2019-2020 BSL Takımlarının Transferleri ve Kadro Haberleri

Afyon Basketbol Klubünün yönetim kurulu istifa etmiş. Lige katılamayacakları belli oldu. 2-3 Güne İBB Basketbol'da lige katılmayacağını açıklar herhalde.

İkisi birlikte çekilirse alttan İtü ve Akhisar Basketbol çıkar büyük ihtimalle.
 
Afyon Basketbol Klubünün yönetim kurulu istifa etmiş. Lige katılamayacakları belli oldu. 2-3 Güne İBB Basketbol'da lige katılmayacağını açıklar herhalde.

İkisi birlikte çekilirse alttan İtü ve Akhisar Basketbol çıkar büyük ihtimalle.

Lig fikstürü çekilmiş olduğu için TBL'nin normalde sırası gelen Sigortam.net İTÜ'ye öncelik tanıması şartı ortadan kalktı. (kaynak: basketfaul)

hocam fikstür çekildiği için TBF 14 takımla da oynatabilir ligi. Ayrıca illa alt ligden birileri gelecek ise para Petkim ve Konya da var. Onlar basar parayı üst lige çıkarlar. Kadroyu da hızlı bir şekil de hallederler. İş ki şu Afyon ve İstanbul bir an evvel gitseler. Böyle bir sistem tek Türkiye de vardır. Ülkenin en üst düzey basketbol ligine katılmak için kağıda katılıyorum yazıp göndermek yeterli. Para vermeyi bırak taahhüt bile etmiyorsun paran olduğunu. Yani bu durum şuan basketbolun can çekiştiği İngiltere de bile yoktur sanırım. Ama hido halen '' en iyisiyiz yeaa'' deyip duruyor sağ da sol da.
 
Bursaspor, son olarak Chalon forması giyen Mykal Riley'i transfer ettiğini açıkladı.

Mykal Riley (2018-19 Fransa Ligi sezonu)

9.2 sayı
3.4 ribaunt
10.9 PIR
 
Türk Telekom, Egemen Güven ve Enes Berkay Taşkıran'ı kadrosuna kattı. (Eurohoops)

Şafak Edge de Türk Telekom'da.
(via@caglartorun)
 
Son düzenleme:
EuroLeague Gelecek sezon için çalışmalarına başlayan Anadolu Efes, hazırlık kampı için kadrosuna takviyede bulundu.

Lacivert-beyazlı ekip, 24 yaşındaki oyun kurucu Nikola Rebic'i kamp kadrosuna dahil ettiğini duyurdu
 
Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımı Bursaspor‘da transfer çalışmaları devam ederken bir dönem Oklahoma City Thunder forması da giyen Perry Jones‘la anlaşma sağlandı.


Forvet pozisyonunda oynayan 27 yaşındaki oyuncu, 2012-15 yılları arasında NBA’de Thunder forması giydi ve 143 maçta 3.4 sayı-1.8 ribaunt ortalama yakaladı.
 
Arel Üniversitesi Büyükçekmece, Mert Celep'i (1995, 2.00) kadrosuna kattı.


Karşıyaka altyapısından yetişen Celep geçen sezon Konyaspor'da oynamıştı.
 
Afyon Belediyesi, Burak Eşlik'i (1994, 1.93) kadrosuna kattı.

NCAA'de SIU-Edwardsville ile 4 sezon geçiren Eşlik daha sonra Trabzonspor ve Sakarya BŞB kadrolarında yer aldı.
 
Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de sezon sona ermeden sözleşmesi uzatılan Osiris Eldridge'in sözleşmesi geçtiğimiz günlerde revize edildi. İstanbul'a gelen Eldridge takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. Amerikalı oyuncunun bugünkü AEK maçında oynaması bekleniyor.
 
Banvit çok tatlı takım olmuş. KSK eksikleri döndüğünde epey zorlayacak gibi görünüyor. Telekom da çekirdek olarak iyi ama Fall'ın sağlık durumu ve Campbell'in oynayacağı top önemli. BJK iyi başladığı transfer döneminde bence pek iyi bitiremedi. Hazırlık maçlarında 0/5 çektiler. Daçka'dan Bonzie Colson'u takip etmekte fayda var. Tofaş'ı da alışılagelmiş performanslarının aşağısında gördüm.
 
Darüşşafaka Tekfen, Yeni Zelanda'nın yıldız oyuncusu Corey Webster'i kadrosuna katmak için girişime geçti. Webster ile prensipte anlaşan Daçka'nın transferi gerçekleştirmesi, sözleşmesinin devam ettiği New Zealand Breakers'ın oyuncuyu serbest bırakmasına bağlı.


Galatasaraylı Tai'nin ağabeyi olan Corey Webster (1988, 1.88) Mega Leks, Koroivos ve Ironi Nahariya ile Avrupa deneyimi yaşadı, son Dünya Şampiyonası'nda 22.8 sayı (yüzde 54.5 üçlük), 4.6 ribaund, 5.6 asist ortalamaları tutturdu, Türkiye'ye karşı 12 sayı, 3 ribaund, 5 asistle oynadı, Yunanistan maçında 7 üçlük isabetiyle 31 sayı attı.
 
Arel Üniversitesi Büyükçekmece, Osiris Eldridge gibi sezon bitmeden sözleşme yaptığı ancak daha sonra rakamın yüksek olması nedeniyle kararsızlığa girdiği Kenny Hayes ile yeni rakamlar üzerinden anlaştı.
 

Üst