2022-2023 Euroleague

Oly madara eder abi, Barcelona gelse yine bir nebze şansları vardı ben Real gelecek sanıyordum. Valla felaket oynadılar normal sezonun finalini, hak ettiler f8'de elenmeyi. Dorsey'de pek yaramadı takıma. bakalım eğer bir surpriz olmazsa uzun yıllar sonra ilk kez f4'e takım gönderemeyecek Türk basketbolu.
Kizilyildiz’i yenip 5. olsalar Monaco’yu eleyip F4 yapabilirlerdi.Kalan 3 takima karsi da sanslari oldugunu dusunmuyorum.Zaten herkes ilk 4 siradan Monaco’yu gozune kestirmisti ama Maccabi’ye kismet oldu o da :)

Maçın son bölümünde Lorenzo Brown sakatlanıp kenara geldi. Sakatlığın ciddiyetine göre ibre Monacoya da dönebilir.

Rakipleri Barcelona oldu galiba.
Bu durumda Barcelona F4'e rahat bir şekilde kalır. Ama Barcelona'nın da iç sahada taraftar desteği Monaco'dan hallice ve başında loser bir koç olan Saras var. Heyecanlı bir eşleşme bizi bekliyor. İki loser Saras-Itoudis. Bakalım kim kazanacak?😆

Bir aksilik olmazsa Fb, Oly ile eşleşecek ve şanslarının az olduğunu düşünmüyorum. Elenirse de 3-2 elenir. Muhtemelen iki takım da sahalarındaki maçları kazanır. Tabi Wilbekin'in sakatlıktan sağlıklı bir şekilde döneceğini varsayarak yazıyorum.

Oly ligin en disiplinli ve rollerin en belirgin dağıldığı takımı. Bu sayede lider bitirdiler. Ancak play offta vitesler yukarı takılır, yıldızlar sahneyi devralır. Oly'de yukarı takacak vites yok çünkü normal sezonu üst limitlerinde oynadılar.

Tam bir coach takımı Oly ama play off ve F4 coachların değil oyuncuların sahnesidir. Sınırsız bütçem olsa Oly'den Vezenkov dışında kimseyi almam.

Lorenzo 'nun durumu ciddi değilse ben Maccabi' nin bu sene final oynayacağını düşünüyorum. Oli ise fb yi zor da olsa eler gibi ama F4 te elenirler gibi yani bu kadar kötü bir kısa rotasyonu ile şampiyon olunmaz. F4 gelince kendi skorunu yaratacak bir kısaya ihtiyacın var Oli de bundan hiç yok.

Son yılların tahmini en zor Euroleague sezonu olacak bence.
Oly kesin finalde diyeceğim ama Maccabi çok formda ve gerçekten iyi basketbol oynuyorlar.
Alttan gelecek takımlardan hangisi finale çıkacak onu tahmin etmek de zor. Barcelona kesin F4 yapar ama Partizan Madrid’i elerse sürpriz olmaz.

Final Four tahminim su sekilde :

Olympiakos
Maccabi
Barcelona
Real Madrid

En rahat eslesme Barcelona-Zalgiris gibi duruyor.Muhtemelen Barcelona supurur.

Oly-Fener eslesmesinde Fener iceride bir mac alabilir.3-1 Oly diyorum.

Real Madrid-Partizan’da muazzam maclar izleriz.Partizan deplasmanda 1 mac alabilirse kesin F4 yapar ama ben herseye ragmen Real Madrid’in Tavares,Deck,Yabusele,Dzanan Musa gibi yildizlariyla seriyi 3-1 veya 3-2 kazanacagini dusunuyorum.

Monaco-Maccabi eslesmesinde Maccabi’nin 3-1 seriyi kazanacagini dusunuyorum.

İspanyollar 5. maça kalmadan turu geçerler. Monaco da en kötü ihtimalle 5. maçta atlar turu.

Bana göre kazananı en fazla kestirilemeyen seri olan Oly-Fb serisi 3-2 kokuyor

Ben de tur atlayanların Oly, Maccabi, Madrid, Barça olacağını düşünüyorum fakat F4’te her türlü sürpriz olabilir, tamamen günlük performanslara bağlı. Şu kesin şampiyon olur diyeceğimiz ağır bir favori mevcut değil.

Normal sezonda oyun oyunculardan daha önemlidir ama play-off ve F4'te bireysel oyuncu kaliteleri ön plana çıkıyor. Oly'de Vezenkov-ki kendisi bu sene parladı-haricinde Walkup ve Sloukas var. Diğer oyuncular yıldız statüsünde değil. Bence de sonucu en kestirilemeyen eşleşme oly-fb eşleşmesi olur. Wilbekin dönecek diyorlar ama bilgim yok. Dönerse dengeler değişebilir.
En kolay eşleşme Barcelona-Zalgiris olur. Barcelona rahat kazanır.
Real Madrid-Partizan maçında ise ben genel düşünceden farklı olarak Real Madrid'in Partizan'ı süpüreceğini düşünüyorum. Zor olur ama Real Madrid 3-0 geçer.
F4'e kalmasına kesin gözle baktığım 2.takım Maccabi. Gerçekten çok çok iyi bir kimya yakaladılar. Bireysel oyuncu kaliteleri o kadar yüksek değil ama tam bir koç takımı oldular.

foruma girene kadar Barça ile partizan eşleşti sanıyordum valla. Partizan'ı direk f4 yazıyordum kafamda. ama durum öyle değilmiş.
Barça'ya piyango vurmuş hakikaten. en rahat onlar turlar, 3-0.
Real-Partizan, bence partizan evindeki ilk maçı kazanıp 4. maçı da son nefeste kaybeder ve turu Real geçer, 3-1.
Monaco-Maccabi, bence Maccabi deplasmandaki ilk maçı kazanır ikinci maçı Monaco alır kalan 2 maçta da maccabi evinde döve döve oynar 3-1 geçer turu.
Oly-Fener... Oly bu sene üst düzey bir performans gösterdi. bence aynı şekilde üst düzey performanstan ödün vermezseler rahat geçerler. Oly'de elbette bireysel olarak öne çıkan oyuncu yok ama fenerde de yok, guduric büyük maçlarda hayalet oluyor dorsey desen iyi gelmedi takıma şimdilik. Wilbekin'in nasıl döneceği belli değil. Nigel Hayes ve Motley harici bariz bir tehdidi yok bence Fenerbahçe'nin. 3-0 oly diyorum ben.
eğer tahminlerim tutarsa;
oly-maccabi & real-barça f4'ü izleriz. gerisi için tahmin yapmak zor. şimdilik kendimce yorumum bu şekilde.

Olympiakos için söylenen bir çok çekinceye katılıyorum ayrıca Fenerbahçe iki maçta da ciddi fark yediği için bir tepki motivasyonuyla da çıkacaktır maçlara ama Oly bir şekilde F4'e atar.

Onun dışında Real, Barcelona geçer de Monaco, Maccabi tam ortada

Olympiakos-Maccabi olsun da oldschool tadında gerçek bir Eurolig eşleşmesi izleyelim. Hasret kalmıştık şu takımların eşleşmelerine. Yalnız Oly ne kadar iyi olsa da geçen sezon da playofflarda çuvallamış, Vezenkov da balon çıkmıştı. Bu sezonu da kestirmek çok kolay olmuyor.
Partizan -Madrid eşleşmesinde tam bir Mohaç Muharebesi yaşanacak ama bakalım netice ne olacak. Fakat Obradovic Factor'u herkes es geçmiş :) F4 çıkarabilir BigBoss.