2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası

Kanada'da Jamal Murray, Tristan Thompson, Dwight Powell, Nickeil Alexander Walker, Brandon Clarke, Dillon Brooks, Shai Gilgeous-Alexander, Mfiondu Kabengele, Trey Lyles, Nik Stauskas ve RJ Barett aday kadrodan çekildi. Cory Joseph ve Kelly Olynyk dışında NBA oyuncusu kalmadı.
 
Çin gibi büyük bir pazardan oyuncular niye bu kadar kaçtılar anlamadım açıkçası. Ben kendi reklamları için en baba oyuncular gelir çin'e diyordum. Fena yanıldım.
 
FIBA 2019 Dünya Kupası kapsamında çalışmalarına Fransa’da devam eden A Erkek Milli Takımımız hazırlık maçında Tunus’u 64-54 yendi.

Çin’in ev sahipliğinde 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 2019 Dünya Kupası hazırlıklarını Fransa’nın Pau kentinde sürdüren A Erkek Milli Takımımız, Tunus Milli Takımı’yla oynadığı ikinci hazırlık karşılaşmasını 64-54 kazandı.

Millilerimiz, Pau Spor Sarayı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 27-26 önde tamamladı. Ay-yıldızlıla’da Furkan Korkmaz 14 sayıyla en skorer isim olurken, Yiğit Arslan 10, Metecan Birsen ise 9 sayıyla oynadı.

Gece İstanbul’a dönecek olan A Erkek Milli Takımımız, Dünya Kupası hazırlıklarına İstanbul’da devam edecek.
 
Avustralya'nın 12 kişilik Dünya Kupası kadrosu belli oldu:

🔸 Aron Baynes
🔸 Andrew Bogut
🔸 Jonah Bolden
🔸 Xavier Cooks
🔸 Matthew Dellavedova
🔸 Cameron Gliddon
🔸 Chris Goulding
🔸 Joe Ingles
🔸 Nicholas Kay
🔸 Jock Landale
🔸 Patty Mills
🔸 Nathan Sobey
 
Arjantin Milli takımı 2019 FIBA Dünya Kupası için 12 kişilik kadrosunu duyurdu.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190809_174309.jpg
    IMG_20190809_174309.jpg
    168.9 KB · Görüntüleme: 19
Rusya Basketbol Federasyonu, Alexey Shved'in sol ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle 2019 FIBA Dünya Kupası'nda oynamayacağını açıkladı. Bir önemli eksik daha yazıyoruz turnuva öncesi.

(via@NeoRock06)
 
FIBAWC Milli takımda sakatlığı devam eden Anadolu Efes'in yeni forveti Tolga Geçim'in aday kadrodan çıkarıldığı açıklandı.
Çok büyük bir eksiklik...
 
Sakatlıklar, çekilenler affını isteyenler.. En heyecanlı turnuvalardan biri olacakken çok bayağı bir turnuvaya evriliş..
hiç belli olmaz valla o kısmı. ABD bu kadar güçsüz iken ve diğer takımlar ile ABD arasında ki güç dengesi muazzam hızla kapanıyor iken belki de ömrümüz boyunca izleyeceğimiz en fantastik basketbol dünya kupası turnuvası olabilir.
 
Bence ABD’nin önemli isimlerinin gelmemesi turnuva açısından daha iyi oldu. Finale kadar ritimsiz bir takım izlemek yerine genç çekirdekten oluşan bir takım izleyeceğiz bence hala favori durumdalar.

medalist Harrison Barnes (Sacramento Kings); Marvin Bagley III (Sacramento Kings); Jaylen Brown (Boston Celtics); De'Aaron Fox (Sacramento Kings); Joe Harris (Brooklyn Nets); Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers); Brook Lopez, Khris Middleton (Milwaukee Bucks); Donovan Mitchell (Utah Jazz); 2014 World Cup gold medalist Mason Plumlee (Denver Nuggets); Marcus Smart (Boston Celtics); Jayson Tatum (Boston Celtics); P.J. Tucker (Houston Rockets); Myles Turner (Indiana Pacers); Kemba Walker (Boston Celtics); and Derrick White (San Antonio Spurs)

Mevcut isimlerin de genç enerjik bir takım olacağından şüphem yok.
 
Jaylen Brown kırıp geçirecek ortalığı bence bu turnuvada. Bir numara kendisinin olmasını bekliyorum, akabinde Mitchell ve Tatum eşlik edecektir başrolde.
 
Metin Türen ve Muhsin Yaşar aday kadromuzdan çıkarıldı.

Muhtemelen Berk ve Berkan diğer iki isim olacak.

Wilbeiken-Doğuş-Buğra
Melih-Yiğit
Cedi-Furkan
Ersan-Metecan
Semih-Sertaç-Ege

Gibi bir rotasyonumuz olacak gibi.
5 numara da çok eksiğimiz Malesef kalite olarak.
Yetiş Adem Bona 😊🙏
 
Son düzenleme:
Metin Türen ve Muhsin Yaşar aday kadromuzdan çıkarıldı.

Muhtemelen Berk ve Berkan diğer iki isim olacak.

Wilbeiken-Doğuş-Buğra
Melih-Yiğit
Cedi-Furkan
Ersan-Metecan
Semih-Sertaç-Ege

Gibi bir rotasyonumuz olacak gibi.
5 numara da çok eksiğimiz Malesef kalite olarak.
Yetiş Adem Bona 😊🙏

Ege dururken Muhsin ve Metin i göndermek çok saçma olmuş gerçekten.
 

Üst