı olarak kullanılabilirse belki kaydadeğer bir katkı verebilir. Ama ne olursa olsun herif savunma tarafında öyle bir kara delik ki hücumdaki en verimli hali bile onun eksilerini dengelemez. Allah aşkına rakiplerin Vesely-Leuvergne, Ayon-Tavares'le filan oynuyor, Tomic-Singleton'la bir takımın savunma veya hücumda istikrarlı iş yapması olasılığı nedir yahu?

Günün modern 5 numarasında son aranan özellik post up'ta verimlilik artık, kimse o oyunu oynatmıyor. Ha, Tomic gibi iyi pasör olup üstüne dış şut eklersen genç Bourosis tarzı verim verirsin veya Dunston gibi hücumda çok az iş yapabilmene rağmen savunma tarafında kıtanın en iyi 3 savunmacısından biri olursan geçerliliğin olur. Ama bizim Auguste, Barca'nın Tomic, Maccabi'nin Tarik Black'i gibi biraz ordan biraz burdan adamlara 5 numarayı emanet edersen de ne oyun istikrarı, ne de başarı istikrarı elde edebilirsin. Halbuki yarı sahada Obra tarzı etkin hücum çizecek, Saras gibi 5 kısayla her hücumu fast break gibi oynayacak yetkinlikteysen demode oyunculara bağlı kalmadan da elindeki kadrodan maksimum verim alabilirsin. Pesic'in sıkıntısı pek tabii ki kötü koç olması filan değil, demode olması. Zaten onun akranı çok değerli antrenörlerin bugün çalıştıkları yerler de bu neslin günün basketbolunda ne kadar etkisiz kaldığının göstergesi. Aradan çıkıp günün oyununa kendini adapte edebilen Obra gibi ünik örnekler de halen Avrupa basketbolunu domine etmeye devam ediyor zaten.
 
Bugün İspanya Süper Kupası'nda Real Madrid-Barcelona maçı var.
Maçı yayınlayacak kanal yok sanırım.
Eğer link falan bulunabilirse ve burada paylaşılırsa çok sevinirim...
 
Olimpia Milano, ABD'li skorer Keifer Sykes'ı kadrosuna katmaya yakın.

26 yaşındaki ve 1.83 boyundaki Sykes, 2017-18 sezonunda ülkemizde Ankara DSİ forması giymişti.

Kızılyıldız ise Olympiacos'tan ayrılan Kevin Punter ile anlaşmak üzere...
 

Üst