2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sezon başı T.Zeytingöz açıklamasında 6. yabancı için sezonun başlamasını ve takımın eksiğine göre hamle yapacaklarını belirtmişti sanki. Eksiğin ne olduğu yeterince belli olmadı mı?
 
Akoon Purcell'i yaza yaza getirttik. Belki de savunmacı atlet uzun için de öyle bir şey yapmak gerekiyor. Takımın eksikliği bas bas bağırıyor çünkü. Oyuncu pörtföyü geniş arkadaşlar alınabilecek uzunları da yazsınlar. Bastıralım forumdan 😄. Bunu yazmamdaki amaç profesyonellere iş öğretmek değil, taraftarın takımın uzun eksiğinin ne kadar farkında olduğunu göstermek.
 
Dunston benim de aklımdan geçti geçen gün Efes maçını izlerken :D Ama sadece günü kurtarır. Geçen sene serbest oyuncular listesi vardı EL'den çıkan ama hala takım bulamamış. Hatta aralarında Anthony Gill falan da vardı. Sağlam atlet oyuncular var boşta olan diye biliyorum.
 
Şimdiye kadar beklendi, Nba'in başlayıp oradan birilerinin kesik yemesi için de biraz daha bekleyebiliriz bence. Herhangi birini almak yerine gerçekten içimize sinen biri olmadan transfer yapılmasın bence. Bunu da beğenmedik, bir tane daha alalım diyecek bir durumumuz olmayacak.
 
NBA'den Daniel Oturu ve Norvel Pelle kesik yedi ama iş dönüp dolaşıp parada bitiyor. Biz 8 aylığına 200 Bin Dolar önersek bu oyuncular "Bu parayı zaten G-League'de kazanırız. Üstüne 1 haftalık kontratla NBA'e tekrar dönebilirsem en az 400 bin Dolar daha kazanırım. " diye düşünüp ülkeden ayrılmak istemeyebilirler. Greg Whittington sadece 4 maç oynayarak 330 Bin Dolar kazandı Denver'dan.

Ayrıca Japonya, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi Türkiye'den daha çekici ülkelerde oynama istekleri de olabilir. Jack Cooley, Ondrej Balvin, Peyton Siva, Jaylen Adams, Jarrell Martin, Antonius Cleveland, Matthew Dellavedova gibi bir çok yıldız bu 3 ülkeye gitti.

Yeterli parayı vermediğin sürece NBA'den düşeni bile getirmen kolay değil maalesef.
 
NBL'ye giden oyuncuların çoğu 400-500 bin bandında kazanıyor zaten. Öyle büyük bir isim almayacaksan paralar zaten bu civarda dönüyor. Whittington neden Denver'dan Kuban'a gitti mesela. Tavan ücretler Trimble ve Bost. Ya o civarda bir oyuncu alınır ya da Kravish tarzı kumara gider. Poythress de sene ortası gelmişti hatırlatırım hiç de öyle 400-500 bin dolarlar verilmedi. Geçen sene Crawford ve Jackson'a aylık 40-50'şer bin dolar verdik mesela.
 
Nba' den serbest birakilan oyunculari alabilmek için sürekli takip etmek ve girişimde bulunmak gerekli..Alırım dediğin oyuncu sene sonuna kadar 10 günlük kontrat bekleyebilir. Alamam dediğin oyuncu, artık beklemekten bıkmış az da olsa kazanayım deyip, bir düzen kurmak istiyor olabilir. Takip edip, iletişim kurma meselesi. Bu hafta, Kabangele serbest kaldi mesela yönetici olup niyetini öğrenmek isterdim.
 
Eyüp Yıldız youtube yayınında, bizim ligde oynamış Bonsu tarzı atlet bir oyuncuyla görüştüğümüzü söyledi. Ne kadar doğru bilemiyorum ama yazayım dedim. Oyuncu alınsa bile Kravish takımda kalacakmış.
 
E.Yıldız, Kravish'i açıklamadan önce D.Hall ile ilgilendiğimizi yazmıştı. Oyuncu sonra Monaco yaptı. Bize gelse takımın kaderini değiştirecek bir transfer olurdu
 
Eyüp Yıldız youtube yayınında, bizim ligde oynamış Bonsu tarzı atlet bir oyuncuyla görüştüğümüzü söyledi. Ne kadar doğru bilemiyorum ama yazayım dedim. Oyuncu alınsa bile Kravish takımda kalacakmış.
Bu arada aklıma gelen ilk isim Emmanuel Terry oldu. Bu seviye için yeterli ama daha iyisi de bulunabilirse o alınmalı. Mümkünse 2.06'dan daha uzun bir oyuncu alınmalı.
 
Bugünkü maçta sanki biraz daha kalıplı ve ikili oyunları iyi bitirecek bir pivot lazım gibi. Tabiki de boyu da uzun olursa seviniriz.
 
Şu bizden Oly giden orda sakatlanan Elemanın durumu iyise onu getirmeli.
Blake Schilb getirelim cidden güzel takım oluruz
 
Aslında güzel takımız. Melo, DAP ve Blackshear kumaşı sağlam oyuncular. De Boost'u çok beğenmesem de, bugünki maçta onu aramadım değil.

Kravish'in yedek durup 5-10 dk sahaya sürülmesi bile negatif etki yapar kanaatindeyim. Çıplak gözle bugün izleyince daha iyi fark ettim.

Şu takıma sağlam bir uzun gelse ve gelen oyuncu takıma eklendikten sonra Efes'i yensek, nasıl yendik böyle bir kadroyu demem. Güzel takımız ancak yapbozun birkaç parçası eksik ve o doğru parçayı doğru yere eklemeliyiz.
 
5te 5 yabancı tutturmak kolay değil 6. yabancı için takım oturmadan görmeden karar vermek de doğru değildi. Yabancı konusunda 100 bin euro ek kaynak yaratır Kravish'e takım bulursak 2 yabancı alınır muhtemelen.

Yerli konusunda treni başta kaçırdık seçimi erteleyenler ve Burak Elmas özelinde nef ile baştan anlasilmisken daha erken hamle yapılabilirdi gerçi büyük ihtimal bütçe nedeniyle yerlilerde bazı isimleri zorlayamadık Rıdvan Okben gibi düşüşte oyuncuları alabildik yanlış tercih değildi, bence tek hatayı Göksenin ve Canberk tercihlerinde yaptık.

Neyse nbaden kesilen yada boşta olan bize uygun çok da oyuncu yok zaten Kravish yerine 2 oyuncu getirme maliyetine girilmeli yoksa ancak play-off hedefiyle oynarız ligde avrupada gruptan çıkarız en fazla.
 
J. Hamilton serbrst kalmış. Eğer profesyonellerimizin biraz basketbol akılları varsa ki var olduğunu düşünüyorum havada kaparlar. Yok eğer girişimde bulunmuyorsak coach dahil şubedeki herkesin iyi niyetinden şüphe duyarım.

Ekrem hoca ne alaka diyebilirsiniz, gerekirse gidecek cıngarı koparacak Hamilton'u getirtecek. Zaten en fazla 300 k civarına gelir. Bütün sezonun hatta BCL'nin gidişatını değiştirecek bir hamle
 

Üst