2021-2022 Euroleague

Leo Westerman kaça gitti acaba Buducnost'a oyun aklını beğendiğim bir oyuncuydu.

Buducnost'a Kaba gitti Leo Obradoiro'ya gitti ulaşılabilir bir ücreti vardır. İspanya'da da EL takımları ve Tenerife,Canaria gibi birkaç takım hariç mütevazı bütçeler var aslında. Malaga bile son birkaç yıl bütçe küçültu ( gerçi bu sene bir kıpırdanma var gibi ) .Bu sezon Badalona bir tık bütçe artırdı sanırım. Gittiği takım benim hatırladığım genelde bizim Çekmece gibi küme düşme hattının biraz üzerinde bitiriyor ligi .
 
Micov verdiği röportajda Ergin Ataman'ı gömmüş biraz Galatasaray'da çalıştıkları dönemden bahsedip. Kendisi günlerce ortadan kaybolur, yardımcısı takımla ilgilenirdi demiş. İlginç.
 
O aralar cidden salmıştı Ergin Hoca. İlk periyottan havlu attığımız, geri düşünce beyaz bayrak çektiğimiz, takımın asla geri koşmadığı bir dönemdi. Şimdi baya yendi kendini. 20 sayı geri de düşse maçları kazanabiliyor.
Bu arada Teodosic milli takımdan da kesik yemiş.
 
FB BEKO 2022-2023 Kadrosu:

PG: Calathes, Wilbekin, Şehmus, İsmet
SG: Guduric, Edwards, Melih
SF: Pierre, Biberovic, Metecan
PF: Bjelica, Motley, Hayes
C: Jekiri, Booker, Samet

Yerli kadrosu ile ligin bence yine favorisi olacaklar. Euroleague de neler yapacaklarını bende merak ediyorum ama İtioudis ile bence final four yapacaklar.
 
Yani son çeyrek nasıl geçer bilmiyorum ama ilk 3 çeyrek Bayern Münih rezalet oynuyor.Top çevirmiyorlar,boşu bulamıyorlar,sürekli hücumun son 5 saniyesine kalıp el üstü kısa kalan şutlar deniyorlar.Onun haricinde ise top kaybı ve saçma hücum fauller yapıyorlar.30 dkda toplasan 3-4 tane doğru hücumları olmuştur.Rezalet üstü rezalet.

Hazırlık maçı oynasan bu kadar kötü oynamazsın.
 
Anadolu Efes, geçen sezonu Acb' de Murcia formasıyla geçiren Isaiah Taylor' ı getirmiş. Oyuncu videolarda izlediğim kadarıyla iyi ama biraz panik transferi gibi geldi bana. En çok ihtiyaçları olan center da Zizic gibi bomboş bir adamla sezonu zor bitirirler. Transfer iyi ama yanlış bölgeye.

 
Bu hafta cok guzel gecmesini bekledigim maclar var.Bu aksam oynanacak Milano-Real Madrid ve Pana-Partizan maclarini heyecanla bekliyorum.Obra’nin Oaka’ya yillar sonra cikisi olacak.
Yarin aksam da Barcelona-Fb maci iyi duruyor.Yalniz Fb Barcelona’yi da yenerse inanilmaz bir esigi atlarlar ilk 6 hafta neticesinde.
Bayern-Efes macini ise Efes’in kazanacagini dusunuyorum.Hem Efes’in kazanma zamani geldi hem de Bayern’i bu sezon Trinchieri’ye ragmen begenmiyorum pek.
 
Efes yine kaybetti.Kurulan yeni yapi su an icin tutmadi sanki.Larkinle Bobua’nin eksiklikleri tabi ki onemli ama bunlarin disinda 4 ve 5 numaralardan sifir katki aliyorlar neredeyse.Bunun yaninda Clyburn bencede harika bir transfer ve kendisini cok begenirim ama sanki Micicle biraz ust uste biniyorlar.Yarin bu takima Larkin’de geldiginde o top nasil donecek cok buyuk soru isareti.Tum bu saydigim problemleri asabilecek bir koc var baslarinda.O yuzden duzelebilirler.Ama su anki yapinin problemli oldugu da cok acik.
 
Efes'te en büyük eksiklik pivot ve Simon la ana kadar. Larkin dönse bile bu eksikler kapanmadan işleri zor olacak.
 
Efes'te en büyük eksiklik pivot ve Simon la ana kadar. Larkin dönse bile bu eksikler kapanmadan işleri zor olacak.
Simon son şampiyonlukta hiç katkı vermedi desek yeridir. Kaldı ki oraya Clyburn geldi.

Efes dar rotasyonla oynayan bir takım. Yerlileri neredeyse hiç kullanmıyor. Haliyle 1-2 sakatlık Efes'i başka bir takımı etkileyeceğinden çok daha fazla etkiliyor.

Uzun rotasyonu ise olmadı hakikaten. Ancak Micic-Larkin-Clyburn-Beaubois-Bryant 5'lisi sağlıklıyken Efes her takımı her yerde yenebilir
 
Zizic'i Maccabi' nin yeni sezonda neden düşünmediği dün akşam iyice anlaşıldı. Uzun adamlar biraz ağırdır biliriz de, hem bu kadar genç olup,ağır ve IQ su bu kadar düşük bir oyuncu görmedim. Efes' in her sene yaptığı klasik ziyan transferlerinden biri. En çok ihtiyaçları olan bölgeye ölü yatırım. Keza Polonara' da öyle. Mbaye' de çok uzun süreler alıyor. 5 dk dan fazla süre aldıkça da, klasik ne yapacağını bilemeyen adam rolüne bürünüyor. Bu 3 transfer açıkçası Efes' in canını çok yakacak. Bu kadroyla ligin en zayıf takımlarından biri olan Bayern' e yenilmek meziyet isterdi zaten. Ayrıca Ergin Ataman' da da belirgin bir düşüş var. Efes' te artık miladının dolduğunu düşünüyorum, eski hırsı yok, sıkılmış sanki.

Bu kafa ve kadro yapısıyla bırak f4 ü, playoff da zor.
 

Üst