2019-2020 Euroleague

Ben isim vermeden genel konuştum aslında. Ergin hoca ve Murat Özyer gerilimi, Yarsuvat-Özbek gibi başkanlar vs derken hiç sağlıklı bi çalışma ortamı yoktu Galatasaray’da. Sistem yok demek haksızlık olur. Lig şampiyonluğunu hatırlayın mesela; her maçı ilk çeyrekte vurup kopartıyorduk geri kalan çeyrekler formaliteden oynanıyordu. Çünkü kadro kimyası ve planlaması çok iyiydi. Maalesef şanssızlıklar da ciddi rol oynadı geri gidişte. Hawkins madde kullandı, Ndong basketi bıraktı, Jamont gibi harika bir adamın kariyeri bitti, Davis geldi ortalığı süpürüp basketi bıraktı vsvs.. Neyse konu zaten biz değildik ben de uzatmıyım. Yapılanmaların beğendim ve bizimkine benzettim biraz. Tabi bizden daha farklı ve daha iyi bir organizasyona ve planlamaya sahipler.
Fener konusu ise artık sistem çoktan çözüldü onlarda. Kalinic’e ver sırtı dönük oynasın, Vesely perdeye gelsin Sloukas rakibini geçip onunla alleyoup kovalasın, Datome jumpshot atsın vs.. Barcelona’nın 5-6 yıl önce Bayern’e toplamda 7-0 la elenmesi ile son bulan sistemi gibi.
 
Lazic’in direkt atılması lazım, yumruk salladı Timma’ya.
Edit: diskalifiye oldu.
Bu arada şu maçı anlatan spikeri geçen seneden beri merak ediyorum ismini bilen var mı acaba şu an Kızılyıldız maçını izleyen varsa? Kendine has çok ilginç ve yer yer komik tepkilerle süslenen bi anlatımı var.
 
Bobua ve Anderson hiç katkı vermiyor. Hadi Bobua bi nebze anlarım da , şu Anderdonla niye devam edildi bu sezon anlamakta zorluk çekiyorum. Efes’in Anderson’dan acil çıkıp yerine savunma ve hücumda ortalama katkı verebilecek birini alması lazım. En kötü savunmada uçan kaçan atlet biri bile daha fazla katkı verir. Bobua da sezonda 2-4 maç çıkar iyi katkı verir sadece, geri kalanı böyle.
 
Anadolu Efes Malesef üç sayı çizgisinde çok kötü bir gün geçiriyor.
Calathes ve Fredette'ye de zerre çözüm bulunamadı.
2.yenilgi kapıda gibi.
Çevirecek oyun oynamıyor çünkü bugün.
 
54-51 öne geçtikten sonra 12-0 seri yiyip 63-54 geride kapattı Anadolu Efes.
Dediğim gibi çok tutuk ve silik bir oyun oynuyor bugün Efes.
Bireysellik ön planda, asist sayısı sadece 9.
3 sayı yüzdemiz de kötü olunca galibiyet çıkarmak zorlaştı...
 
Micic maçı verdi resmen. Rekor top kaybıyla oynadı. Arada kötü oynama kredisi var ama Micic’in, nazarlık olsun. Bu maçın iyi bir tarafı varsa Dunston’un erken faul problemine girdiği bir maçta Singleton beş numarada iyi oynadı diyebilirim. Singleton’un önemi zaten bu noktaydı.
Pana da kendine göre ekstra oynadı. Dış atışlarda çok kötüydü Efes.
 
Ayrıca her zaman savunduğum ve hocalığını beğendiğim Ergin hocam maalesef bu maçta sınıfta kaldı. 51-54 Efes öne geçtiğinde Micic’de gereksiz ısrar ederek o seriyi yedi. Pana hocası yerinde müdahale ederek Efes öne geçince hemen çevirdi oyunu, Ergin hoca ise bizim gibi izledi sadece.
Rice üç tane sanırım pota altından topu oyuna sokarken üçlük attı. Tamamen kopya üçlükler. Nasıl önlem alınmadı buna akıl almaz.
Ayrıca şu Babuo’nun savunma zaafiyeti artık can sıkıyor. Ne zaman oyuna girse rakip onun üstünde elini kolunu sallaya sallaya sayıyı buluyor.
Sonuç olarak sahada Micic ve Ergin hocama yazar bu maç.
 
"Micic bugün 7 top kaybı yaptı. 2 gün önce MVP olan bir oyuncunun, bugün 0/6 ile üçlük atıp, 7 top kaybı yapması benim için kabul edilemez. Bu profesyonelce olmayan bir durum."

Ergin Ataman

Ekim ayı içerisinde 2 kez MVP olmuş oyuncunun oyun aklını bir kenara koyarak işi kendisi ile mücadeleye çevirmesi evet profesyonellik değildir. Micic oynamadığında oynatabilecek beceriye sahip bir oyuncu. Beklenti bu, eleştiri de bu yüzden. Kimseye ekmek çıkmaz buradan..
(via@cemkoroglu)
 
Zalgiris hücum gücü çok kısıtlı. Fener iyi savunma yapıyor, Zalgiris de iyi savunma yapıyor ama hücumda hiç yoklar neredeyse. Ve bu senaryo hep tanıdık geliyor yıllardır..
 
76-69 öndesin.
Ve sahanda 10-0 seri yiyip kaybediyorsun.
İnanılır gibi değil.
Fb'de işler hiç iyi gitmiyor.
Bundan sonra içerde Münih maçı var.
Ondan sonra CSKA ve Barcelona maçları var hemde deplasmanda.
Bakalım neler yapacaklar...
 
Fener içerde baskonia ya çok zorlandı kazandı De Colo 39 sayı attı.,

Şimdi Zalgirise De Colo 29 sayı attı kazanamadılar. Demek ki içerde De ColO'nun 30-35 üzeri atamadığı maçları kazanamayacaklar belli oldu :D:D
 
Hele Obra mola aldıktan sonra yapılan o son hücum neydi öyle. Aceleyle topu potaya savurdu vesely. Yani Obra’nın molada böyle bir set çizeceğine ihtimal vermiyorum. Ne konuşuldu acaba o molada.
 

Üst