2020-2021 Basketbol Süper Ligi

🏀 Türkiye Basketbol Federasyonu, mali kriterleri karşılayamayan İTÜ'nün lige alınmayacağını açıkladı

Geçen sezon İTÜ ismiyle mücadele eden Bakırköy Basket’in Süper Lig hakları elinden alındı. Diğer 15 takım ulusal lisans aldı.

İTÜ'nün yerine PETKİM'in lige katılacağı söyleniyor. Koç adayları Filipovski, Çakı ve Kemzura...
 
Son düzenleme:
Darüşşafaka Tekfen Amsrikalı power forvet Ryan Luther (1995, 2.06) ile 1:1 yıllık sözleşme imzaladı.

Bu sezon Letonya'nın Ventspils formasını giyen Luther Letonya-Estonya Liginde10.6 sayı, yüzde 41.2 üçlük, 7.3 ribaund, 1.3 asist, FIBA EuropeCup'ta 12.1 sayı, 8.9 ribaund, 1.8 asist ortalamaları tutturdu.
 
İsmail Şenol: "Şu anda basketbolda tek karar verici Gherardini. Avrupa piyasasında Pesic'e gidilmeyecekse üst seviye bir antrenör boşta değil. Gherardini'nin NBA geçmişinden dolayı NBA'den bir antrenörün gelmesi ihtimaller dahilinde."
"Gherardini, yeni koç işini çok gizli tutuyor ve tek başına görüşmeleri yürütüyor. Önceliğin NBA olacağını söyleyebilirim. NBA'de aktif koçlardan biri değil de daha önce NBA'de görev yapmış, şu an boşta olan isimlerden birine gidilebilir."
"Zeljko Obradovic'in, ilk günden bu yana Fenerbahçe yönetimine tek tavsiyesi, asistan koç Erdem Can ile yola devam edilmesiydi. 'Erdem, başantrenörlük için hazır ve bunu kaldırabilir' yönünde bir tavsiyesi vardı."

Uğur Ozan Sulak: ''Fenerbahçe Beko'da an itibarıyla öne çıkan isim Igor Kokoskov. Görüşmeler olumlu yönde ilerliyor.''
 
Son düzenleme:
DHA'ya açıklamalarda bulunan Pınar Karşıyaka başantrenörü Ufuk Sarıca, kadroyu büyük oranda koruyacaklarını vurgulayıp, iç transferde guard Tony Taylor'la kesin olarak anlaşmaya vardıklarını, dış transferde ise Sek Henry'nin transferini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yabancı oyunculardan Amath M'Baye ve DJ Kennedy'nin de takımda kalacağını dile getiren Ufuk Sarıca, yerli kadronun tamamının kaldığını, şu an için sadece Semih Erden'in durumunun belirsiz olduğunu ifade etti...
 
Beşiktaş Erkek basketbol takımı, ABD'li şutor guard Isaiah Blackmon ile anlaşma sağladı.

Skorer oyuncu geçtiğimiz sezon Saint Francis formasıyla 30 maçta; 34 dakika, 18.8 sayı, 5.3 ribaund, 1.5 asist ve %44.9 şut ortalamaları ile oynamıştı.

(@BjkBasket)
 
Anadolu Efes, Singleton ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

(via@Carchia)

3 yıl çok değil mi yahu?
Ücret ne kadar acaba?
 
Pınar Karşıyaka, Amath M'Baye ile 1+1 yıllık yeni sözleşme imzalandığını açıkladı.

Çok iyi 4 numara.
Bizde olsun isterdim...
 
FB BEKO, son olarak Valencia Basket forması giyen 23 yaşındaki Sırp skorer Vanja Marinković'e transfer teklifini iletti. (@yagosabuncuoglu)
 
Alper Yılmaz kaç kere pandemide dolayı bütçe düşüreceğiz demişti. Bu nasıl bütçe düşürmek anlamadım. Larkin ile zaten avrupa’nın sayılı kontratlarından birini yaptılar. Singleton’un falan da indirim yaptığını hiç sanmıyorum. Bütçe yükselteceğiz derken dili sürçtü galiba düşüreceğiz dedi. Çok şanslılar böyle bir ekonomik güç var takımda.
 
Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka Tekfen’den pivot Johnny Hamilton ile anlaşmaya vardı. Haber, @Carchia ile ortak hazırlandı.

(via@ismailsenol)

İlginç ve beklenmedik bir hamle daha.
Guard transferi kim olacak acaba?
 
Beko öyle transferler yapıyor ki, Euroleague'i geçtim, ligde 8-10 yenilgi totalde alması kaçınılmaz. Euroleague'de ilk 8 hayal ötesi. Ilk 10'a girsinler dua etsinler bu sıradan oyuncularla.
 
Fener ne yapıyor böyle. Kadro uyum sağlar, sahada güzel işler yaparlar mı bilemem şu an ama kağıt üstünde acaip irtifa kaybettiler. Eurocup takımından hallice oldular. Obradovic’i mumla arayacaklar bi de beğenmeyenler vardı adamı. Çok akıllı adammış tam zamanında kaçtı. Kalsa rezil olurdu.
 

Üst