2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Bu takım şu haftaya kadar X bir teknik direktör ile gelmiş olsa ve bugün takımın başına Fatih Terim geçse; kalıbımı basarım ki 2 hafta bile kalmış olsa Galatasaray'ı şampiyon yapardı geriden getirip. Bütün rakiplere el öptürürdü. Ancak uzun süreli çalışmalarda olmuyor bu iş. Şampiyonlar Ligi gibi bir hayalim yok. Olsa da olmayacak çünkü. Bir ton rezil skorlar olacak yine.
 
Herkes Tudoru örnek gösteriyor ama o sene takım şampiyonluğa açtı ve yönetimde sorun çıkarmıyordu terim olmasa idi kesinlikle eminim bu takım 6 bitirirdi en fazla gerçekçi olmak zorundayız takımımızı doğru analiz etmeliyiz ki doğruları görelim tudorun ilk sekiz haftası sayılmazsa en son iyi oynağımız lig sezonu 11-12 sezonu bence son 20 yılı düşüyorum öyle çok iyi oynadığımız sezon aklıma gelmiyor o nedenle iyi oynatmıyor dersek haksızlık olur sadece iyi sonuç alamadık bu sezon
 
Halil göztepe maçından beri iyi oynuyor eyvallah oynasında Mohammed i bu denli kesmenin manası nedir? Eğer almayacaksak bu adamı tamam ama aksi takdirde saçmalıktan başka birşey değil bu. Bu adamı kullanamzsak gerçekten çok üzüleceğim geldiğinde gösterdikleri sezonluk 30 golü zorlayacak bir hava vermişti.
 
Halil çok akıllı bir oyuncu ve ayaklarına çok hakim. En son Gomis vardı böyle hatırladığım; sürekli feykler atıp defansı sağa sola yatıran, en sonunda da topu güzel yere gönderen. Emre de çok zor ve yetenek isteyen bir gol atmış. Bu arada Gedson'un sarı kartı da kırmızı gibi duruyor.
 
Burak Elmas , federasyon tarafından Fatih Terim üzerine oyunlar oynandığını ve ona destek çıkacağını söylemiş. Yemin ediyorum Fener’den de kötüye gidiyoruz. Adamın seçim vaadine bak, vizyonuna bak. Dursun giderayak herkese örnek oldu. Başkanlığa açılan kapıda anahtar Fatih Terim.
 
Burak Elmas , federasyon tarafından Fatih Terim üzerine oyunlar oynandığını ve ona destek çıkacağını söylemiş. Yemin ediyorum Fener’den de kötüye gidiyoruz. Adamın seçim vaadine bak, vizyonuna bak. Dursun giderayak herkese örnek oldu. Başkanlığa açılan kapıda anahtar Fatih Terim.

Burak Elmas'ın Fatih Terim'e destek olmasında garip birşey yok ki Muhammed. Adam zaten Faruk Süren döneminde onunla çalışmıştı. Birbirlerini de severler ayrıca. Hem Federasyona karşı savunulmadığını düşünmesi de gayet normal. Önemli olan diğer adayların ne yapacağı, yönetimlerinde kimler olacağı, vaatlerinin ne olacağı. Bankalar Birliği anlaşması kritik, Kemerburgaz kritik, Mali durumu kimse bilmiyor. Maalesef basketbol ve voleybol konusunda çok basmakalıp cümleler kuruyor başkan adayları. Vaatleri çok genel yine.
 
Bir başkan adayı da politikacılar gibi çok konuşup hiçbir şey anlatmamak yerine çıkıp "Hocamız Eddie Howe/Murat Yakın/Imanol Alguacil/Marcelo Gallardo/Philippe Clement/Hagi vs... olacak, bütçemiz x olacak, Riva'da şunu yapacağız" dese en azından somut bir şey duymuş oluruz. Ne olursa olsun Fatih Hoca ile devam edeceğiz bile diyemeyen kaypak tiplere kaldık yine... Bu kaypaklıkların en tavanını Fatface Özbek döneminde yaşamıştık hatırlarsınız. Zayıf bir yönetim gelirse yine taraftar tarafından yönlendirilecek, kendi getireceği hocaların altında kalacak.

Ben sadece futbol şubesini ele aldım. Bunun basketbol, voleybol ayakları da var. Tekerlekli sandalye basketbol, yüzme gibi daha birçok branş var.
 
Son düzenleme:
Adamın bir sürü seçim vaadi var o mu dikkatini çekti? Hadi çekti bari doğru anlasaydık keşke.

Bugün herkesin bildiği ve kabul ettiği çok etkisiz bir yönetim var. Bir çok konu da hoca ve federasyon direk karşı karşıya geliyor. Her şey için susan federasyon hocanın çok makul bir sözüne resmî sitesinden anında cevap veriyor.

Burak Elmas’da bu konuda pasif bir yönetim olmayacaklarını ve hocanın (devam ederse tabi) böyle şeylerle uğraşmak zorunda olmayacağını söylüyor. Açıkçası çok yerinde bir vaad.

Kemerburgaz tesisleri, Florya’yı kulübün kendi imkanlarıyla yapıp değerlendirmesi gibi vaadleri de var.

Kim seçilecek bilmiyorum ama mevcut adaylar içinde yönetim kurulu listesiyle de sıcak olduğum aday kendisi. Diğer adaylar beni tatmin etmedi açıkçası.
 
Aralarının iyi ya da kötü olması önemli değil. Benim takıldığım nokta şu: Neden her başkan adayının vaadi ''Fatih Terim'' oluyor ? Yukarıda diğer arkadaşın söylediği gibi çıkıp : ''Projeler şunlar, futbol, basketbol, voleybol branşlarında düşündüğümüz isimler veya planlarımız bütçelerimiz şu doğrultuda olacak. Gerekli planlama ve ayarlamaları da yaptık'' vs gibi bir açıklama yerine ana plan Fatih Terim oluyor hep ? Ya ben artık şunu duymak istemiyorum ''fenerasyon kötü, zemin kötü, etrafımız düşman dolu, hakemler art niyetli'' . Ya sen kendine dönüp bakacaksın öyle. Yazıktır, ben liseye gidiyordum en son Galatasaray şahlanıp her branşta rakiplerini ezdiğinde. Ben üniversiteyi bitirdim meslek sahibi oldum kaç yaşına geldim ama hala Fatih Terim'den öte bir proje göremedim. Futbolu da pek umursamıyorum. Bana çıkıp desin ki; başta basketbol olmak üzere her branşta Galatasaray isminin ve markasının hak ettiği değeri yeniden yücelteceğiz. Plan projelerimiz de hazır, hayata geçireceğiz. Bu bile kâfi benim için.
O diğer yazılanları da yıllardır okuyoruz, ne kadarı gerçekleşti ? Araya serpiştirilen birkaç süslü, teknik vaatler. Geçin bu işleri abi. Fatih Terim'e sarılan başkanlığı alıyor. Düz mantık her aday.
 
O da ayrı konu. Benim de kimseye inancım kalmadı yıllardır. En büyük darbeyi de gelmeden önce çokça vaatler sıralayıp yan yatan mevcut başkan vurdu. Herkes kendi ticaretinin ve reklamının derdinde maalesef.
 
Doğru söylüyorsun. Düz hemde dümdüz mantık. Ama işte sadece adaylar değil.

Şimdi birisi de çıkar Burak Elmas sever der. Şaşırmam.
Yapar yapamaz bilmiyorum ama mevcut adaylar içerisinde benim somut proje sunan gördüğüm tek aday Burak Elmas. Katıldığı 2 programı izledim öyle hoca üzerinden bir vaad ya da algısı da yok.

Mustafa Cengiz; zaten Allah korusun.
Metin Öztürk; bol keseden atan bir aday.
Eşref Hamamcıoğlu; açıkçası divan başkanlığı dahil sevemedim kendisini.
 
Son düzenleme:
Hiçbir adaydan farklı bakış açısı, vizyoner bir söylem duymadım. Çoğu amatör branşları ağzına bile almıyor. Vay efendim Galatasaray şöyle büyüktür, böyle yücedir demekle peynir gemisi yürümüyor. Terim romantizmi yerine Avrupada nasıl başarılı oluruz, ondan bahsetsinler mesela.
 
Bu nasıl gol, net ofsayt değil mi arkadaşlar ? Ben mi körüm yoksa, varsa fotoğraf bulan atabilir.

Sanıyorum açıdan dolayı öyle. Vücut olarak Babel önde görünüyor ama kamera sağda bulunup sola dönük olduğundan dolayı da öyle görünüyor olabilir. Yan hakem ofsayt verdi zaten sanırım. Umarım maçlar böyle biter, özellikle FB'nin kaybetmesi ve bir şekilde ilk ikide bitirmemiz çok iyi olur. BJK hem geride hem de forveti yok, onların da şu kadrolarıyla işleri zor. İkinci yarıya en kötü böyle girip gerekli değişikliklerle kontradan farkı arttırabiliriz.
 
Ben de bu kuralı anlamadım bir türlü. Önce vücut önemli el önemsiz dediler, sonra vücudu geride olanlara ofsayt verdiler. Ayrıca şu ofsayt kamerasının tam hizadan olanı niye kullanılmıyor ?
 

Üst