2021-2022 Euroleague

Sertaç Barçada.Sanırım çok iyi bir kontrat aldı.Ancak Sarasla devam edilecekse sadece para kazanır basketboluna bir şey katmaz.Bence Barçanın başına Obra geçecek.
 
Öncelikle yolu açık olsun. Gerçekten bireysel anlamda yaptığı sıçrama takdir edilmesi gereken bir olay. Sertaç'ın hem rol, hem de kendi oyunu olarak oynayacağı en ideal takım Efes'ti bence. Hem kısaların ona rahat alan açması, hem de oyun tarzı olarak. Böyle bir deneyim yaşamak istemesine saygı duymakla beraber, kendisine yeni bir meydan okuma alanı yaratması takdir edilecek bir şey.

Barcelona'nın geçen yılın tamamına baktığımızda uzun oyuncuların hareket alanının kısıtlı olması önemli bir dezavantaj olacak Sertaç için. Umarım kariyerinin bu noktasında oyununu bir adım daha ileri götürüp bunu da çözebilir.

Ben kariyerinde ileri adım atmaktan çok, kişisel bir hayalini gerçekleştirmek istemesi olarak görüyorum. Zira Avrupa'ya gelecek her oyuncunun ideal adresinin Efes olması daha mantıklı geliyor bana. Hem parasal güç, hem de birçok oyuncunun oyununu ileri seviyeye taşıması için ideal bir ortam bence Efes.
 
Bana Nuri Şahin - Real Madrid transferini hatırlatıyor. Hayal olarak ve bir basamak olarak büyük adım; ancak oyununa devam etmesi için benim de pek içime sinmedi. Barcelona çok kapalı kutu ve tam bir oyuncu öğütme makinesi; hele o Saras'a acayip uyuzum.
Ek olarak: şu an Avrupa'nın açık ara lideri Efes ve oyunu için 1 yıl daha Efes'te kalması daha ona daha uygundu. Hadi CSKA - Real olsa bir nebze anlarım da Barça işi herkes gibi benim de içime tam sinmedi.
Her neyse, neticede önemli bir adım, heyecanlandım. Eurolig'de yabancı bir takımda, bir Türk oyuncu izleyeceğiz.
 
Fenerbahçe Shayok'u almış. Epey iyi transfer olmuş bence onlar adına. Kendi şutunu yaratan topla oynayabilen risk alınabilecek bir iş.
 
Shayok beğendiğim bir oyuncuydu. Bizim takıma isterdim ama tabi yüksek bütçe lazım maalesef. BSL'de 18,9 sayı, 6,9 rib, 4,2 asist ortalamaları var. Çok yönlü bir oyuncu. Fener'de başarılı olur mu bilemem, sorumluluk alması lazım, ona verirler mi bilemiyorum.
 
Bertomeu'nun gitmesi isabet olmuş. Euroleague'i kendi çiftliği gibi yönetiyordu son birkaç yıldır. Hem koskoca euroleague'in gelirleri de içler acısı. Şampiyonlar liginde çok daha fazla gelir elde ediyor takımlar. Wild card alan takımlar da çok şaibeli bence. Hakemlerden de şikayet eden takım sayısı çok fazlaydı. En son olarak geçtiğimiz sene eoruleague'i iptal ettiler. Efes'e haksızlık oldu. Allah'tan bu sene Efes aldı kupayı. Yoksa şimdi 2 tane kupaları olacaktı. Bertomeu'dan sonra kim gelse daha iyi olur bence.
 
Fb Ulanovasla yollarını ayırmış.Keşke biraz bütçe arttırıp biz alsak :( Tam aradığımız kanat.Ama Euroleague’de rahatlıkla kontrat bulur zaten benimki biraz fantezi :)
 
Sertacin efeste kalmaması acaba benim dediğim kur farkı olayı ile ilgili mi acaba bütçe 20lere iner demiştim o az fark bile çok şeyi değiştirir tabi fener hala 15 harcayagiz diyor ama mantıklı gelmedi bu kurla onlarda 12lere düşerler diye düşünüyorum
 

Üst