2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bütçe ve hedefe göre iyi kadro kuruldu kanısındayım. Tabi ki yönetici bizim hedefimiz Türkiye liginde şampiyonluk değil diyemez. EFES ve FB karsısında iyi kadro kurmak için bütçenin en az 3 katına çıkmamız gerekir. Benin anladığım Türkiye liginde 3 ile 6 inci olmak; 3 üncü olmak bizi mutlu eder fikrinde yöneticiler. Avrupa da kupa hedefimiz olabilir. Sonuçta katıldığımız lig eurolig değil; Ancak hiçbir kimse uzun yıllar Türkiye liginde alt sıralarda olmak istemez. Bu sebeple kongre de yetkiler alındı. Alt yapı önem vermekle birlikte salon ve diğer gelir getirici projeler hızla hayata geçirmek gerekiyor.
 
Bence en önemli soru iş tanımlarıyla alakalıydı ve cevap beni çok tatmin etmedi. Yönetim tarafından atanan 3 yönetici var şubede. Bunun yanı sıra Turgay bey ve Kerem Tunçeri var. Bu işin en üst kısmı ise Erden Timur dendi. Transferleri Turgay bey belirliyor cevaplardan anladığım kadarıyla, e zaten 3 tane yönetici de var şubeden sorumlu, Kerem Tunçeri şubede ne iş yapıyor tam olarak?
Kerem de manitalarını maça getiriyor işte.
 
Raymar Morgan: " Buranın tarihini biliyorum. Galatasaray’a geldiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım. Futbol ve basketboldaki tarihi biliyorum. Basketbolda lig ve EuroCup şampiyonluklarını biliyorum. Bir an önce buradaki arkadaşlarımla birlikte başarılı olmak istiyorum. Draymond ile birlikte büyüdük. Hiç değişmedi ve hep aynıydı. Düğünlerinde bulunmak benim için çok önemliydi."
 
Turgay Zeytingoz : Erden Bey'in futboldaki yoğunluğu azaldığı zaman basketbolla yakından ilgileneceğine eminim. Erden Bey dışında basketbolda yönetimimiz tarafından atanmış 3 tane yöneticimiz var. Onlar da sürekli bizlerle beraberler. Ben gerekli ilgi ve alakanın hem kulübümüz tarafından hem de Erden Bey tarafından gösterileceğinden yana hiçbir şüphe duymuyorum açıkçası" yanıtını verdi. (DHA)
 
Turgay Zeytingoz : Biz takımı oluştururken ciddi bir scout araştırması yaptık. Çok sayıda oyuncu arasından bizim yapımıza yardımcı olabilecek isimleri seçtik. Nispeten tecrübeli bir takım kurmayı tercih ettik. Şampiyonlar Ligi daha az maç sayısı olan bir organizasyon. Nihayetinde ben oluşan takımın hedeflerimize ulaşmada yeterli olduğunu ve Galatasaray taraftarlarını tribünlere çekeceğini düşünüyorum" dedi.
 
Turgay Zeytingoz : Floyd'u geçen sezondan beri takip ediyorduk. Bizim seviyemizin önemli isimlerinden, önemli pilotlarından birisini kadromuza kattık. EuroLeague potansiyelinde bir isim olduğunu düşünüyorum.

Raymar Morgan'ı kadromuza kattık. 88 doğumlu olmasına rağmen EuroLeague'de geçen sezon kontrat bulmuş bir isim. Bu seviyelerde fark yaratabilecek bir isim. Sağlık açısından bir sıkıntısı yok.

Bu seviyenin en iyi dört numaralarından biri olduğunu düşündüğümüz Caloiaro'yu transfer ettik. Banvit'te de birlikte çalışmıştık.

Sadık Emir Kabaca gibi bir oyuncumuz da var. Bu sezon onun için de daha iyi olacağını düşünüyorum .

Almanya'da yetişmiş, geçtiğimiz sezonu Karşıyaka'da geçirmiş Mahir Ağva'yı kadromuza kattık. Bu rotasyonda çok sıkıntı yaşayacağımızı çok düşünmüyorum. Tabii ki eksiklerimiz olabilir ama bunlar olacaktır. Bunlar her takımda olabilecek şeyler" ifadelerini kullandı.
 
Zeytingöz, şunları söyledi: "Yerli rotasyonunda bizim bu sene isteyip de alamadığımız tek isim Buğrahan Tuncer oldu. O Efes'te kalmayı tercih etti, kararına saygı duyuyoruz. O'nun dışında isteyip de alamadığımız bir Türk oyuncu olmadı.
 
Turgay Zeytingoz: Şu andaki kadromuz lige başlayacağımız kadrodur, ekleme yapma düşüncemiz yok. Bütçemizin tamamını kullanmadık ama ekleme düşüncemiz yok. Bir sakatlık ve sağlık problemi yaşamazsak bu kadromuzla hedeflerimize ulaşabileceğimize inancımız tam" diye konuştu.
 
Turgay Zeytingoz : Basketbol Şampiyonlar Ligi kendini geliştiren ve daha iyiye giden bir organizasyon. Bu sezon itibarıyla EuroLeague'den sonra kalite anlamında ikinci organizasyon olacağını düşünüyorum. Tabii herkesin ortak beklentisi Galatasaray markasının bulunduğu yerde en üstte olması. Ama bence bu sene hem bizim hem taraftarımızın odaklanması gereken nokta Basketbol Şampiyonlar Ligi. Bu organizasyon sürekli ileriyi hedefleyecektir. EuroLeague'de bir sene yer almak bir takıma çok bir şey getirmez diye düşünüyorum, zararları da olabilir" ifadelerini kullandı ve sözlerini noktaladı.
 

Üst