2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Crawford ve Jefferson dışındaki yabancılar kalmamalı bana göre. P.Jackson'u ofansif istatistikleriyle değil de rakibin kısalarının istatistikleriyle değerlendrmek daha gerçekçi bana kalırsa. Şu maçta bile elini kaldırmadan savunma yaptı, Eray'ın yerine oyuna girmesiyle maçı kırdık.

Crawford da yanına sert 2 kısa alınması şartıyla takımda kalmalı ki en azından motive olduğunda savunma yapabileceğini bugün gösterdi
 
Ben ''çevresini korumak'' şartıyla Motum'un kalması gerektiğini düşünüyorum eğer daha iyi bir aday bulamazsak. Crawford-Motum-Amile ve 3 yabancı eklemesiyle bence iyi bir şeyler çıkarabiliriz. Artık bir tane kanat almayı akıl ederler umarım.

Shayok derdim ama Euroleague bile yapabilir.
 
Motum kombini zor bir oyuncu uygun maliyet cezbedmemeli çevresini doldurmak kadroya esneklik katmak oldukça zor Motum varken.
Dar ve esnek bir kadro her zaman daha iyi bana göre.
Guardı oturtmak mesele yıllardır orayı çözemedik Sinan Can gibi yardımcı olacak yerli guard bulmak lazım Barış yeterli olamadı.
Rashard Kelly vb. son yillarda ligimizde oynamış 2-3 oyuncu bulundursak fena olmaz bu yıl gelenleri görünce geçmişi iyi referanslı olsalar da faydalı olamadılar harcanan para da az değil, sene başında Andrew Andrews i alsaydık ortalama stabil bir katkı alırdık en azından, dalgalı performans verenler kaçak oynayanlar fena can sıkıyor
 
Amile Jefferson yarar fiyat oranı yüksek bir oyuncu, Motum ve Crawford iyi bir takım organizasyonunda seneye faydalı olacaklardır, üçünün kalmasını isterim. Göksenin ve Yiğit takımda kalmalı , Ege ve Can da dönebilirse sevinirim. Metin Türen’in de transfer edilmesini isterim.
 
Berke bir ara Johnathan Williams ve Jefferson dan daha iyi ribaund alıyor savunma yapıyordu adam gibi bir 5 alınır umarım. Yerlilerle oynasak daha sert derli toplu bir takım olurduk bunu dedirttiler. Erman Kunterli ve bu sezondan ders almak lazım.
 
Ben de Motum'un her ne şartla olursa olsun kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Hücumda zaman zaman ekstra katkılar verse de, savunma da tam bir kara delik ve ribaund da alamıyor. Çok fazla sayı yememizin en önemli sebeplerinden birisidir bence Motum. Bu sene hücumda iyi olduğu maçlar yüzünden çok yanılttı. Kesinlikle gönderilenlerin başında olmalı.

Pierre Jackson ve Jordan Crawford savunma yapmasalar da hücum açısından kalmalılar bence de. Takımı da tanıdılar artık. İkisi de bazı maçlar da bizi kurtardılar bazıların da saç baş yoldurdular ama genelde istikrarlıydılar kalmalılar bence.

Türk rotasyonu konusuna katılıyorum. Çok gerilerde kaldık maalesef. Özellikle Yiğit'te hoca geldikten sonra büyük düşüş var. Kendini geliştirmeli. Hoca da onu nasıl kullanacağını kestirmeli. Göksenin son 4-5 maçta katkısı oldu ama onun haricinde çok acemice hatalar yapıyor. Gereğinden fazlasını yapmaya çalışıyor. Öyle büyük bir yetenek değil herkes biliyor ama sanki NBA yıldızı gibi ön plana çıkmaya çalışıyor maalesef. Yine de savunmadaki gayreti takdire şayan. Eğer ücretinde indirim yapacaksa kalsın. Yoksa yol vermek lazım. Kimse vazgeçilmez değildir.
 
Motum’un kendisi de kalmak istemez muhtemelen. Bize gelmedin önce ülkesine dönebileceği konuşuluyordu zaten. Avustralya’da son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 13’müş.Kendi ülkesinde normale yakın bir hayat sürme şansın varken dönebilir bence.Benzer şekilde İsrail başta olmak üzere FİBA Avrupa bölgesindeki başka ülkeleri tercih etmek daha mantıklı olur oyunculara için Türkiye’dense teklif Efes ya da FB’den gelmiyorsa ya da aradaki maddi fark kayda değer değilse
 
Ben şu son bir ayda takımın geldiği noktayı çok sevdim açıkçası. Crawford gerçekten buram buram kalite kokan bir oyuncu. Bazen karşısındaki oyuncuya takıyor ve hiç yapmaması gereken işlere giriyor. Öyle anlarda dizginlemek lazım onu onun dışında gayet skorer, iyi katkı veren bir oyuncu. Jefferson da her maç yüzde yüzünü ortaya koyan bir oyuncu. Çok kısıtlı hücum özellikleri var ama iyi kısaların yanında her türlü faydalı olur. Ben P. Jackson da kalsın isterim. Çok kısa, fizik olarak zayıf ama teraziye koyduğum zaman hücumda yaptıkları yapabildikleri savunma zaaflarına ağır basıyor bana göre. Jackson ve Crawford'un yanına iyi savunma yapabilen kanat bulduk mu savunmayı dengeleriz biraz. Yerlilerden de Yiğit kalsın, onun dışında diğerleri hepsi gitse de olur. Ben bu Crawford - Jackson - Jefferson - Yiğit dörtlüsü etrafında takım kurulursa çok içime siner derim. Motum konusunda kararsızım son dönem o da çok katkı verdi ama Jackson ve Crawford varken daha çok savunmasıyla ön planda oyuncular olursa daha iyi olur gibi düşünüyorum.
 
Nihayet kabus sezonun sonuna geldik. Motum = Erceg benim için. Hücumda evet çok önemli bir silah ama attığı kadar da yediriyor. Savunma ribaundlarında çok pasif, tuttuğu oyuncu genellikle sezonun en skorer maçlarından birini oynuyor. Crawford ve Pierre arasından biriyle devam edilmeli ki tercihim Pierre olur. Hem kendi atıyor hem de diğerlerini besliyor. Son olarak Amile ile de devam edilebilir. Aidiyeti yüksek ve önümüzdeki sene Avrupa'ya daha fazla adapte olmuş olacak. Yerlilerdense Eray, Yiğit, Göksenin(düzgün bir maaşla) ve Berke ile devam edilmeli. Berke'nin potansiyeli bir şansı daha hak ediyor.
 
Shayok, Purcell ve Jaiteh cidden keşke bizim olsalar dediğim isimler bu sezon. Blackmon da iyiydi ek olarak bu isimlere.

Bize gelirsek Crawford ve zorlayarak Jackson herici hiçbir yabancıyı tutmazdım ben olsam. Yerli de Yiğit, Göksenin ve hadi bir de Eray diyelim.
 
Şampiyonlar liginde önümüzdeki sezonda devam edeceğiz.Seneye belirli olan tek şey bu sanırım.12 kişilik kadroda Berke ve Eray i 3.pivot ve 3. Pg olarak kadroda tutarsak iyi olur.İkiside bu kötü sezonda ilerisi için ışık verdiler.Yabancilardan ise Pierre Jackson son bir kaç sezondur en iyi oyun kurucumuz daha iyisi alınamayacaksa umarım kalır.
 
Ben Pierre Jackson ve Crawford ikilisinden sadece birinin kalması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Jefferson da takımda tutulmalı. Artı Göksenin, Yiğit, Eray ve Berke ile devam edilebilir. Gelecek sezon muhakkak net bir kanat almalıyız hücum ribaundlarından çok çektik bu sene.
 
Yerlilerden düşük ucretli bir Göksenin, Yiğit, Eray ve Berke takımda tutulmalı. Eğer takımda kalmak için mesela Eray'ın ücretini kendisi karşılamayı kabul ederse Caner'de 13. oyuncu olarak kalabilir fakat elini cebine mutlaka atmalı. Bu dediğim pek olası olmadığından ilk ona güle güle denmeli.

Crawford kaliteli bir adam fakat bazen saatli bomba oluyor, o anlarda iyi yönetilirse her zaman takımda iş yapar. Pierre'in savunma defoları var maalesef fakat yine de hücumda son yıllarda yakaladığımız en iyi guard oldu. Iyi savunma yapabilen bir yerli guard ile yedeklenirse faydalı olur. Jefferson yedek 4,5 için opsiyon, daha iyisi bulunamazsa kalmasında sakınca yok. Motum maalesef en büyük sınav, tam bir baş belası; takimda tutsan dert tutmasan ayrı dert. Savunma yapabilen bir 5 numara ile is yapar fakat Pierreli, Crawfordlu 5te savunmada kara delik olur yine, bol bol saç baş yoldurur. Pierre, Crawford tutulacaksa Motum'a elveda demekte fayda var.
 
Benim tercihim Crawford - Motum - Amile olur. // Crawford - Jackson - Amile için de Rashard Kelly, Amath Mbaye tarzında sert 4 numara ve iyi bir kanat bulmak lazım.
 
Ben de Jackson'ın kalmasından yanayım. Skorun yanında asist yönü de kuvvetli bir oyuncu. 7 maçta 62 asist yapmış ki, bu bütçelerde böyle katkı verecek oyuncu bulmak kolay değil. Bir de rebound yönünden istikrarlı bir uzun şart. Bu sezon reboundlardan çok çektik.
 
Benim tercihim Crawford - Motum - Amile olur. // Crawford - Jackson - Amile için de Rashard Kelly, Amath Mbaye tarzında sert 4 numara ve iyi bir kanat bulmak lazım.
Evet sert bir 4 numarayla Crawford, Pierre ve Amile takımda faydalı olurlar. Motum tutulursa Pierre veya Crawford'dan birine elveda demek gerek. Tabiki olmazsa olmazlar, bir kanat ve savunma yapan bir 5 numara.
 

Üst