2019-2020 Şampiyonlar Ligi

İşte Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakipleri

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2019/20 sezonunda temsil edecek olan Galatasaray'ın muhtemel rakiplerinin birçoğu belli oldu.

İspanya, İngiltere, Almanya'nın Şampiyonlar ligi grup aşamasındaki takımları tamamen belli oldu. 12 takımın 11'i Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer alırken, sadece Leipzig UEFA puanıyla sarı kırmızılılar ile aynı torbada olması bekleniyor.

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasına ön elemede 'Şampiyonlar Yolu'ndan 4 takım, 'Lig Yolu'ndan ise 2 takım katılacak. Şampiyonlar Yolu'ndaki en iyi takımlar olarak Young Boys, Ajax, Kızılyıldız, Celtic dikkat çekiyor. Lig Yolu'nda ise Porto, PSV Eindhoven, Basel dikkat çeken takımlar arasında yer alıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayan iki takımın, halihazırda Premier Lig'de ilk 4'e girerek direkt olarak katılım hakkı elde etmesi nedeniyle, buradan gelecek grup aşamasına direkt katılım hakkı Salzburg'a devredildi.

UEFA Avrupa Ligi'nden gruplara katılım hakkı ise Chelsea'nin kazanması durumunda Lyon'a verilecek. Arsenal kazanırsa Lyon ön eleme oynayacak.

İşte Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakipleri

1. torba
2019 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu (Liverpool veya Tottenham)
2019 Avrupa Ligi Şampiyonu (Chelsea veya Arsenal)
Barcelona
Manchester City
Juventus
Bayern Münih
PSG
Zenit

1. veya 2. torba
Liverpool
Chelsea
Tottenham

2. Torba
Real Madrid
Arsenal (Avrupa Ligi finalini kazanırsa)
Atletico Madrid
Borussia Dortmund
Napoli
Shakhtar Donetsk

2. veya 3. torba
Benfica

3. Torba
Lyon: 61.500 (EL finalini Chelsea kazanırsa)
Bayer Leverkusen: 61.00
RB Salzburg: 54.500
Valencia: 37.00

3. veya 4. torba
Genk
Galatasaray
RB Leipzig

4. Torba
Lille
 
Valla hiç bakmadım torbalara. Çünkü hiç bir şey farketmiyor. Biz yine aynı tas aynı hamam olacaksak Astana bile gelse sonuç aynı oluyor. Adam gibi kadro ve adam gibi oyun planı öncelikli olan.
 
Yeni Galatasaray'da esas hedef Türkiye'de başarılı olmakmıydı ? Geçen sezon şansın zirve yaptığı kura çekiminde en avantajlı gruba düşüp şampiyonlar ligine tek forvetle gitmiştik.Sonuç hüsran olmuştu.Kuruluş amacımız neydi ? Neyse siyasetçilerle iyi ilişkiler kurmak lazım,şampiyonlar ligi ne ki yeaa ?
 
Süper kupa maçını bayan hakemler yönetiyormuş şimdi farkettim. İnanılmaz güzel yönetiyorlar gerçekten. Her sertliğe faul çalmıyorlar, oyuna akışına bırakıyorlar ve hiç bir futbolcu da bundan şikayetçi değil. Zaten sahada güzel bi mücadele ve görsel bi şölen var. Futbol bu işte. Umarım gözümüzün önünde gözümüze soktukları bu şeyden biraz olsun bizim yöneticiler hakemler ve futbolcular da nasiplenir.
 
Çok keyifli güzel bir maç oynandı dün gece İstanbul’da. Hakeminden taraftarına futbolcusuna kadar çok güzel bi şölen vardı statta.
Maça gelirsek bence Chelsea almalıydı kupayı. Çok etkindiler ve baya da fırsat harcadılar. Özellikle şu Abraham denen çocuk Diagne’nin esamesini okutmaz.
 
Çok korkunç gruplar. 1-2 acayip güçlü takımlardan oluşuyor. Ama kolay gruptan da çıkamıyoruz o yüzden zor gelsin.

Chelsea
Shakhtar
Olympiakos
Galatasaray
 
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi grubundaki rakipleri:
PSG
Real Madrid
Club Brugge
İlk iki için ihtimal bile yok bence. Ama üçüncü olmazsak da başarısız sayarım takımı. Belki final oynayacak iki takımla aynı gruba düştük. Tek iyi yanı beklenti olmayacağı için hayal kırıklığı da olmayacak gruptan çıkma konusunda. Hayırlısı.
 
Orta şeker bir gruba düştük gibi. Birinci torbadan iyi bir kadroya sahip ama buraların kurdu olmayan bir takım geldi. İkinci torbadan son sezonu çok iyi geçmese de tecrübeli bir takım geldi. Üçüncü torbadan da yine orta karar bir takımla eşleştik.

Bizim gibi dördüncü torbadaki takımları bizim yerimize koyuyorum, bu gruptan çıkabilirler mi? Bence gayet ihtimal dahilinde. Sonra bizi Zenit, Benfica, Lyon'un olduğu en kolay görünen gruba koyuyorum, çıkabilir miydik? Hiç sanmıyorum. Zaten Fatih Hoca da çok ümitvar konuşmamış.
 
18 Eylül: Club Brugge-Galatasaray (19:55)
1 Ekim: Galatasaray-PSG (22:00)
22 Ekim: Galatasaray-Real Madrid (22:00)
6 Kasım: Real Madrid-Galatasaray (22:00)
26 Kasım: Galatasaray-Club Brugge (19:55)
11 Aralık: PSG-Galatasaray (22:00)

Fikstürümüz bu şekilde.
Club Brugge deplasmanı ile başlamak avantaj oldu bence bizim için.
Sonrasında 2 maç üst üste kendi sahamızda oynayacağız.
İlk 2 maçta 6 puan çıkarmak inşAllah mümkün olur. İşte o zaman her şey değişir.
Güzel olan şey kaybedecek bir şeyimizin olmaması.
Hayırlı olsun...
 
Madrid eski gücünde değil. Uzun süredir afallama dönemi geçiriyorlar. Ha tabi her şeye rağmen Real Madrid. Ama uzun yollar sonra en kötü zamanlarını yakaladık belki de. Bilemiyorum.. Umarım futbol oynarız, gerisi kolay.
 
Napoli geçen sene PSG ve Liverpool ile aynı gruba düşmüştü ama son anda mucize eseri elenmişlerdi. Futbol olarak ikisini de ezmişlerdi bütün maçlarda. Geçen sene de yazmıştım baya, bu sene de yazayım. Dün Liverpool’u 2-0 gibi keskin bir skorla mağlup etmişler. Şu an Avrupa’da, pek belli olmasa da en iyi futbol oynayan takım belki de. Bu sene umarım İtalya şampiyonu da olurlar Juve’nin önünde.
Hep böyle bi takımımız böyle bi oyunumuz olsun istedim. Rakipleri ne kadar güçlü olursa olsun kendi oyununu sinmeden oynayan bir takım...
 

Üst