2019-2020 Euroleague

Bence yerli oyunculara başarı kovalayan takım Zalgiris. Kızılyıldız da yerli oynatıyor ama başarı peşinde koşma konusunda biraz geride kalıyorlar :)
Pana'da ana rotasyonda yerli oyuncuların rolü daha fazla Zalgiris'e göre. Calathes, Pappas, Papapetrou, Mitoglou bunlar taşıyor takımı. Amerikalılarda bir tek Thomas var bu sene fayda veren zaten onlarda sorun o yoksa Pana daha iyi yerde olurdu. Fredette ve Rice bile istenen katkıyı veremiyor. Zalgiris'de Leday, Hayes, Walkup, Landale bunlar ana rotasyon parçaları. Yoksa Zalgiris zaten benim Euroleague'de favori takımım, rol modelim bizim için. Kızılyıldız konusuna aynen katılıyorum.
 
Bilemiyorum, Grigonis, Jankunas, Ulanovas, Milaknis, Lekavicius, Birutis.. hepsi ana parçalar olmasada ilk 4 tanesi senin yazdıkların kadar önemli oyuncular bence.
 
Fenerin gücü yetmiyor, bi türlü farkı kapatamadılar. Obra pancar gibi kızarıyor yine. Ben de şaşırdım, daha iyi olmalarını bekliyordum.
 
And you Mahmutoğlu dedikten sonra Melih’e ne diyor anlayamıyorum orayı. Anlayan varsa bi zahmet yazsın. Melih de iyi şamar oğlanına döndü garibim. Bi kere de tokatlamıştı onu.

Yalnız şunu Ergin hoca yapsa şimdi canlı canlı gömmüşlerdi adamı.
 
Mike James el üstü üçlük atarak mı kendini ispat edecekmiş? Avrupa basketbolu demek düzen demektir.
 
And you Mahmutoğlu dedikten sonra Melih’e ne diyor anlayamıyorum orayı. Anlayan varsa bi zahmet yazsın. Melih de iyi şamar oğlanına döndü garibim. Bi kere de tokatlamıştı onu.

Yalnız şunu Ergin hoca yapsa şimdi canlı canlı gömmüşlerdi adamı.
If I ....(anlayamadım bu kısmını) put you to locker room gibi birşey söyledi galiba
 
Vay be, adam resmen herkesin içinde gözüne bakarak “fuck you datome!” demiş. İzlerken çok ilginç geldi.
3 hafta önce “planladıklarımı nedense sahada göremiyorum, anlamıyorum niye böyle oluyor” diye oyuncuları işaret etmişti aslında.
Datome’ye gerçekten noldu anlamak güç. Adam ilk geldiği sezon Bjelica için üzülenler 1 günde “sen nerelerdeydin Datome çok yaşa” diyordu. Adam 2 sezondur fişi çekti sahada ruh gibi geziniyor.
 
Fenerbahçe gibi savunmasıyla özdeşleşen takım her şeyiyle savunma yaptığı CSKA deplasmanında, son çeyrek rölantide oynanmasına rağmen 90 sayı yiyorsa Obradovic o lafları biraz da kendi üstlense daha iyi olur. Bu takımın savunma yapmadığı, mücadele etmediği filan yok, tek sorun Vesely artık alışagelmiş sakatlıklarını yaşarken bu adamın arkasına geçen yıl Efes'le final serisinde idareten oynarken bile bugün oynayanların alayından daha iyi çember savunan Melli kadar bir 5 numara yedeğinin bulunmaması. Lauvergne'i geçen yılın üstüne neden bir daha tuttun, Vesely'inin zaten kemiğine kadar sömürdün ve İstanbul'daki final hariç hep aldığı paranın altında kalmış, Stimac ne alaka, bunları soran yok Obradovic'e. Maalesef aynı bizim futbol takımımız gibi Fenerbahçe'nin erkek basketbol takımı da tek adamcı yönetildiği için baştaki adam ne kadar başarısız, ne kadar hatalı, ne kadar kibirli de olsa hem taraftarlar, hem de medya bir şekilde arkasında duracakları yolu buluyorlar.

Hadi bu adamlara bir şey demiyorum da özellikle yalaklıkları bitmeyen satılık kalemler ve tribün borazanlarına, daha doğrusu kraldan çok kralcılara ifritim. Euroleague'de 10 hafta olacak sen daha Westermann'ı takıma katamamışsın, Williams'ın rolünü belirleyememişsin, De Colo oyun yapısı itibariyle en iyi oynadığı maçta bile takımının genel alışkanlıklarına zarar veriyor ama Obradovic hala sağa sola küfretme derdinde. Bence Fener-Obradovic birlikteliği artık prime'ının sonuna gelmiş, böyle para harcamaya devam edeceklerse bütçeyi daha söz dinleyen, eleştiri kaldıran ve başarıya aç birine teslim ederlerse onların daha hayrına olur. Sene başı 30 milyon harcayıp 10. maçta oyuncularına sövüyorsan kulüpte en çok sana sövecek adamın açıklığı hissediliyor demektir.
 
Yalnız bu küfür olayı daha çok su kaldırır. Sosyal medyada tepkiler yavaş yavaş oluşmaya başladı, çoğu kişi Obra’nın ölçüyü kaçırdığını düşünüyor. Oyuncular da belki o anın şaşkınlığı, sıcaklığı ile reaksiyon gösteremediler ama bunlar öyle küfürü kaldıracak ergen yaşta oyuncular değil. Hepsi milyon euro kazanan egosu tavan oyuncular.
Bu işin sonu Obra için iyi gözükmüyor yani bu olay istifaya kadar bile götürebilir Obra’yı.
 
Ben pek öyle düşünmüyorum. Olay çok ortada, yani bu olaydan Fenerbahçe’nin menfaati nasıl olacaksa öyle çıkılacak bence. Oyuncuların da kellesi gidebilir ya da aynı düzen devam edecek. Çünkü bahsi geçen kişi de Avrupa’nın en iyi koçu ve marka. Taraftar da bu işe dahil , öyle kolay reaksiyon verilecek bi konu değil. Ki bu bi maçta olan değil, ayların birikimi bi öfke Obra’daki. Futbol neyse de basketbolda koçların oyunculara küfürü çok da abes bi olay değil malumunuz.
 

Üst