2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yarın sezon açılacak ama içimde fazla bir umut yok maalesef. Oldukça düşük bir bütçeyle, Erkek basketboluna yabancı bir koçla ve korkunç kötü bir yerli kadrosuyla sezona giriyoruz. Özellikle Göksenin'in takımda tutulması, Ege'nin geri gelmesi ve Rıdvan Öncel'in şapkadan çıkarılan tavşan gibi takıma katılması üzüntü verici. Halbuki düşük bütçeye rağmen Göksenin - Ege'ye ödenen parayla Samet Geyik'i ya da Göksenin- Rıdvan'a ödenen parayla Kartal Özmızrak'ı takıma katabilirdik.

Canberk'in ne vereceği belli değil. Kapalı kutu. Okben kendini toparlayabilir de, düşüşünü devam ettirebilir de. İki tarafa da eğimli duruyor. Açıkcası Sadık dışında güven duyduğum bir yerli oyuncu yok kadroda. Sadık'ın bonservisini abartı bulsamda takımda olması büyük şans. Yoksa her maç "Acaba bugün hangi yerli oyuncu takıma zarar verecek?" diye düşünür dururduk.

Yabancı oyuncularda ise Melo Trimble ve Kerry Blackshear'ın takımın taşıyıcı oyuncuları olacağı açık. Dee Bost gibi Euroleague'de rahatlıkla yer bulabilecek bir oyuncunun takımda olması da olumlu. Ama geriye kalan 2 oyuncu da benim için soru işareti. DeVaughn Akoon-Purcell oyun içinde aklı gidip gelen ve devamlılığı olmayan bir oyuncu. Ayrıca tam 3 numara da değil ki bu bizi Göksenin Köksal felaketinden fazla koruyamayacağı anlamına geliyor. David Kravish ise kapalı kutu. 29 Yaşında EL ve Eurocup tecrübesi olmadan bize gelmesi beni kuşkulandırıyor. Gaziantep'in Alpha Kaba ve Türk Telekom'un Octavius Ellis'i aldığı bir yerde bizim daha kaliteli bir 5 almamız gerekirdi.

Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji, Pınar Karşıyaka ve Tofaş kadar bütçemizin olmamasını anlayamıyorum. Yabancı bir koçla yeni bir sayfa açmamızı anlayamıyorum. Göksenin'le 2 yıllık sözleşme imzalamamızı anlayamıyorum. Kısaca basketbol takımımızla ilgili bir çok şeyi anlayamıyorum. 2010-2012 arasındaki rüya dönemi çok özlüyorum...
 
Takımın şu anki konumu ''ittirirsen gider'' seviyesinde. Bu da her zaman söylediğimiz gibi; bütçeyle alakalı oluyor ister istemez. Yerli tercihleri konusunda ben de hemfikirim. Özellikle basketbola küfür olarak doğan, zerre yeteneği ve faydası olmayan Göksenin'e 2 yıl kontratı kim, hangi akılla verdi inanılmaz. Hayata Göksenin olarak gelmek varmış. Hiçbir iş yapmadan 10 senedir servet yarattı kendine yattığı yerden. Yerine 20 yaşında gelişime açık ucuz bir yerli alınabilirdi.
Kravish biraz old school kalıyor. Kötü transfer değil, Almanya ligi performansı da büyüleyici fakat Blacksheare'ın onun yaptıklarını yaptığı bir yerde, onun yerine daha atlet biri alınsa mıydı fikri geliyor akıllara ister istemez. Her zaman dediğim gibi burada bütün olay Ekrem Hoca'ya kalıyor artık. Bu takımı iyice harmanlayıp eldeki malzemeden maksimum verimi almak zorunda. Kendisine güveniyorum ama umarım sakatlık, bütçe vs gibi konularla uğraşmak zorunda kalmaz.
 
Ben Yiğit Arslan elimizdeyken niçin tutmadık hâlâ anlam verebilmiş değilim. Ekrem Hoca ile mi yıldızları barışmadı acaba? Göksenin işkencesine devam koca sezon.
 
Yiğit Arslanı hoca Göksenin kadar oynatmıyordu. Yiğit buna içerlemiş olabilir belki. Yani Gökseninin yedeği olarak oynuyordu Yiğit.

Belki Tofaş eski kulubü daha fazla şans bulabilir diye gittiğini düşünüyorum.

Bence onun için daha hayırlısı olacaktır Tofaşta olmak. Umarım biz de onu aramayız.
 
Hedef yarı final hatta final diyenleri görüyorum. Ligde çok iyi takımlar var herkes göz ardı ediyor. Geçen sene de büyük umutlarla başlamıştık.
 
- Hücumda top paylaşımı, pas istasyonları, 3 lük yaratmak ve alçak post oyunları, her oyuncuyu efektif kullanma
- Savunmada geriye hızlı koşup yerleşme, bire birde geçilmeme, yardım savunmaları
- Ribaundlarda üstünlük kurma, problem yaşamama
- Rollerin çok iyi belirlenmesi. Misal Melo ve Bost çok iyi paylaştılar rolleri. Göksenin bile çok sırıtmadı, sınırlarını zorlamadı hiç
- Özellikle savunmada Obradovic gibi hataya yer vermemeye yönelik sıkı bir disiplin içine sokmaya çalışmış hoca takımı

Benim aklımda kalanlar bunlar. İlk maç belki çok erken ama az çok nasıl bir takım olacağımızı-olduğumuzu da anladık gibi. Bir sistemimiz var artık ve hoca gerçekten dokunmuş takıma. Takım da ona uyup hocanın felsefesini iyi uyguluyor. Sezon tabii çok uzun, daha yolun başındayız ama rakipler için sert bir kaya olduğumuz da gerçek. Kolay kolay bileğimizi bükemiyorlar. Misal bugün olağanüstü şut yüzdesine rağmen 10+ fark yiyordu rakip. Ve özellikle hazırlık döneminin çok daha üstünde bir takım gördüm ben, çok şaşırdım. Allah hocayı utandırmasın.
 
Maç başına 8.00 sayı ortalama ile oynasın önemli değil, 5 numaraya sert, blok tehditi olan, ribaundu net çeken, savunma reytinglerini yukarıya çeken bir oyuncu olsa harika bir takım olacağız buna eminim. Maç başına 3-4 defa kısadan pas alıp içeri devrilsin bitirsin yeter. Başka bir beklentim yok. Bu takıma gerekli oyuncu budur. Bulmakta bence zor değil.

Sayıyı zaten rahat atacağız o belli oldu. Kravish bu söylediğim role aşırı yumuşak kalıyor.
 
Kravish gider mi bilmem ama bu takıma 6.yabancı kesin şart. NEF bir zahmet parayı bastırıp çok iyi bir yabancı getirsin.
 
Kravish gider mi bilmem ama bu takıma 6.yabancı kesin şart. NEF bir zahmet parayı bastırıp çok iyi bir yabancı getirsin.
Bu takım bence de paraya kıyıp alınacak fark yaratacak 1-2 oyuncuyu hakediyor ama her şeyi neften de beklememek lazım yenilmez Armada vs diyerek pr yapan yönetim de biraz elini cebine atmalı.

duruma göre ilerleyen zamanlarda belki koç değişikliği de gündeme gelebilir. Hocaya biraz zaman vermek lazım
 
Bence Roll’u kaçırmamalıydık.Oyun kurucularımızın özellikle Dee’nin gününde olmadığı zamanlar 2-3’ten oyun kurulumuna baya katkı verirdi.
Kravish yerine ise kesinlikle bir 5 lazım orası kesin.Olmaz Kravish ile mümkün değil hele ki 2 kulvarda.
 

Üst