2020-2021 Basketbol Süper Ligi

Efes'in çok iyi bir yerli oyuncu kadrosu var.Darüşşafaka karşısında Dzanan Musa ve Pleiss harici hiçbir yabancıdan katkı gelmedi,ya da şöyle diyeyim yabancıları çok az süre aldı.Buna rağmen Buğrahan önderliğinde kazandılar.Son çeyrek ilk 5 dk Darüşşafaka sayı bile atamadı.Ve Efes'in yerlileri bunu prestij maçında yaptılar.

Selçuk Ernak ise loser olduğunu gösterdi.Darüşşafaka için çok önemli bir maçtı.Kazansalardı Champions League'e direkt gideceklerdi,şimdi wild card hakkını kullanmak zorundalar.Üstelik ligdede Fenerbahçe ile eşleşecekler.Kazanmaları için karşılarında daha iyi bir kadro olamazdı yani.
 
Ülker
Doğuş
Beko
Acıbadem

Adamların bu sponsor olayına hayranım,bu şartlarda bile böyle büyük sponsorları oluyor,bu sponsor desteğine rağmen yeterince başarılı sayılmazlsr ama,orası ayrı mesele.

Hazır bütçe artıyorken Obra'yı geri getirsinler bari
 
Bursa maçını kaybetsek ciddi ciddi düşüyormuşuz. Afyon zaten dar olan rotasyonunun yarıdan fazlasını kaybetti ki ikisi en kritik iki oyuncuları. Bahçeşehirde de eksik çok ama en azından 2 kısa bir uzun yabancıları sağlam bir de onların kadroları biraz daha genişti
 
Fethiye'nin kümede kalma ihtimali var ama ilk yarı kendilerini hiç kasmadan oynadılar.Bomboş hücum ederken topu dısarı çıkarıp üçlük deniyorlar,seri yiyip duruyorlar.

İlk yarı Ledo 23 sayı atmasaydı çok farklı bir noktada bitebilirdi ilk yarı.

Kimsede demiyor mu Bahçeşehir önde götürüyor maçı,siz kendi maçınızı kazanmanıza bakın diye.Fethiye basket twitter hesabına bakıyorum en son Nisan'da paylaşım yapmış.
 
Olaya bak ya. Bunlar zaten loser kelimesinin sözlük anlamıydı da bu kadarı basketbol tarihinde var mı acaba? 20 saniye falan da değil, 17 saniye kala şuta kalkıyor adam. 17 saniyede 8 sayı farktan maçı uzatmaya götürmek tarihte pek görülmedi sanırım. Adamlar daha 2 gün önceyi atlatamadan ilginç işlere imza atmaya devam ediyorlar.
 
Micic o kadar rahat hareket edip sayı buluyor,asist yapıyor ki..Uzun süredir bu kadar fark yaratan ve oyunu göze hoş gelen bir oyuncu görmemiştim bizim ligde.
 
Beşiktaşın bu sezon yaptığına inanılmaz bir saygı duyuyorum. Yaklaşık yirmi yıldır izliyorum bu ligi bundan daha önemli bir takım performansı hatırlamıyorum.Ahmet Kandemerin hakkını da teslim etmek lazım bu kadar genç bir takımın Tofaş deplasmanında 20 den geri gelip kazanması çok önemli. Alperen ise bambaşka bir hikaye, Avrupa'nın en iyi liglerinde böyle bir dominasyon yaratmak ki 18 yaşında bir uzun oyuncudan bahsediyoruz fiziksel olarak daha yüzde yirmisinde değildir tek kelime ile inanılmaz.
 
Vesely bu ligin tartışmasız en karakter yoksunu oyuncusu.Perde yapacağı zaman Doğuş'a gereğinden fazla sertlik uyguluyor.Hakemler ise maçın daha ilk yarısından kontrolü kaybetmiş durumdalar.

Her zaman diyorum hakemler en ufak itirazlara teknik faul çaldıkları sürece,gerçekten faul,teknik faul veya sportmenlik çalmaları gerektiğinde,aman ortam daha fazla gerilmesin diyerek çalamıyorlar.Egonuzu tatmin etmek için her şeye teknik faul çalmayın o zaman.Anlık olarak tabikide nabızlar yükselecek.Golf oyunu mu bu sessiz sakin geçsin ?
 
Vesely gibilerin hakkından EL hakemleri geliyor. Anında çalıyorlar tekniği. Tabii burda kollanmaya alışmış şikeciler de başlıyorlar #euroleaguemafia diye ağlamaya. Huylu huyundan vazgeçmez. Neyse zaten Efes tokat manyağı yapar bunları.
 
Ligimizde hangi mütevazı takımın koçu Efes karşısında sadece 5 sayı geride olduğu için mola alır ? Cevap veriyorum Nenad Markovic alır.Almaklada yetinmez,mola dönüşünde Jaiteh'i oturtmaya devam eder,Doğan Şenli'ye inen her topun kaybedilişini izler.Farkta 3dk'da 5'ten 17'ye çıkınca Jaiteh'i alır.

Tamam Efes maçı elbette koparacakta,bırak 3.çeyrekte koparsın,4.çeyrekte koparmış olsun,Jaiteh dinlenmişken,Doğan Şenli'yi izlettirme bize.
 

Üst