2020-2021 Euroleague

Başıma bir şey gelmeyecekse Fenerbahçe kariyerinin çok da iyi olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe basketbol takımı için hayal edemeyecekleri yıllardı ama Obra için çok çok daha başarılı yıllar olabilirdi, buna da çok müsaitti her şey.
 
Avrupa tarihinin en iyi koçuna bile looserlık bulaştırdılar. 7 senede sadece bir şampiyonluk hemde iyi bir lobi ve bütçeye rağmen. Fb Saras'a illa gidecektir eğer başarabilirse çok büyük iş yapmış olurlar. Daha az bütçe ile kafaya oynatır onları Saras çünkü adamın belden yukarısı beyin ve oyunculuk döneminde de belli ediyordu bu iş için doğmuş adeta koçluk potansiyelinin ucu bucağı yok bence. Saras olmazsa da taraftarın gazını alabilecek seviyede bir koç olmadığı için Erdemi denerler.
 
Obradovic'in başarısı Türk basketbol takımları arasında karşılaştırma kabul ettirmez. Ama yönetimin Obranın kalması konusunda pek hevesli olmadığı, sezonun oynandığı dönemde destek olmadığı belliydi. Sadece futbolun önde olduğu yapılarda her sene aynı seviyede sponsor bulmak ve kaybedilen euroleage finallerinden sonra aynı oyuncular ile devam etmek ve gelecek baskıları engellemek için pahalı oyuncular almak takımın dengesini bozdu. Sonuçta pahalı koçlar için hangi ülkede çalıştığı değil bütçe ve para önemli. Pandemi sonrası gelecek sezonun seyircisiz oynanma ihtimali bile varken TBL ve diğer avrupa kupaları pek tat vermeyecek gibi
 
Lige Efes ambargosu bekliyorum net. Türkiye Kupası her sonuca açık. Larkin ve Micic kalırsa hem Euroleague hem Türkiye Ligi şampiyonu Efes olur.
 
Fenerbahçe bu saatten sonra giderse Saras'a gider.
Eğer o olmazsa yerli antrenör ile devam edeceklerdir.
Bunun için de adayım var.
Biri Erdem Hoca, diğeri Oktay Mahmuti.
Böylelikle Oktay hoca da gönlünde ki takımı çalıştırmış olur...
 
EuroLeague''de 2020-21 sezonu 1 Ekim'de Anadolu Efes - Zenit maçıyla başlayacak

Fenerbahçe Beko ise ilk maçını 2 Ekim'de Kızılyıldız ile İstanbul'da oynayacak.
 
Pana döneminde yaşanan ayrılığın benzeri. Bu tarz büyük koçlar bu saatten sonra kısa vadede takım değiştirmeyeceği için "1 sene ara veriyorum" demiş. Yani sırf bu sene ortaya çıkan enkazın hatrına iki tarafın da orta yola gitmemesi bana enteresan geldi. FB'nin oyuncu + antrenör bütçesi 22 milyon euro civarında. Bu rakamı 14-15'lere çekip en azından bu seneyi idare edecek bir takım çıkarılabilirdi ortaya. Hem birçok oyuncunun takım değiştirmesiyle Obradovic'in de bu riski almak istemediğini sanıyorum.

Yani şubenin yönetimi "parayı verdim, size kolay gelsin" değil, Baskonia maçı sonrası soyunma odasına inip tüm takıma moral vermekle geçiyor. Ki FB yönetiminin başından beri yapamadığı şeylerden biri buydu. Maaş ödemesini geciktirdiğin ilk noktada patlıyor işte bunlar. Öteki yandan staff'ın oyuncu ve takım tercihi de çok kötüydü. De Colo'nun bütün sene köşe şutörü gibi gezmesi, Datome ve Dixon'un kontratları sezon ortası Nunally tercihleri derken takım dönülemez bi noktaya girdi bence.

Burda hakkaniyetli olmak lazım, yıllarca para harcamış boş tribünlere oynayan bir takımın, belediye ekranlarından binlerce insanı maç izletecek noktaya gelmesi bana göre alınan şampiyonluklardan daha büyük başarıdır. Bu sürede NBA'e gönderilen büyük oyuncular çıktı derken bana göre hepimizin yaşamak isteyeceği dolu dolu bir 7 sene geçirdi Fenerbahçe. Buradan sonra ne olur bilemiyorum ama söylediğimiz yere geliyoruz. Eğer şirket takımı vs. değilseniz bu bütçeler bir yerden sonra sürdürülebilirliğini yitiriyor.
 
Fenerbahçe, başantrenörlük görevi için Sarunas Jasikevicius ile görüşme halinde. Ancak Litvanyalı teknik adam, FC Barcelona'nın durumunun netleşmesi için öncelikle #LigaEndesa'da sezonun bitmesini bekliyor. Saras'ın Zalgiris'te kalma ihtimali ise azalıyor. (@Urbodo)
 
fener Saras'ı alırsa yine rekabetçi takım kurar. Ayrıca ben fb beko'nun kalitesinin öyle inanılmaz düşeceğini düşünmüyorum. Koç şu an büyük baskı altında olduğu için son kurşununu oynar. Minimum 15 milyon euro bütçe koyar ki zaten mevcut Avrupa sahasında gayet iyi bütçe.
 
Gigi Datome, Fenerbahçe Beko'daki geleceğine salı gününe dek karar verecek. Tecrübeli oyuncu şayet Fenerbahçe Beko'dan ayrılırsa, Olimpia Milano ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak. (@carchia)
 
Jasikevicius'a bu kadar bel bağlanması bana mantıklı gelmiyor. Zalgiris ile kendi ülkesinde, Litvanyalı oyuncuların ön planda olduğu bir organizasyonda başarı yakalamış biri ve ülkesi dışında, yabancı oyuncu ağırlıklı bir kadro ile neler yapacağı henüz belli değil. Bana kalırsa Saras'ın Barça veya FB'den önce, büyük liglerdeki baş altı takımlarda kendini denemesi lazım. Baskonia, Valencia, Zenit gibi...
 
Ali Koç'un futboldaki başarısızlıktan gelen tepkiler dolayısıyla Saras Jasikevicius dışında tek bir seçeneği bile yok. Fener taraftarı Obra'nın gidişini ancak Saras gelirse sineye çeker. Benim şu an gördüğüm Obra'nın gidişinden direkt Ali Koç'u sorumlu tutuyorlar. Büyük ihtimalle doğrudur da. Aziz Yıldırım olsa kalırdı diyorlar. Yani Ali Koç biz Obra gitse de aynı hedefimize devam ediyoruz diyecekse Saras'ı getirecek. Diğer gelecek her koç hedef küçültme gibi görünür taraftarın gözünde. Doğrudur yanlıştır bişey demiyorum ama ben de fenerli olsam Saras'tan başkasını kabul etmezdim Obra sonrası.
 
Saçma sapan futbolculara iki, üç m.euro para veren gerizekalı futbol yöneticileri ellerini basketboldan çekmedikleri sürece hiç bir takım toparlanamaz. Obradovic sonrası küçüleceğini iddia edenler alacakları yeni koçun belirsizliği, ülkeye alışamaması, sistem kuramaması, yeni oyuncuların beklentileri verememesi gibi sebeplerle zaten iki yılı heba edecekler. Sonucta 15m euro ile iki yılda taraftarlardan gelecek tepkiler daha kötü durum yaratacak. Keşke Obradovic ile uzatsaydık diyeceksiniz.
 

Üst