2021-2022 Hazırlık Dönemi

Bost'un an itibarıyla beklentilerin altında kalmasının bana göre birkaç sebebi olabilir:

1- Moncao da M.Knight ve R.Gray gibi topa yön veren 2 kısayla paylaşıyordu topu. Bu durum Bost'un topu daha az domine etmesini ve haliyle daha seçerek oynamasını sağlıyordu. Eğer problemlerden birisi buysa Melo'nun dönüşüyle Bost'un performansı da yükseltebilir.

2- Sahadaki tavırları ve vücut dili bana biraz oynadığı maçları küçümsüyormuş izlenimi verdi. Geçen sene oynadığı takımın çıktığı seviyeye göre daha düşük seviyelere gelmesi ve nihayetinde hazırlık maçları oynanması kendisinin sahada large takılmasına sebep olabilir. Eğer sorunlardan biri buysa işler sıkıya geldiğinde yine toparlayacaktır.

3- E.Memnun, Bost ve Purcell'e açık çek vermiş durumda. 1'e 5 hücum edip istedikleri kadar saçma tercihlerde bulunabiliyorlar. E.Memnun geçen sene takımın başına geçtikten sonra da P.Jackson ve Crawford'a aynı açık çeki vermişti. Ancak Jackson ve Crawford rahatlıkla Euroleague'de oynayacak hücum kalitesine sahipler ve Bost ile Purcell'e göre hücum kalitelileri çok yukarda. Bu şekilde devam edecekse Memnun ciddi hata yapar.

Ben ilk 2 maddenin etkisi olsa da 3. maddenin en ağır basan olduğunu düşünüyorum. E.Memnun'un Bost'u biraz dizginlemesi gerek. Melo'nun gelişi ister istemez Bost'u biraz daha dengeleyecektir ama Bost'un daha oturaklı oynaması için coach müdahalesi şart. Hatta aynı şey Purcell için de geçerli. Bu 2 arkadaş savruk hücum ile hızlı hücumu ayırt edeceklerse bu coach müdahalesiyle olur

2. madde de olabilir. Maçı ciddiye aldıysa demek ki...
 
Benim korkum, bu tür galibiyetlerden sonra genelde hep farklı yöne çekildi başarı durumları. Yani takım başarılı işte böyle, para harcamaya gerek yok gibi bakış açıları ile yönetildi şube hep.
 
Takım gerçekten çok iyi sinyaller verdi bugün ve bunu 3 yabancıyla yaptık.Yerli konusunda geç kaldık evet ama her maç üstüne koyan bir yerli grubu var.Sadık,Ege,Rıdvan ve hatta Canberk mutlu ediyor.Okben ise potansiyelini bildiğimiz için daha iyisini yapabileceğini bildiğimizden biraz daha bekliyoruz ( En azından benim için :) ) Yabancılardan en çok Kerry’i beğendim.Gerçekten komple bir 4 numara.Akoon bence sezonun transferi,ne zamandır bu tarz bir oyuncumuz yoktu hatırlamıyorum bile.Dee ise bence Melo gelince top paylaşımı biraz daha dengeli hale geldiğinde kesinlikle daha iyi katkı verecektir.Kravish old-school bir uzun.Biraz 2011 Ermal Kuqo esintileri sunuyor :) Zaman zaman iyi oynasa da beni cok tatmin etmedi maalesef :( Oraya bir takviye yaparsak iyi olur gibi duruyor.Ancak bu takım bu sezon bizi gururlandıracak ve mutlu edecek.Buna inanıyorum.Bugünkü maç sezonun startı olsun ve bütün bir sezon böyle geçsin inşallah çünkü Yenilmez Armada taraftarı bunu çok uzun zamandır bekliyor ve hak ediyor :)
 
Daha geçen sezon bizim guardların yanından vızır vızır geçerek ne hale düşürdüler bizi her maçta. Tepeden delindin mi geçmiş olsun. Oldukça hatalı bir ifade.
İfade?

Bu benim basketbol anlayışım beni bağlar.

Sizin basketbol görüşünüz sizi baglar.

Eray çok güzel savunma yapıyormuş. Topu taşıyamadıkdan sonra kaç maç savunma yapıcak.

Gerçeği söyleyelim Gökşenin elimizde sadece savunucu oyuncu, Erayıda bu kontejyana eklersek bir takımda 2 tane 0 yetenekde
(Galatasaray Seviyesi için) adam takımda olursa başarı hayaldir.

Kenan veya Dixon olsa güzel olurdu. Özellikle dixon zor anlarda yüzdeli atışları ile
 
Hazırlık maçlarına her zamanki gibi gereğinden fazla önem verildiğini düşünüyorum. Maç içinde hangi beşleri ne gibi durumlarda kullanabileceğimizi görelim ve takım birbirine alışsın yeter bana göre. Bence iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Umarım sezona da iyi gireriz.
 

Üst