2019-2020 Hazırlık Dönemi

Ve biz bu Göksenin ile 2 yıllık sözleşme imzaladık.
Halbuki çok bir şey istemiyoruz.
Savunmasını eski seviyesine çıkarsın ve ceza şutları atsın o kadar 😏
 

Her ne kadar hazırlık maçı da olsa istatistik kağıdında dikkat çekici noktalar var. Bunlardan birisi 27 asist. Oyun kurucusuz oynadığımızı düşünürsek harika bir rakam ki bu asistlerin önemli bir bölümünün uzun oyuncular üzerinden geldiğini belirtmekte fayda var. İçeriye topu iyi indiren, savunmada kazandığı toplarla hücumda önde koşan bi takım yaratma çabasında olduğumuz görülüyor. Tabi ki her maç bu şekilde oynamamız zor o yüzden mutlaka yarı saha oyununun gelişmesi gerekiyor.

Moore'nin takıma yeni katılmasına karşın takım oyununa uyumu, hücumda sabırlı davranması, doğru pası bulması ve savunmada kollarının sürekli çalışması günün benim açımdan olumlu notlarından. Geçtiğimiz sezon yaşadığımız bölüm bölüm savunmadan kopuşlar bu maçta da devam etti ancak geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında epey alışmıştık savunmaya. Bu sezon daha erken form tutacağımızı düşünüyorum.

Fizikli uzunlara karşı sorun yaşamamız muhakkak ancak çember altına inen toplarda uzunun topla oynama süresi uzadıkça bu bizim için avantaj olacak çünkü savunmada daima el ayakları çalışan 2 uzunumuz olacak sahada. Bu açıdan Whittington'u da olumlu buldum. Ama topsuz oyuna alışması gerekiyor. İsrail ligi bu açıdan belki basit olabilir ama çemberden uzakta topu yere vurduğunda top kaybı ihtimali artıyor. O yüzden topsuz oynamaya da biraz alışması gerekecek.

Lazeric Jones konusunda istatistikleri kayda değer gözükse de yüksek tempoda çok zayıf kalıyor. Organizasyon konusunda hiç yok ve sürekli zorlama atışlara gidiyor. Olumsuz gördüğüm noktalardan biri de gerek Greg gerek Ben'in ribaund sezgileri. Yani top çok fazla ortaya ve Karşıyaka oyuncularına düştü bu açıdan da biraz çalışmak gerekiyor.

İyi gördüğüm noktalardan birisi hücumda pek sorun yaşamadık. Tabi en başta belirttiğim yarı sahada daha iyi olmalıyız. Devreye 44-45 geride girip, ikinci yarının ilk 5-6 dakikasında bir anda sıkı savunmayla öne fırladık. Sonra dozajı tekrar düşürdük. Son 5 dakikada yine kontrolü alarak maçı kazanmayı başardık. Gloria Cup bizim için biraz yüksek kalacak ama sonraki TÜBAD turnuvasında takım hakkında daha net fikirler elde edebiliriz.
 
🏆 Gloria Cup 2019 (Antalya)

🏀 Galatasaray Doğa Sigorta - Zalgiris Kaunas
📆 12 Eylül, Perşembe
⌚ 20:00
📺 TRT Spor

🏀 Galatasaray Doğa Sigorta - Anadolu Efes
📆 13 Eylül, Cuma
⌚20:00
📺 TRT Spor

(via@YenilmezArmadaa)
 

Üst