2022-2023 Hazırlık Dönemi

Erken yakalamak belki iyi olabilir ama onlar da sezonu biraz kötü kapattılar ligde. Gerçi yine bu sezon ligi takacaklarını pek düşünmüyorum. Ergin Ataman üçlemeyi yapıp uzun yıllar Eurolig rekor kayıtlarının efendisi olarak yaşamak isteyecektir tarihe geçerek. Efes yine tatil modunda başlayacaktır, ilk hafta karşılaşmak diğer haftalara göre ne olursa olsun daha yeğdir. Keşke logoların yeri farklı olsaydı da kapalı gişe yapsaydık.
 
Zor başlangıç diyeceğim ama devamında da kolay takım göremiyorum zaten. 12.haftaya kadar kolay takım yok ligde. Efes'i orta haftalarda görmekten ziyade ilk başta karşılamak daha iyi olacaktır. Gerisi Pistiolis hocamın hünerlerine kalmış.
 
Açıkçası takımı çok iyi görmedim. Tabi ana rotasyondan 3 oyuncumuzun eksik olması, hiç süre almayacak oyuncuların 15-20 dakika civarlarında sahada kalması da maçın bi etkeni.

Bireysel açıdan bakacak olursak, Raymar Morgan'ın durumu epey sevindirdi. Eskisi kadar hareketli olmasa da hala oyuna sertlik katabilen, sakatlığın etkilerini üstünden atmış gözüküyordu. Bu haliyle devam ederse sezon adına bizim için önemli kazanımlardan biri olabilir. Jehyve de oyuna ilk yarıda pek giremedi ama ikinci yarı fiziksel üstünlüğünü çok iyi kullandı. Oyunun her iki tarafında da atlet gözüküyor ama hücumda karar vericilik tarafında sorunları var. Bazen nereye pas atacağını kestiremiyor. Angelo benim bu takımda en çok kafamı karıştıran oyuncu. Yani 11 sayı atmış ama ne ara attı hakikaten kestiremedim. Oyun içinde bir etkisini göremedim ki match-up'ında çokça sıkıntı yaşadı. Ennis de biraz ritim oyuncusu gibi duruyor. Tek başına oyun kurucu olarak sahada kalması zor ama pozitif bir karakter, savunmada gayret ediyor çok iyi beceremese de.

Yerliler tarafına gelirsek benim en olumlu performans gördüğüm isimler Yunus Emre ve Muhaymin Mustafa oldu. Muhaymin maç sonu biraz sıkıntı yaşadı topun onda kalmasından dolayı ama maç içinde topa baskıyı iyi yaptı, savunmada da dirençli duruyor ama onun da hücumunda sıkıntı var. Yunus Emre de Ennis'e baskı gelen noktalarda çok iyi yardımcı oldu. İyi ceza şutu attı. Mahir 13 sayı üretti ama takımdan tamamen bağımsız bireysel çabayla üretilmiş sayılar. Set oyununa adapte olmakta zorlandığını gördüm. Sinan, Sedat Ali için söylenecek pek bir şey yok bu takımın oyuncusu gibi durmadılar.

Her şeyden önce yeni bir takımız ve alacağımız bir mesafe var, eksiklerimiz var ve daha kamp döneminin başındayız. Belli başlı şeyler değişecektir, roller oturacaktır. Eksiklerimizin de katılmasıyla gayet iyi bir takım olma potansiyelimiz var. Teknik ekibimizin de bunu başaracak gücü olduğuna inanıyorum.
 
Son düzenleme:
#YenilmezArmada
🏆 Hazırlık Maçı

Devre sonucu :

🏀 Galatasaray Nef Basketbol 44-35 Sigortam Net iLab

Dylan 14, Braian 8, Ege Tan 5, Raymar 4, Muhaymin 3, Angelo 3, Yunus Emre 2, Mahir 2, Sedat Ali 2, Jehyve 1
 

Üst