2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yiğit dışında mutlaka kalması gereken bir oyuncu görmüyorum. Pierre Jackson deneyimi ve oyun görüşü için, Eray Aydoğan'da son 1 ayda yaptığı çıkış için takımda kalabilir ama geri kalan herkesin kesin bir şekilde takımdan atılması gerekiyor. Yeni yönetim gelene kadar yani 40 gün hareket olmayacak takımda ama sonrasında hızla önce yerli sonra yabancı transferlerinin tamamlanması gerekiyor.

Yeni başkan, yeni yönetim, yeni koç ve %90'ı yenilenen kadroyla hedeflerimizi ve durumumuzu konuşabiliriz. Ama artık yüksek bütçe, takımı yükseltecek yabancı koç, kaliteli yerli-yabancı oyuncular ve şampiyonluğa oynayan takım görmek istiyorum.
 
Ben artık arada bir hücumda iyi performans gösterecek diye savunma özürlü uzun izlemek istemiyorum. Çemberi savunacak, pota altını karartacak, her atakta rakibin karşısında duracak, el kaldıracak oyuncular görmek dileğim. Olmuyor çünkü tolere edemiyoruz. Şu Erceg-Daye-Motum tarzı pamuk helva geleneğinden kurtulalım artık.
 
Başkan olsam bu sezon takımda görev alan malzemeciler hariç komple herkesi gönderirdim. Ergin Ataman önderliğinde yepyeni bir Galatasaray arzuluyorum. Sizlerde hayallerinizi yüksek tutun beyler.
 
Kulübün futbol şubesi için iyi kötü bir hassasiyeti var, olmak da zorunda. Aynı bilinçle başta basketbol olmak üzere diğer branşlara da sahip çıkacak bir yönetim anlayışı arzu ediyorum.

Gerisi kolay!
 
Öncelikle herkese merhaba,foruma bugün katildim ve bu ilk mesajım.Bu sezonu herhangi bir kaza yaşamadan atlattığımız için çok şükür.Gelecek sezon için yeni yönetimin basketbola bakış açısı umarım Mustafa Cengiz yönetiminden farklı olur.Bence gelecek sezon ligimizde özellikle bu sezon parlayan oyunculara yönelmeliyiz.Crawford,Yiğit,Göksenin takımda kesinlikle kalmalı.Oyun kurucu için önerim sözleşmesi bitecek Alex Perez.Bu sezon takimimizda hiç olmayan şey iyi bir kanattı.Bu bağlamda özellikle ribaundlara hakim,yeri geldiğinde ceza şutlarını sokabilecek,savunmada da iş görecek bir 3 numara çok iyi olur.Bütçemizi aşar farkındayım ama Sam Dekker harika olurdu :).4-5 rotasyonu içinse önerilerim yine ligimizden olacak.Rashard Kelly,Jaiteh,Olaseni,Mbaye aklıma ilk gelenler.Yerli oyuncu konusunda da Can Korkmaz,Can Uğur Öğüt,Egemen Güven,Can Maxim,Metin Türen ve Muhsin Yaşar iyi seçenekler olabilir.
 
Pandemi koşullarında kongre yapılması bile meçhul, mevcut yönetimden futbol da bile hiçbir konuda ışık vermiyor ve bu durumda yeni sezona hazırlık yapılması gereken bir döneme daha giriyoruz. Adaylar içinde futbol dışındaki herhangi bir branşla ilgili, bilgili biri var mı? Mevcuttan daha iyisi çıkar mı?
Yeni sezonda önce büyük düşünmekle başlamalı ve büyük hedef koymalı. Avrupa'nın kalburüstü basketbol ülkelerinden mümkünse millî seviyede en azından bir oyuncu getirmemiz lazım. Hırsı ve profesyonelliği ile örnek olacak 2021 model yeni bir Radoslav Rancik bulmalıyız. Türk oyuncu kadrosunu piyasada olan bir oyuncu görmüyorum ama ne yapıp edip geliştirmeliyiz.
 
Aynen öncelikle bütçe belli olması gerekiyor aslında. Ona göre çok daha sağlıklı yazabiliriz buraya, çok daha mantıklı fikir yürütebiliriz.

Yani bütçe bu seneki gibi olacaksa misal ben Jackson ve Crawford’un kalmasından yanayım. Defansif handikapları özellikle Pierre’in bariz ortada olsa da bu adamlar tek başına maç alacak adamlar. Bütçe bu seneki gibi olacaksa hedef de 7-8. sıralardan play-off’a katılmak olur. Yanlarına defansif handikaplarını kapatacak adamları alırsak bu ikisi bizi play-off’a götürür diyorum. Hatta bu sene öyle ağzımız yandı ki yerli rotasyonun zayıflığından ve yanlış yabancılardan ben gerekirse yabancı sayımız 4’te kalsın ama en azından savunma yapacağını bildiğimiz daha geniş bir yerli rotasyonu kurulsa daha iyi olacak gibi.

Jackson ve Crawford’un yanına özellikle defansif yönü de güçlü, ribaunt özelliği olan birer 3 ve 4 numara şart. Bu pozisyonlara önerim yine bildik isimlerden. Sf için geçen sene Afyon’da forma giyen Gregor Hrovat ve pf için de Antep’ten Rashard Kelly.

Şu durumda zaten ilk 5 başlayacak yerli oyuncu pivotumuz olacağı için, pivotların hepsi yerli olsun madem diyorum. Egemen Güven ve Oğuz Savaş tercih edilebilir. Berke de 3. pivot olarak kadro derinliğinde bulundurulabilir.

Kabataslak şöyle bir kadroyu da bütçe dahilinde kurabiliriz diye düşünüyorum;

Jackson - Can Korkmaz ya da Öğüt- Eray
Crawford - Yiğit
Hrovat - Göksenin - Birkan(Okben)
Kelly- Metin Türen (Celep)
Egemen - Oğuz (Ege) - Berke

Ha bütçe 4 milyon olur ayrı kadro konuşuruz, 5 milyon olur bambaşka konuşuruz :) Yine de bütçe ne olursa olsun ısrarla önceliğin geniş ve daha kaliteli yerli rotasyonunda olması gerektiğini belirtmek istiyorum.
 
Dün baya uzun yazmıştım ama bugün nacizane bir de rotasyon yapayım kendi çapımda :)
Alex Perez-Can Korkmaz-Eray
Crawford-Yiğit
Dekker-Göksenin
Rashard Kelly-Metin Türen
Jaiteh-Muhsin-Berke
Muhtemelen bu kadar bütçemiz olmaz ama olsun benim hayalim bu tarz bir rotasyon :)
 
Dün baya uzun yazmıştım ama bugün nacizane bir de rotasyon yapayım kendi çapımda :)
Alex Perez-Can Korkmaz-Eray
Crawford-Yiğit
Dekker-Göksenin
Rashard Kelly-Metin Türen
Jaiteh-Muhsin-Berke
Muhtemelen bu kadar bütçemiz olmaz ama olsun benim hayalim bu tarz bir rotasyon :)

Hakikaten güzel kadro. Bizim şu an ki bütçemizi aşar ama o kadar da çok yüksek bir kadro da değil bu. Uğraşılsa edilse ne güzel olur ama bu kafalarla zor. Voleybolu eleştiririz, ederiz ama senelerdir iyi kötü bir düzen var. Sezon biter bitmez kadromuz oluşturuluyor. Bu listedeki isimlerin dışında da alabileceğimiz yerliler var. Kartal, Doğuş, Ege, Okben bir çırpıda sayabildiklerim. Yani bir plan yapmak bile bu kadar zor olmamalı.
 
Dekker bence paraya gider Euroleague'de iş yapacağı takımlar da varken zor olur bence. Perez için de yetenekli ama basketbol kafasında yok adamın iki senedir. Üstüne bu kadar sık sakatlanıyorken de alınacak bir risk değil en azından ilk 5 yabancı içinde. Kelly ve Jaiteh'i çok beğeniyorum ben de. Ege ve Can'ın dönme ihtimalleri olursa dönmelerini isterim. Yiğit-Göksenin-Metin de oldukça tatmin eder.

Gelecek yönetimin en azından bütçeyi kabul edilebilir bir seviyede tutacağını inanıyorum 2,5 milyon civarında. Burunlarının sürtüldüğünü düşünüyorum bu bütçelerle şaka olmayacağı hususunda.
 
Dekker'in Türk pasaportu alma durumu vardı. Alırsa da muhtemelen FB'ye gider
Dixon’a da biz çökelim o zaman :)
Dekker bence paraya gider Euroleague'de iş yapacağı takımlar da varken zor olur bence. Perez için de yetenekli ama basketbol kafasında yok adamın iki senedir. Üstüne bu kadar sık sakatlanıyorken de alınacak bir risk değil en azından ilk 5 yabancı içinde. Kelly ve Jaiteh'i çok beğeniyorum ben de. Ege ve Can'ın dönme ihtimalleri olursa dönmelerini isterim. Yiğit-Göksenin-Metin de oldukça tatmin eder.

Gelecek yönetimin en azından bütçeyi kabul edilebilir bir seviyede tutacağını inanıyorum 2,5 milyon civarında. Burunlarının sürtüldüğünü düşünüyorum bu bütçelerle şaka olmayacağı hususunda.
Sene başındaki bütçeyle kurulan rezil kadroyu Gs Basketbolunu düşünen kimse unutmaz herhalde.Umarim yeni yönetim de bunun bilincinde olur.Yumurta kapıya dayanınca bir tık kaliteyi arttırıp aldıkları Jackson ve Crawford olmasa bu hafta Fb Beko’ya yenilip düşüyorduk unutmasinlar.
 
Aliağa düşerse Ege ve Okben alınabilir. Pivot icin Mangok Matiang gibi birileri olsa iyi olur. Iki combo guard ve bir kanat ile 5 yabancılı rotasyonu tercih ederdim.
 
Jaiteh'i 5-6 senedir yazıyorum, yine yazayım. Bence kesinlikle kaçırmamamız gereken bir oyuncu. Pierre Jackson öyle çok abartılacak bir oyuncu değil. Geçtiğimiz yılın sonlarında gelen John Roberson daha bile iyi katkı veriyordu. Bu sezonu da iyi geçirdi Estudiantes'te. Crawford da tutulmalı bence. İyi ve uyumlu bir yerli rotasyonu oluşturduktan sonra diğer yabancılar bir şekilde bulunuyor.
 
Crawford,Jackson,Yigit,Berke kalabilir.

Can Akin,Metin Türen,Okben,Metecan Birsen,İsmet Akpinar,Samet geyik ,Muhammed Baygül Berk Demir,Ege Arar Tolga Gecim su oyunculardan 4 tanesini net almamiz gerek Türk olarak.

Yabanci bu Turk oyunculardan sonra sekillenir.

Motum Göksenine özellikle tessekur edelim
 
Sadece Crawford'ın kalmasını isterim yabancılardan, önüne iyi bir 3&d gelirse Motum da tutulabilir, geri kalan tüm oyunculardan iyisine ihtiyaç var. Yerlilerden illa gitmesi icap eden oyuncu aklıma gelmedi ama Göksenin sözleşmede fedakarlık yapmalı, Yiğit'in de kontratında uzatma var mı bilmiyorum ama kalma seçeneği varsa onda da indirime gidilmeli. İlk ihtiyaç iyi çember savunucusu, savunma yapabilen 4 numara ve en başta artık takımı oynatabilecek ham da olsa ciddi zeka ve kalite potansiyelinde bir point guard bulmak gerek. Bunlar olmazsa seneye yine transferlerin tutup tutmamasına göre 4 ya da 14 bitiririz, belli bir istikrar için en azından oyuncu tipinde standartı yakalamak şart.
 
Benim tercihim Crawford - Motum - Amile olur. // Crawford - Jackson - Amile için de Rashard Kelly, Amath Mbaye tarzında sert 4 numara ve iyi bir kanat bulmak lazım.
Furkan yapma büyün sezon haklı bir şekilde savunma yapmıyor, yenilgiye isyan etmiyor çabası yetersiz diye gömdük adamı sen hala Motum diyorsun şaşkınlıkla okuyorum. Motum en büyük kara delikti sezon boyunca 3-4 maç oynadı diye bu adama katlanmak tutmak akıl tutulması olur. Coach PJ.Jordan ve Amille'in tutulmasını isteyeceğini düşünüyorum sonraki seçimler kesinlikle 1 veya 2 tane üst düzey oynamış yaşı çokta büyük olmayan Micov tarzı SF ve PF-C(Michael Eric) hatta bunlarında Avrupalı olması gerektiğini düşünüyorum.
 
Pierre kalsın diyen arkadaşlar maç konularında "yine çok sayı yedik" dememe sözü veriyor musunuz? Adam direk ilk perde ve ilk adımda geçilip savunmayı bölüyor.
 
Savunma yapmayan bir Motumu, savunma yapmayan PJ' e tercih ederim. Savunma dediğin şey guard bölgesinde başlar ve orda eksildiğin anda dağılır. Sonra neden çok sayı yiyoruz. Çünkü adam her perdede takılıyor ve anında geçiliyor. Motumun savunma zaafını kapatmak nispeten daha kolay. Ama onun hücum özellikleri Euroleague seviyesinde ve buna sırtımızı dönme şansımız yok pek.
 

Üst