2021-2022 Euroleague

Birçok takım aktif olarak transfer çalışmalarına başlamış olduğu için, yeni sezonda buradan devam edelim..

Henry transferinde yaşanan problem sonrası Real Madrid, Nigel Williams Goss ile 2 yıllık anlaşmış.

Jokubaitis'i de hem Barcelona hem de CSKA istiyormuş..
 
Elbette bizim ve Avrupa takımlarının gözü Efes'te olacak ilk olarak. Micic yüksek ihtimal NBA yolcusu ama Larkin kalıyor sanırım. Bakalım oyun kurucu bölgesine Efes kimi alabilecek. NBA'den alma tercihini Larkin'den yana kullandığı için, onun yanına Micic gibi Avrupa basketboluna hakim bir Avrupalı oyuncu almak ister sanırım Ataman.
Fener'de geçen isimler Polonara ve Fonteccio. Brown çöpü başta olmak üzere diğer zayıf oyunculardan da kurtulmazlarsa yine farklı bir sezon olmayacak gibi onlar adına. Bütçede de bir küçülme olacak gibi görünüyor yine sanırım.
Zenit Pascual ile bu sefer hedefi gerçekleştirip F4 yapmak isteyecektir.
Tabii ki en merak edilenlerden biri Barça-Saras cephesinde neler yaşanacak.
 
Saras'ın yine kalacağını düşünüyorum ben. Onlara da Tarchewski yazılmış epey garip bi hamle olur bence. Fenerbahçe'ye de Booker'i yazmışlar. Polonora mantıklı olabilir ama Fontecchio'yu bilemedim. Yine Vesely - De Colo etrafına oyuncu toplamalı iş yapmak bana doğru gelmiyor çünkü ikisi de sezonu tam anlamıyla, a+ oynamıyor diğer oyuncuların da bazen kendini aşması gerekiyor ama tavan çok kısıtlı kalıyor.
 
Evet Tarchewski dün Sportando yazmıştı, unuttum. Çok saçma ve garip hamlelere devam ediyorlar. Bu sene de boşa para dökecek gibiler. Ben asıl Ergin hocanın oradan Davies'i koparmasını hayal ediyorum Dunston yerine, ama zor gibi sanırım :D
Fener, sadece 1-5 üzerine oyun yığmanın acısını 30-40 farklar yiyerek gördü ama huylu huyundan vazgeçmeyecek gibi sanırım. Olay De Colo'dan da çıktı artık, tamamen Vesely'e bağımlı saçma bir oyun planı. Zaten yıllardır şu Vesely'nin yanına 1 adam bile almadılar. En son bi Udoh vardı boyalı alanda yıllar önce. Polonara çok mantıklı hamle ama bunların sağlıksız oyun yapısı içinde erir giderse şaşırmam.
 
Efes'in Micic yerine aynı tarz bir oyuncuya gideceğini sanmıyorum. Çünkü Avrupa'da Micic tarzında ve o kaliteye yakın pek oyuncu yok

Serrod 1-2 sene önce o seviyelerdeydi. Şu an temposu prime dönemine oranla baya aşağıda.

Pangos yine saha görüşü olarak Micic'e yakın ancak o da Larkin ile birlikte undersize kalır.

Aslında Micic'e hem saha görüşü hem de fizik anlamında en yakın oyuncu Teodosic ancak o da yıllardır Euroleague sertliğinin uzağında

Şahsi fikrim Ataman, Micic'in boşluğunda aynı tarz adam aramak yerine piyasadaki isimlerden en potansiyellisini seçecektir. O da Baldwin olur. Baldwin top dağıtma konusunda Micic'i aratacaktır. O yüzden 3 numarada Simon'un artık eskisi kadar süre alamayacağını varsayarsak Anderson yerine Lucic tarzı başka bir top yönlendiriciye daha gitmesi makul olacaktır
 
Efes Micic yerine kimi alabilir diye bir hayli kafa yordum.Ancak Avrupa’da o tarz bir oyuncu gercekten yok.İyi combolar,guardlar var ama hiç biri tam manasıyla Micic’in yerini alabilecek oyuncular değil.Yukarıda Burak Yıldırım’ın bahsettiği gibi aklıma ilk gelen Pangos’tu.Ancak o da arkadaşımızın dediği gibi bana göre de Larkinle beraber oldukça undersize kalırlar.Baldwin çok iyi bir normal sezon geçirdi ama onun şu anki şut ritmi Ergin Hoca’nın oynattığı oyuna pek uymuyor.Hatta hiç uymuyor :) Goss çok iyi olabilirdi ama onu da Real Madrid kaptı.Oldukça merak ediyorum Efes’in yapacağı hamleleri.
 
Pangos beyimiz de NBA kovalıyormuş. Şu NBA-Eurolig olayı yakında basketbolu bitirecek Avrupa'da. İki basket atanı NBA kapıyor havada. Bizimkiler de havlu sallamaya hevesli, NBA olsun da yeter ki, belki tutar. Hele Guduric Antic gittiğinde kayış koptu bende. Pangos ne zannediyor da kendini gidecek acaba merak ediyorum. Ki Larkin-Micic bile kesin değil gideceği.
Baldwin ciddi anlamda IQ sorunu yaşayan bir oyuncu. Asla 1.adam olamaz. Yani olur da; 3 maç kazandırır 5 maç kaybettirir tek başına, kaybettirdi de. Ha Ergin hoca bi sihir yapar yine; ondan başka bir adam yaratabilir ''belki'', orası ayrı.
 
Gelecek sezon barcelona, cska, real madrid ve milano daha güçlü hale gelecektir. Milano'nun, obradovic ile her sene üstüne koyan fenerbahçe gibi güçlü bir takım olacağını düşünüyorum ve kupa uzak değil milanoya. Anadolu efes'te ise kritik isimlerin takımda ayrılma durumu olduğu için bir soru işareti var bende. Micic yeri mesela nasıl dolar bilmiyorum mesela. Yeni sezonla birlikte ekol takımlar seyirci avantajını tekrardan kazanacak. Mesela milano, barça, real seyircisi ateşlidir. Barcelona'dan da bir vesely hamlesi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Efes bence seyirci konusunda epey ilerledi. 2 sene önceki Barcelona serisinde acayip bi ortam vardı o konuda herkes kadar Efes'in de avantajı olur. Micic yerine en uygun aday Goss'tu bence piyasadaki.
Aynısını düşünüyorum ya.Cuk diye otururdu Efes’e.Real Madrid için de çok iyi hamle.Uzun rotasyonunu muazzam oluşturuyorlar.Poirier,Tavares,Garuba,Randolph.Daha iyi bir uzun rotasyonu hatırlamıyorum yakın geçmişte.
 
''İsim olarak'' tatminkâr olmadığının farkındayım ancak yıllar içinde gelişme gösterdi. Potansiyeli olan, ayakları yere basan, savunması da oyun aklı da iyi bir oyuncu. Dağınık ve savruk değil, takımı toparlayabilen, asist ve ribaund özelliği de olan, bileği düzgün bir oyuncu. Şu zamana kadar ''büyük bir patlama'' yapmadı ama yapma ihtimali hala var. Micic'i bu denli uçuran Ergin Ataman muhakkak onun için de planlar yapmıştır.
Şu dar piyasada alabileceği oyun kurucular arasından güzel bir isabet yapmış, bana göre.
 
''İsim olarak'' tatminkâr olmadığının farkındayım ancak yıllar içinde gelişme gösterdi. Potansiyeli olan, ayakları yere basan, savunması da oyun aklı da iyi bir oyuncu. Dağınık ve savruk değil, takımı toparlayabilen, asist ve ribaund özelliği de olan, bileği düzgün bir oyuncu. Şu zamana kadar ''büyük bir patlama'' yapmadı ama yapma ihtimali hala var. Micic'i bu denli uçuran Ergin Ataman muhakkak onun için de planlar yapmıştır.
Şu dar piyasada alabileceği oyun kurucular arasından güzel bir isabet yapmış, bana göre.
Direk olmaz demeyip bilemedim pek dememin sebebi Ergin Hoca zaten benim de :) Micic’te mesela her zaman bir potansiyeli olan fakat o potansiyelini açığa çıkaramamış bir oyuncuydu senin de dediğin gibi Ergin Hocayla uçtu adam.
 
Fenerbahçe Devin Booker'ı da alıyor sanırım, Sportando yazdı. Polonara ile birlikte kağıt üzerinde çok iyi ve faydalı olacak isimler. İkisi de skor potansiyeli yüksek, savunma ve ribaunt özellikleri olan savaşçı ruhlu sert oyuncular. Ama dediğim gibi kağıt üzerinde öyle görünüyor, Fener'e gelen tuhaflaşıyor. Derrick Williams ve De Colo geldiğinde de müthiş heves edilmişti ama sonuçlar hep hüsran. Bu sefer transferleri zannediyorum Kokoskov yapıyor. Gherardini'nin rezil transferlerinden sonra Polonara ve Booker isimleri aynı adama ait olamaz :)
Vesely ise istenmeyen adam haline geldi, ki haklı da taraftarları. Sezon boyu göz boyayıp en önemli maçlarda 2 teknikten atılıyor sürekli. Sakatlık problemleri de cabası. Maç içinde de 15 yaşında gibi hareketler yapıyor. Ben olsam senelik 3M buna vereceğime Brandon Davies ayarı ne vereceği belli birini getiririm. Obra gidince eski haline döndü adam 7 yıl önceye geri gitti, vay be.
Önce Brown, Ulanovas, Dixon, Quin, Eddie, Vesely, Guduric gibi adamlardan kurtulmaları lazım. O takımın işi çok zor. Türkleri saymıyorum, bir şekilde mecburlar çünkü katlanmaya yerli kuralından ötürü. Yoksa kadro tamamen çöp yerli yabancı.
 
Fb için kritik nokta Vesely-DeColo takımı olmaktan çıkmaları. Booker ve Polonara ile Vesely'e olan ihtiyaçları azaldı.

Şimdi aynı işi kısa transferinde yapmalılar. Getirecekleri adam DeColo'ya yardımcı değil de DeColo'nun yardım edeceği tarzda birisi olursa Fb bu seneki enkazı temizleyecek bir kadro kurmuş olur.

Her ne kadar uzun rotasyonuna iyi eklemeler yapmış olsalar da artık Euroleague de Nba gibi kısaların oyunu olmaya evrildi. Fb'nin tavanını yapacakları kısa transferi belirler
 
Walkup , Olympiacos ile imzalamış. Efes gerçekten ilgilenmedi o halde ya da ısrarcı olmadılar. Çünkü Efes-Oly arasında kalan bir adamın Oly seçmesi için muazzam maaş alması lazım.
 
Yanlış anlamadıysam Obradovic Partizan'a dönebilir, Sportando yazdı az önce. En azından ay sonunda hangi takımla devam edeceğini açıklayacakmış Avrupa'da. Gelmesini isterim, çok başka boyuta taşınır Eurolig heyecanı.
 

Üst