2022 FIVB DÜNYA KADINLAR VOLEYBOL ŞAMPİYONASI

Şampiyonluk Favoriniz Hangi Takım?

  • BREZİLYA

    Oy: 0 0.0%
  • ÇİN

    Oy: 0 0.0%
  • HOLLANDA

    Oy: 0 0.0%
  • JAPONYA

    Oy: 0 0.0%
  • SIRBİSTAN

    Oy: 0 0.0%
  • TÜRKİYE

    Oy: 0 0.0%
  • DİĞER

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .
Dün itibariyle final ve 3.lük maçları belirlendi. Açıkçası benim dahil birçoklarının favorisi İtalya'nın elenmesi sürpriz sayılabilir ama gruptaki tek mağlubiyetlerini de 5 setle de olsa Brezilya'dan almışlardı. Dün de daha iyi olan taraf Brezilya idi ama yine de kritik 3.set maçın belirleyicisi oldu diyebiliriz. İtalya geriden gelip set sayısı attıktan sonra setlerde geri düşünce 4. sete çok kötü başladı ve bir türlü ritim bulamadan set ve maç sona erdi.

Finalde tarihindeki ilk şampiyonluğu 2018'de kazanan Sırbistan duble yapmaya çalışacak. Olimpiyat winnerı Brezilya ise enteresandır bu 4. finali ama hiç şampiyonluğu yok o nednele ilki başarmak için sahaya çıkacak yarın 21.00'daki maça.
 
Japonya maçını müthiş bir geri dönüşle kazanmıştı brezilya şimdi de italyayı devirdiler. ben şampiyon olacaklarını düşünüyorum.
 
Sırbistan şampiyon oldu. Favorilerimden biri idi.
Ama gönlüm Egonu dan dolayı İtalya daydı.
Bu arada Egonunun rüya takımda olmaması çok saçma.
Birde İtalya takımın hocasının planı mı idi , yoksa takım içimi bilemedim , ama Egonoyu çok kötü ve yetersiz kullandılar.
 
egonu bir daha milli takımda oynamak istemiyormuş. sanırım bir sorun var ve o yüzden performans düşüşü oldu.
 
FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın sona ermesiyle pek çok söylenti de dilden dile dolaşmaya başladı. Bu söylentilerin başında gelenler; Brezilya, ABD ve İtalya Milli Takımları ile ilgili.
Söylentilere göre Brezilya Milli Takımı ile başantrenör Ze Roberto’nun, ABD Milli Takımı ile başantrenör Karch Kiraly’nin ve İtalya Milli Takımı ile başantrenör Davide Mazzanti’nin yollarının ayrılma ihtimallerinin olduğu öğrenildi.
Filenin Sultanları ile Giovanni Guidetti’nin yollarının ayrılması durumunda Türkiye Voleybol Federasyonu’nun bu üç isimden biriyle masaya oturma ihtimalinin olabileceği tahmin ediliyor.
/Voleybolmagazin
 
Açıkçası Giovani ülke voleyboluna seviye atlatan en önemli isimlerden biridir ama bir çok oyuncuyu egosu için takıma küstürdü bu yılda takımın düşüşte olduğunu gördük zor bir karar
 
Mazzanti kendi ülkesinde dahi Egonu üzerinden oynatmak ile fazlası ile eleştirilen bir koç kulüp kariyeri başarısı yok denecek seviyede. İlk başarısız sonuçta Egonu olan takımı su şişesi de şampiyon yapar denilerek eleştirilecektir. İtalya'da İtalyan antrenör ekolü olduğu için göreve gelebildi.

Ze Roberto ve Kiraly için söylenecek bir şey olmasa da iki koçun da bizim takımın gerek mental gerek temel teknik sorunlarını ne kadar çözebilecek oldukları muamma bu bilgi birikime sahip olmadıkları ya da yetersiz olduklarından değil bizim kızların onlara ne kadar uyum göstereceğine bağlı olacaktır.
 
Guidetti çok büyük iş yaptı ama bir üst seviyeye bir türlü çıkaramadı. Şahsen hep yarı finale kalsak yeterli görürüm ama bir türlü olmuyor.
Eskiden vakıf, eczacı ve fener tüm yetenekli oyuncuları toplar lige dağılmalarını engelleri ya da olmadık takımlara kiralardı. Bu da gelişime engeldi devam ediyor mu bu âdetleri bilmiyorum.
 
Sırbıstan'ı gıpta ile izledik. Çok mu zor böyle olabilmek?
Cevap basit,zor değil çok zor.Onlar spor ülkesi, komünist disiplinin faydalarını yaşıyorlar. Ayrıca Balkan fiziği çok işlerine yarıyor. Boylu poslu insanlar,bizdeki boylu poslu sporculara bak çoğu balkan kökenli. Ayrıca bizdeki gibi bilmem kac tane kimsenin sallamadigi şampiyona ve branşta madalya aldık diye övünen yöneticileri yok tahminimce.
 
Dünya Şampiyonasının çok fazla sürpriz olmadan sonlandığını söyleyebiliriz. Bunda formatın sıkıcı yapısının da katkısı vardı. İtalya benim favorimdi ama açlık ara favori de değildi. Sırplar gruplarında ve önceki 2 eleme maçında daha az sınanmalarının faydasını gördü. Bu bazen ters teper ama mental olarak zaten sağlam bir takım. Böylelikle ilk şampiyonluklarının üstüne dubleyi de yaptılar.

Voleybolda başka bir takım sporunda görmediğim enteresan bir durum söz konusu. Hem erkeklerde hem de kadınlarda Olimpiyatlarda yan bakılmayan takımlar Dünya Şampiyonalarında, Dünya Şampiyonalarında geleni geçeni tokatlayan takımlar Olimpiyatlarda rezil rüsva oluyor neredeyse. Brezilya Kadın takımı cumartesi günü tarihte oynadığı 4.finalinden de boynu bükük ayrıldı mesela. Keza Sırbistan da üst üste ve toplamda 2.kez Dünya Şampiyonu oldu ama bu şampiyonların bir önceki olimpiyat oyunlarında gümüş ve bronzdan öteye gidemedi ki tarihte kazandıkları tüm olimpiyat madalyaları da bu kadar zaten. Erkeklerde de benzer bir durumun daha beteri Polonya için geçerli Bu yıl 3.kez üstüste Dünya şampiyonu olmak için İtalya karşısına çıktılar kendi sahalarında ve kaybettiler ama Olimpiyat Oyunlarında 1976'dan beri şampiyonlukları yok ve 80'den beri de yarı final yüzü göremediler. 2 Dünya Şampiyonluğunun ertesi Olimpiyatlarda da çeyrek finalde elenmeleri açıklanamaz bir olgu. Üstelik son oyunlarda gruptan 1 çıkıp Fransa'ya elenerek Fransa'nın önünü açmışlardı. Keza İtalya da Dünya şampiyonalarında 3'leme yaptığı 90'lardaki güzel günlerde olimpiyat finalinden öteye gidememişti.

Gelecek şampiyonanın Türkiye'de yapılması adına ciddi bir çalışma var ve eğer bu gerçekleşirse yeniden yapılanma yoluna gitmemiz başta koç olmak üzere beni şaşırtmaz.
 

Üst