2020-2021 Basketbol Süper Ligi

Hakikaten bizden sonraki NBA ziyaretleri ve çalışmaları hocaya yaramış. 2017 fecaatinden sonra hiç Eurocup seviyesine bile çıkamaz diye düşünüyordum. Çok iyi takım gördüm ama sahada bu kadar akan takıma Jasikeviciuslu efsane Tel Aviv'lerden beri ilk defa rastlıyorum bu kıtada. Micic kaybı illa ki büyük yara verecek başlarda ama Walkup tarzı hamleyle sanki kısa bir sürede gene bıraktığı yerden devam edecek gibi Efes. Gönül ister ki şu ortamı hocalarımıza Galatasaray olarak yaratsak ama şirket takımı da olsa en azından en kökleşmiş olanında kimlik kazanması mutluluk verici.
 
Bu takım Avrupa’nın GSW’si. Kafalarına göre vites atınca dümdüz ediyorlar parkede rakibi, ismin önemi yok.
Obradovic Fenerbahçe’si her pozisyonu ilmek ilmek , plana sadık kalarak oynuyordu. Ancak Ergin Ataman Efes’i öyle değil. Parkedeki atmosfere hükmedip farkı 30 yapıyorlar bi anda. Buna bi çare olmuyor işte pek.
 
Final serisinde şampiyon olan Anadolu Efes'i ve Galatasaraylı koçu Ergin Ataman'ı kutluyorum. Son 5 finalin 1'ini kazanabilen bir takım iken bu seriyi üst üste 2 şampiyonluk olarak güncellediler. Bu kadar sağlam bir takımı tabii ki de Galatasaray franchise'ı altında izlemek isterdim ancak bugün gelinen noktada hocamızın başarısına en az bizim başarımızmış gibi sevindim.
 
Tebrikler Ergin hocama ve takımına. Rüya gibi bir sezonu geride bırakıyorlar.Ergin hocanın hem kişisel kariyeri olarak hem de takım olarak unutulmayacak bir sezonu geride bıraktılar.
Büyük ihtimal bir daha hiçbir takım sezonu ve final serisini böyle antrenman modunda oynayıp kupayı alamayacaktır. Final serilerinde elbette maç vermeden kazanan takımlar çıkar ancak böyle rencide edici, dominant ve farklı skorlarla final serisini bitirecek takım çok zor gelir. Büyük iş gerçekten. Yıllar sonra bu takımın ve Ergin hocanın başarısı daha değerli ve önemli olacaktır.
 
Maç kopmuş, Melih denen karaktersiz hâlâ terbiyesizlik peşinde, sportmenlik dışı faul yapıyor. Beter olun şikeciler, inşallah bir daha kupa yüzü görmezsiniz. Türk sporunun yüz karaları.

İyi ki seyirci yok, olsaydı ne rezillikler yaşanırdı bu maç acaba? Eskiden olduğu gibi taraftar bozuntusu vandallar parkeye dalıp Efesli oyunculara mı saldırırlardı, Ataman’a durmaksızın küfür mü ederlerdi, yöneticiler maçı sabote mi ederdi?
 

Üst