2022-2023 Türkiye Süper Ligi

Marcao'da serbest kalma maddesi koysaydık bizde 20 civarı filan daha yüksek fiyata gidebilirdi.
Abi ben serbest kalmanın kulüplerin elini zayıflattığını düşünüyorum. Zaten sadece ispanyada zorunlu diye biliyorum. Marcao 'nun 25 milyon serbest kalması olsa yine benzer bir teklifi yapabilirler kabul etmezsin sonrasında oyuncu gitmek ister sorun çıkarır falan aynı muhabbet yine olabilirdi eğer satmasaydık. Biz satış konusunda çok kötüyüz bunu kabul etmek lazım.
 
Bu gece çok uzun zaman sonra ilk kez Türk takımının futbol maçını seyrettim. Fener maça baskılı başladı. Maçta zaman zaman güzel ataklar da geliştirdi ama İrfan, King, Rossi o kadar boş oyuncular ki , resmen eksik oynattılar. Teknik direktör de bu boş adamlara 60 dk tahammül etti çözemedim.
Asıl enteresan olan da Kiev'in ortaya koyduğu futboldu. Bu adamlar 1 senedir maç yapmıyor. Bu adamların bütün önemli oyuncuları takımdan ayrılmış. Kadroları komple Ukraynalı futbolculardan oluşuyor. Ama adamlar yerli oyuncularına ve 1 yıldır futbol oynamamalarına rağmen sahada 2010'lu yılların Barcelona'sı gibi oynadılar. Tek paslarla inanılmaz organize oldular. Kanat ve bek oyuncuları fırtına gibi otoban yaptılar taç çizgisini. Hatta son vuruşlarda biraz daha şanslı olsalardı 3-0 bile bitebilirdi. Maçı izlerken bir an bile sıkılmadım. Düşünün ki sadece Türk oyuncularla bir Avrupa maçına çıkacağız ve muhteşem oynayacağız. Yazarken bile güldüm. Demek ki bu işin yaşla başla da alakası yokmuş. Lucescu takımı modern futbolun gerektirdikleriyle inanılmaz harmanlamış ve organize etmiş. Bütün olumsuzluk, oyuncu kaybı ve savaşa rağmen hem de...
 
Size tek bir sey diyim, bu fenerden bir sey olmaz. Ligi 3.bitirsin dua etsinler basariliyiz diye. Karman corman bir takim. Doldurmuslar eski,kiralik,yeni,kalitesiz(King-Brujma) gibileri. Tam corba takim.Ismail Kartali biraktiklari gun bittiler. Bu sezon bizim bir onceki sezonumuz gibi olacaklar.Jesus 10.hafta olmadan bavulunu toplar ve der gelsin tazminatlar , paralar :)
 
Size tek bir sey diyim, bu fenerden bir sey olmaz. Ligi 3.bitirsin dua etsinler basariliyiz diye. Karman corman bir takim. Doldurmuslar eski,kiralik,yeni,kalitesiz(King-Brujma) gibileri. Tam corba takim.Ismail Kartali biraktiklari gun bittiler. Bu sezon bizim bir onceki sezonumuz gibi olacaklar.Jesus 10.hafta olmadan bavulunu toplar ve der gelsin tazminatlar , paralar :)

Sır çözüldü. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hayırlı olsun😀
 
Fenerbahçe geçen sezonun 2'ci yarısı ismail kartal ile müthiş bir ritim yakalayıp ilk 11'den de inanılmaz verim alıyordu. Kadrosunu ve hocasını koruyup, 3-4 tane doğru takviye ile şampiyonluğun en büyük adayı olabilirlerdi. Tabii ki ali koç yine çok büyük hata yaparak bu müthiş havayı ve ritmi bozdu. Takıma yine sürüyle adam alıp yeni teknik adam getirdi. Yakın zamanda sergen yalçın bu ritmi yakalayıp sonraki sezon şampiyon olmuştu, devamında abdullah avcıda gelip ritim yakalayıp bir sonraki sezon şampiyon olmuştu. Ali koç bana göre futbol takımı yönetecek kapasitede birisi değil.
 
Ali Koç'un hatası zaten buradan köprüye yol olur da ; taraftar da iki puan kaybında yine İsmail'e saldırıp niye yabancı hoca alınmadı diyecekti. Jesus'un oynattığı futbolu kötü bulmadım hatta 2-0 onlar da bitirebilirdi maçı. Zaten Fener'li futbolcu engelledi kendi gollerini ilk yarıda. Net pozisyonlara da girdiler fakat oyuncular vasat ya da vasat altı topçular. Şu kulüp 4 senedir bir transfer yapmayı öğrenemedi. Basketbolda da aynı sıkıntı var. Ali Koç'un finans dışında mümkün mertebe hiçbir sportif yapıya, işin teknik taktik transfer kısmına elini bile sürmemesi gerekiyor ki başarılı olsunlar.
 
Su yapilan transferlere bakinca one cikan bir takim yok. Trabzon muthis guc kaybetti. Artik bir 20 sene daha sampiyon olamazlar.. Besiktas ilk 3 u zorlar gibi. Fenerin isi felaket. Jesusu ben oyuncu olsam takmam bile.. Ne heyecani var ne de kenarda coskusu... Bizde ise benim gozumde en zayif halka teknik direktor kismi yani Okan Buruk, umarim kadroya kaliteli isimler katilirda, hangi hoca yonetirse yonetsin zaten bu kadro sampiyonluga oynamali diyelim.(Ornek: Hamza donemi ve Sneijder gibi ayaklar..Sneijder olmasa Hamza ligin sonunu goremezdi. )
 
Jesus'un aurası değişmiş resmen,sanki başka birine dönüşmüş,kariyerinin en kötü yılını yaşayacak galiba,daha şimdiden skandal yenilgilerden sonra basın toplantılarındaki keyifsiz hallerini görür gibiyim.Fenerbahçe'nin yüzü yine gülmeyecek,bu böyle ne kadar sürer bilemiyorum,belki çok uzun yıllar böyle gidecekler,malesef bu şartlarda kaderleri yine hüsran vaat ediyor,malesef diyorum çünkü iyi olsunlar ve rekabet edelim istiyorum.
 
Kırmızı karta kadar oyunun tek hakimi Fenerbahçe diyebilirim. Dynamo Kiev direkt yaslanmaya gelmiş , belliydi. Hâlbuki ilk maçta gayet süper top oynuyorlardı. Belki de rakibi yorup ikinci yarıda 60'tan sonra ataklara başlayacaklardı bilemiyorum. Fener çok net pozisyonlar da yakaladı fakat kırmızı kart oyunu tamamen değiştirdi. Açıkçası ben karta kadar Fener'in Kiev'i eleyeceğini düşünüyordum. Olmayan faulden iptal edilen gol, İrfan'ın direkten dönen harika frikiği derken Fener kurşunlarını talihsiz şekilde harcadı. Hakem bence iyi değildi. Zaten İsmail'in gördüğü ilk sarı kartta faul olduğunu bile görmedim gözlerim yanıltmadıysa beni. Bu yüzden Fener haksız yere 10 kişi kaldı diyebilirim. E zaten faul olmadan iptal edilen gol de var; o da çok ilginçti.
Kadroya ve teknik direktöre gelirsek: Jesus'un anlamsız tercihleri ve inadı ilk maçtaki gibi devam etti. King niye hala oynuyor yahut 11 çıkıyor anlamadım. Adam sahada hayalet gibi ismi bile geçmiyor. Karşı karşıya kaldığı bir pozisyon var ki; top neredeyse taca çıkacaktı. Yine ne idüğü belirsiz saçma sapan transferlere milyonlar akıtmışlar. Adam hızlı değil, şut yeteneği yok, çalım yeteneği yok, pas yeteneği yok... Yok oğlu yok. Ve hâlâ bu adamla çıkıyor maça. Serdar iki maçtır yedekte. Arda Güler diye ortalığı yıktılar yine yedek bıraktı. Rossi denen salak saçma bir adamla başlıyor. Saçma sapan 3.sınıf Brezilyalılar almışlar takıma vs... Yazmakla sayfa yetmez. Jesus'un oynattığı futbolu kötü bulmasam da oyuncu ve kadro tercihleri inanılmaz hatalı ve saçma iki maçtır.
Diğer yandan Kiev'e gelelim. Bir yıldır top oynamayan adamlar 1 kere geldiler ve Barcelona gibi gol attılar. Futbola dair ne varsa sahada son derece profesyonellikle uyguluyorlar. Tek paslar, zekice hareketler, akıcı organize futbol vs... Onların da direkten dönen 2-3 topları oldu zaten. Ayrıca kalecilerinin de hakkını teslim etmek lazım. Penaltı dahil inanılmaz kurtarışlar yaptı maç boyunca. Turda onun payı da büyük. Fener neredeyse gol atamadan elenecekti.
Bir de maçın dışına gelelim. Fenerbahçe tribünlerinin Putin tezahüratı inanılmaz bir beyinsizlik ve şahsiyetsizlik örneğiydi yine her zamanki gibi. Zaten yıllardır ırkçılık , muz olaylarından beyinsizlik ve ahlaksızlıklarını tanıdığımız bu güruhun bir de böyle bir şey yapması dünya basınına etiket etmiştir bizi. Hadi Ukrayna'yı geçtim-ki geçilmez de- henüz 2 sene önce senin neredeyse 1 tabur askerini kasten şehit etmiş adamın tezahüratını yapmak hangi akla ahlaka onura sığıyor ?
Son olarak: Yıllardır yazdığım gibi ; Fener bu Ali Koç'tan kurtulmadıkça bir gram yol alamaz , alamıyor da. Bir insan , hele de ülkenin belki de en büyük şirketler grubunun sahibi bir adam nasıl olur da bu kadar beceriksiz, iş bilmez ve kötü bir başkan oluyor anlamıyorum. Aynı hatalarında da ısrar ediyor adam yıllardır. Açık konuşuyorum hayatımda bu kadar kötü bir kulüp başkanı görmedim.
 
Sır çözüldü. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hayırlı olsun😀
Bu bir sey degil. Daha neler olacak neler. Ismail Kartal'in gonderildigi, Jesusun geldigi gun Ali Koca cok tesekkur ettim. Galatasaray olarak altin nimet firsati bu. Jesus - Okan kiyaslamasi olsa secsem kesinlikle Okan Burugu secerdim. Jesus'un akibeti, Rijkaard,Aragones vs den farkli olmayacak. Ligin sadece ilk 2 haftasinda zayif takimlarla oynayacaklari icin 2 galibiyet alabilirler ama, Umraniye geldigi gibi gider ligin sonuncusu olarak. Sonuc olarak iyiki varsin Ali Koc. Eger Dursun Ozbek kotunun iyisi olmayi basarabilirse sampiyonluk hayirli olsun diyebilirim
 
Fenerbahçe Neden Ülkece bu kadar Sevilmiyorun Tam olarak cevabı olacak bir açıklama yaptılar yine. Tıpkı Muz olayındaki gibi orta da büyütülecek hiç bir şey yok sadece onlar Haklı.

Açıklama tam bir küçük dağları ben yarattım havasında. Savaşa ilk tepkiyi biz verdik. İlk yardımı biz yaptık. Biz Biz Biz. Her şeyin en iyisi biziz ve o tezahürat çok küçük bir kesimce ve sadece 20 saniye ve organize bir Provokasyon sonucu yapıldı gibi vır vır vır.

Yahu bütün dünya da haberlere düştük rezil olduk ülkece siz daha ne anlatıyorsunuz bir kere de çıkın suçunuzla edebinizle Özür Dileyin Oturun.

Şuraya bak bir de bu olayı kullananları Kınıyorlarmış. Peh Peh Peh...
 
Fb, Türk sporunun kanser hücresidir. Dün yaptıkları aşşağılık hareketle ne mal olduklarını tüm dünyaya gösterdiler. İşin ilginci yüzsüzce yaptıkları rezaleti savunmaları. Yöneticisi, oyuncusu, taraftarı hepsi aynı zihniyet. Zamanında TFF “şike var ama sahaya yansımamış” demişti, bakalım UEFA da öyle diyecek mi? Başlarlar 27 temmuz kumpası demeye yakında.
 
yapılan iş doğru değil ama bunu 120 dk maçta , sadece bir grubun yaptığı dikkate alınmalı.
kısmı bir ceza gelmesi daha mantıklı.
ama avrupalılar 2 yüzlüdür , putin dersin ceza verirler , başkan apo ( terörist başı ) dersin vatandaşlık verirler.
 
Yıllar önce de yazmıştım; bu camianın taraftarından yöneticisine ciddi anlamda rehabilitasyon almaları, tedavi görmeleri lazım. Dalga yahut alay için yazmıyorum. Zaten tıbbi bilimsel bir hastalığın şakası dalgası da olmaz. Ne kadar Fenerli gördüysem çok çok istisnai kişiler hariç ciddi psikolojik sorunları var. Zaten koskoca Ali Koç isminin 5 yıldızlı logoya geçmesi de benim söylediklerimi tasdik eder nitelikte.
UEFA bu konuyla ilgili soruşturma başlatmış. Nasıl bir ceza verecekleri hakkında tahmin yürütemiyorum. Para cezası falan olmaz sanırım o kesin. Söz konusu Türkiye ve Türk ekibi ise verilecek her cezaya hazır olmaları-olmamız lazım.
 
Fenerbahçe çok sayıda Portekiz-brezilyalı oyuncu aldı ve çoğu geçen sezonki isimlerden önde değil. Mert hakan olsun, serdar dursun falan sürede bulamıyor. Ben takım içinde gruplaşmanın olacağını, bazı oyuncularında kazan kaldıracağını seziyorum. Mesela fenerbahçe 2 tane defans aldı 2 gün içinde ve jesus 2 tane daha istiyorum diye açıklama yaptı. Yani serdar azize de kulübe yolu göründü. Herkesin övdügü arda güler falan nasıl süre alacak onu da merak ediyorum.
 
Trabzonspor'da Eren Elmalı'yı izliyorum. Milli takım müthiş bir sol bek kazandı. Keşke biz alabilseydik. Trabzonspor ŞL' de olduğu için orda kendini gösterecektir. Seneye en az 8-10 a satarlar.
 

Üst