2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Sağ tarafta Feguli, Kerem ve Oğulcan yerine, orada yakın geçmişte iş yapamamış Babel ile neden başlıyoruz yani orada Arda'nın alternatifi Babel mi? ☺️

Bu sahaya artık ideal kadroyu çıkarın, geçen hafta gol atmış Kerem neden hala 11'de değil?...
 
Fatih Hoca ikinci yılında kendisine şampiyonluğu getiren, ligin en yetenekli futbolcusunu yine unuttu gibi. Şu takımda 11'e bir Muslera iki Feghouli yazılır. Evet tempolu değil ama tempolu olsa zaten burada olmazdı. Onun yerine ondan çok daha temposuz olan Babel ve Arda oynuyor. Yıllardır ideal 11'imizi bulamadık; orta göbek değişmiş, tandemde Luyi yok, herhalde cezalı veya sakat.

Maçı bir şekilde çeviririz gibi geliyor ama ligin kalitesiz olmasının da ötesinde en azından dünkü BJK-Antep maçı kalitesinde maç izlesek bari diyorum içimden.
 
Bir takımın hiç mi organizasyonu olmaz hiç mi düzgün bir paylaşması olmaz hiç mi düzgün saha parselizasyonu olmaz. Peki ya ciddiyetsizliklerine ne demeli ne bu laubalilik. Bu nasıl bir konsantrasyon kaybıdır. Mustafa Cengiz çıkıp tane tane açıklamalı. Bu Onyekuru'nun da bonservisi felan alınmamalı. Bir oyuncunun repertuarı bu kadar kısıtlı olmamalı.
 
Geçmiş olsun neyse ya Haziran da bir 10 oyuncu daha transfer ederiz. Seneye Ocak ayına bakarız artık. Sıkıldım ya sıkıldım, yazıklar olsun.
 
Fatih terime yazar bu puan kaybı. Luyindama ve yedlin dururken donk ve linnes tercihi, babel sezonun en iyi topunu oynarken çıkarması fiyaskoydu.
 
Ligin en az gol yiyen takımıyken son iki maçta 4 gol yedik. Bunda savunma hattının sık değişmesi temel ekten. Sakatlık olmadığı müddetçe geri dörtlü değişmemeli. İlk yediğimiz golde Donk yerine Luyindama olsa o hava topunu alabilirdi mesela.
 
İki bireysel hatadan goller yedik. Kazanabilirdik hatta kötü değildik ama bu oyun kalitemizin gittikçe aşağı gittiği gerçeğini değiştirmiyor. Fatih Hoca ilk yarıda iyi başlayan takımı bir takım gereksiz denemelerle bozmuştu. Devre arası transferlerinden sonra ki Fenerbahçe maçıyla beraber maç maç düştük. Gedson'un ilk 11'e yerleşmesiyle Belhanda'nın kesilmesi ve Taylan'ın artık sakatlıktan dolayı mıdır bilinmez kenarda kalmasıyla oyun gücümüz çok düşmüştü. Beklerde bir türlü istikrar yakalayamıyoruz. Şu maçtaki hatalarından bağımsız Linnes'in artık bizle bir işi kalmamış olması lazımdı. Stoperde Marcao'nun partneri sürekli değişiyor. Babel bizdeki en iyi maçlarından birini çıkartırken oyundan aldık. Zemin kötü, eyvallah ama o zaman bu kadar kısa paslı oynamak yerine daha dikine bir oyun sergilememiz daha pragmatik olmaz mıydı? Böyle ağır bir zeminde hızıyla ön plana çıkan Onyekuru ve Kerem tabiki iyi oynayamazlar. Aklımızı başımıza toplamamız lazım. Daha 10 haftadan fazla süre var. Kimse bu dönemde şampiyon olmaz ya da şampiyonluk yarışından düşmez.
 
Malesef son yıllarda kısır bir döngü içerisinde dolanıp duruyoruz.Avrupa'ya gitsek ilk maçta umutlanıp,kalan 5 maçta grup aşaması bitsede takımımız lige odaklansa deyip duruyoruz.Sürekli bahanelerle günü geçiştiren insanlara dönüştük.Avrupa Fatihimiz Galatasaray Rangers'a elenir,çok zorlu fikstür var aman aman boşverelim deriz.Ligde kazanabileceğimiz maçlarda puan kaybederiz,fikstür uzun herkes puan kaybediyor deriz.Kupada Alanya'ya eleniriz,Fenerbahçe maçının rehaveti deriz.Ankaragücü maçında kaybederiz,Sivas'ı yenemeyiz başka şeylere sığınırız.Bu şekilde şampiyon falan olunmaz.Galatasaray taraftarı bahanelere sığınmaz.Gerçekci ve uzun vadeli bir başarı hedefimiz yok,malesef yok.
 
Bugün inanılmaz panik içerisinde takım.Ciddi konsantrasyon sorunu var.Özellikle orta sahada ve savunmada çok tehlikeli top kayıpları yaptık.Top kaybı yapıp Henrique'nin kaçırdığı pozisyon.Sonrasında Saracchi hata yapıyor,neyse diyecekken Marcao hata yapıyor,tam derin nefes alacakken Taylan son anda topa dokunuyor ama aynı anda rakibin ayagınada geliyor müdahelesi.

Kayseri atağa çıktığında press yapmamız,savunmada agresif olmamız güzel ama bir adama 3-4 kişi dalmamız ne kadar mantıklı.

Hücumda girdiğimiz pozisyonlar var çok şükür 1-0 da devreyi önde tamamladık ama takımdaki bu panik benide ekran karşısında panik etmeye başladı.İnsallah 2-0'ı yakalarız.

Özellikle Kayseri geriye düştüğünden dolayı bizim kalemize daha çok gelmek isteyecek.Bunu değerlendirmeliyiz.
 
Beklerimizi beğendim, özellikle Yedlin bu lig için fersah fersah fazla bir oyuncu. Tabi böyle iki nimet oyuncudan Galatasaray ne kadar faydalanmayı becerir, bilinmez.
 
Değişikliklerin hediyesini almış olduk.Kerem'den Onyekuru'ya,Onyekuru'dan Falcao'ya çok güzel pas,direkten dönen top ve Onyekuru'nun sakince pozisyonu tamamlaması.

Akılalmaz bir gol mü attık ? Futbolu neden zorlaştırıyoruz o zaman ? 65'den beri 1500'e kadar sayayımda maç kazasız bitsin kafasına büründüm ya.Sürekli topu kapar kapmaz kaybetmeler,eksik yakalanmalar.Sanırsın Muslera harici oyunda 8 kişi var.

Dua edelim ki karşımızda yeteneksiz oyuncuların olduğu Kayserispor var bugün.
 
Oldu da bu sezon şampiyon olduk tamam. Eee ? Sonra ? Ne olacağını söyleyeyim: sadece şampiyonluk sayımız 23 olacak, hepsi bu. ''Abartma kardeşim'' diyenler olabilir, soruyorum son 10 yılda farklı birşey gördünüz mü Drogba'lı sezon hariç ? Aynı şey diğer takımlar için de geçerli. Şampiyon olan takımın sadece şampiyonluk hanesine +1 daha eklenecek. Sonra diğer sezon başlayacağız, yine aynı terane dön yuvarlan devam et... Yıllar önce yazmıştım, e bakıyorum yıl 2021 ama hala aynı şeyler dönüyor. GS gol atıyor herkes ağlıyor, FB gol atıyor herkes ağlıyor, BJK gol atıyor herkes ağlıyor. Millet öyle salak saçma şeylere takılıp, öyle kin dolmuş ki, her hafta 3 yesen bile ''4 yemeleri lazımdı şike var'' diyecek noktadalar. Ülke futbolu biteli çok oldu, okeye dönüyor. Burda ''nasıl gelişiriz'' mantığından çok ''karşı takımın gelişmesini nasıl engelleriz'' mantığı hüküm sürüyor. Kayserispor başkanı çıkmış ağlıyor, noldu yani maçta doğradılar mı takımını ? Allah'tan aklı selim biri varmış da, kulüp sözcüleri çıkıp amiyane tabirle ''ağlamaya gerek yok işte top oynamadık'' diyebiliyor. Avrupalı makası açmış gidiyor, sen daha salak saçma şeylerle, çamurdan lig olan Türkiye Ligi'nde kendi kendine debelen dur. Çok mühim ya TR ligi şampiyonluğu...
Ek olarak: şu İrfan Can kesinlikle Galatasaray'a lazım olan bir futbolcuydu. Şu adam bize gelse rahat 2 seviye yukarı çıkardı hücum gücümüz. Fener sağolsun o bölgeye 10 adam aldığı halde üstüne Mesut gibi adamı alıp bir de İrfan Can alıyor. Buyrun işte ligin özeti.
Velhasıl benim kızdığım nokta şu: yıllardır elinde bu kadar fırsat varken, ligin Bayern'i olmak varken, şu saçma ligden kendini soyutlayıp her sene ŞL'ye gitmenin avantajı varken, her sene tokatlanıp dönmek çok vahim. Ve görüyorum ki hala bu hususta olduğumuz yerde sayacağız gibi. Ligde şampiyon ol, gerisini koyver. Tabi işin sosyal medya cakasını iyi satarız: ''knock, knock.. who guess back?'' tarzı hava atarız yine. İcraaat ? 0(sıfır) .. E ne diyim, kıymetini bilemedik, FB taraftarı gibi 15 sene gidemeyince aklımız başımıza gelir belki.
 
Maç başlayalı 5dk olmuş,maçımızı açayım dedim bir de ne göreyim 0-1 yeniliyoruz.Yahu şaka mısınız ? 1 hafta boyunca maçınız yok bir şeyiniz yok neye hazırlanıyorsunuz siz ? Dakika 2'de gol yemek nedir ? Biz maç başlar başlamaz kaç gol attık bu sezon ?

Kerem-Feghouli-Onyekuru neden yedek ? Kayseri maçını sonradan girip söke söke alan oyuncular bunlar değil miydi ?
 

Üst