2022 EuroCup Women Yarı Final | Galatasaray 67 - 69 Bourges Basket

Asıl sonda yazmam gerekeni başta yazayım; "Bu kupayı almamak hayırlı olmuş." Çünkü göreve geldikleri günden beri her şeyi yanlış yapanların, çok iyi süreç yönettik diye atacağı sevinç çığlıklarını duymak istemiyorum. Kimilerine göre vay efendim sen nasıl Galatasaray'lısın vs. olur belki ama çok da önemli değil, sonuçta ne demek istediğimi net bir şekilde ifade ettiğimi inanıyorum.

Işıl Alben, Galatasaray Spor Kulübü efsanesidir. Tamamen tartışmaya kapalı. Işıl'ı winner yapan şey, kritik anlarda iyi top kullanması mı? her maç 15-20 sayı atması mı? Galatasaray forması altında 10 sene boyunca seri Fenerbahçe şampiyonlukları gören, "Loser" ne oldu da bir anda "Winner" oldu? Cevabı basit. Kesinlikle yönetimsel olmayan, o dönemki teknik ekibin özverisiyle o takım herkesi yenebileceğine inandırıldı da o yüzden.

Kelsey Plum, jenerasyonunun en yetenekli oyuncusu mu? Evet. Galatasaray'ın en iyi oyuncusu mu? Evet. O pozisyonu daha iyi kullanabilir miydik? Evet. Soksa kahraman, sokamazsa egoist, disiplinsiz, bencil oluyordu. Öyle de oldu. Her maç 40 dakika sahada kalması unutuldu. Bütün maç rakibin 2'li hatta 3'lü sıkıştırmalarına karşı oynadığı unutuldu. Sene başından beri bizi ipten aldığı unutuldu. Mesela o şut girse, bir kişi burda Kelsey'i eleştirse herkes üzerine çullanacaktı. Yani bunların 5000 tane örneğini gördüğüm için gönül rahatlığıyla yazıyorum bunu..

Sporcu psikolojisi diye bir şey vardır. Bütün maç el yakan bütün topları kullanan oyuncu, son top benim hakkımdır der atar. Bir takımın lideri olmakla, bir oyuncuya muhtaç olmak aynı şeyler değil. Galatasaray şu an Plum'a muhtaç durumdaysa, o şutu atmasına kalkıp bir şey demem, diyemem.

Ancak. 2-3 sene önce draft edilmiş bir oyuncunun. WNBA tarihinin en iyi oyuncularının gelip geçtiği bir kulübe part-time iş muamalesi yapmasını ben kabul etmiyorum. Başta kabul edenler bunu ayrıca düşünsünler tabi. Hangimizin yüreği "Tamamen oynayacaksan gelme" demeye yeterdi. Ya da hangimiz kulüp böyle bir teklif yapsa kulübün arkasında duracak olurduk?
yaptığı konusu
Pelin'lere, Efe'lere zaten girmiyorum bile. Yatsın kalksınlar, Galatasaray bu kadar kötü yönetiliyorken bize de bir iş çıktı desinler.

Bu şartlar doğrultusunda, elendiğimiz bir kupaya, bir şekilde yeniden dahil olduk. Onu da beceremedik.

Bir tek konu hariç Furkan'a sonuna kadar katılıyorum. Sadece Kelsey'in sözleşme detaylarını bilmediğim için kulübe part-time iş muamelesi yaptığı konusuna muhalefet şerhi koyuyorum, çünkü Kelsey sözleşmesi ile ilgili hatanın oyuncunun kendisinde mi yoksa şubenin çapsız yöneticilerinde mi olduğu konusunun aydınlatılmaya ihtiyacı var. Bunun dışında bir kez daha yineleyeyim, Kelsey gibi büyük oyuncular bu kadar amatörce ve iş bilmez yöneticiler tarafından yönetilen şubeye lükstür, çok net...
 
Bir tek konu hariç Furkan'a sonuna kadar katılıyorum. Sadece Kelsey'in sözleşme detaylarını bilmediğim için kulübe part-time iş muamelesi yaptığı konusuna muhalefet şerhi koyuyorum, çünkü Kelsey sözleşmesi ile ilgili hatanın oyuncunun kendisinde mi yoksa şubenin çapsız yöneticilerinde mi olduğu konusunun aydınlatılmaya ihtiyacı var. Bunun dışında bir kez daha yineleyeyim, Kelsey gibi büyük oyuncular bu kadar amatörce ve iş bilmez yöneticiler tarafından yönetilen şubeye lükstür, çok net...

Paramı alamıyorum sadece Eurocup’ta oynarım dediyse vahim, Paranı ödeyemiyoruz sadece Eurocup’ta oyna dedilerse daha vahim..
 
Şu anki şartlarda istediği kadar kendine oynasın Kelsey Plum gibi bir oyuncuya burun kıvıracak lüksümüz yok. Ama yine de ne olursa olsun maç sonunda o hatayı yapmamalıydı. Üstelik sadece son pozisyon değil son anlarda hep kendi denedi ve başaramadı. Bunun oyuncuyu beğenmemekle alakası yok. Elma ile armudu karıştırıyoruz yine.

Pelin Bilgiç'ten Işıl Alben yaratmaya çalışmayın demiştik. nitekim bunun cezasını fazlasıyla çekiyoruz. Galatasaray kadın basketbol takımının gelmiş geçmiş en büyük efsanesi Işıl Alben'dir. Onun yerine koymaya çalıştığınızda hem oyuncuya yazık edersiniz hem de olan da takıma olur. Bu konuda en büyük suçlu Efe Güven ve Zeynepgül Ene'dir.

Efe Güven senelerdir elindeki imkanlarla nispeten iyi işler çıkardı. Ama böyle güzel bir fırsat geçmişken eline değerlendiremedi ve sınıfta kaldı. Galatasaray kadın basketbol takımı eğer bir seviye atlayacaksa tabi ki bu onunla olmayacaktır.

Çok kalp kırıcı bir mağlubiyet oldu. Müzeye bir Avrupa Kupası daha ekleyebilirdik.

Saygılar.
 
Pelin ısrarı ve son bölümde gelen ve basketbolun icinde her zaman olan bireysel hatalar maçı kaybettirdi maalesef. Finale giden ust düzey bir maçta 40 dakikaya yakin sahada kalinca hata yapmakta kacinilmaz oluyor, atsa Kahraman atamasa iyi götürdü fakat bu hatayi yapmamaliydi, büyük oyuncu değil oldu ve hatta oyuncu bile değile kadar geldi. Bence asıl mesele ve skandal olan böyle aptalca bir şekilde Plum sözleşmesi.
Bir başka hususta; tamamen haketmeyerek ve hasbelkader katıldığımız bu kupada final oynasaydik hele bir de kupayı alsaydık şu aptal yönetim en az 3 sene daha oraya kazik çakardı. Tek sevincim; şu sezonda yaşadığımız tüm saçmalıkların, yönetim zaafiyetlerinin/aptalliklarinin üstü örtülmemis olması. Kimsede katilmayabilir ama düşüncem; kaybedilen şu maç bu saçma sapan yönetimin defolup gitmesine ve takımın önümüzdeki 2-3 yılını kurtarmasina vesile olacaktir diye umuyorum aksi bir kupa kaldirmada durumumuz daha vahim olabilirdi...
 
Kelsey Plum’ın olumsuz yönleri olabilir, son hücumda saçmaladı da evet fakat o olmasaydı daha ilk periyotta kaybederdik maçı. Bu gerçeği de kabul etmek lazım.
 
Maçı dün Pelinin idyotça aptalca karşı takım oyuncusuna Çarptırıp oyuna başlarken topu kaybettiğimiz an kapadım kaybederiz dedim.

Bu kapasitesizliği ile birde takım kaptanlığı yapıyor yazık bizi vasata alıştırmaya vasata tamah ettiren Beceriksiz Yönetimlere

Kıyak ile gelmiş şube sorumlularına

Mrs Ene kocana yol verildi sıra sende ufak ufak yol al Yıldızımız dediğin oyuncu komedi komedi

Dün uzunca yazmadımki hakaret etmemek için
 

Üst