Çok teşekkür ederim Mert bey. Şimdi kısa bir özet yapayım. Kanami yeni transfer. Logan, İlkin, Ayçin, Emine ve Beren'in sözleşmeleri, 2023-2024 sezonu sonuna kadar devam ediyor. Yani bu oyuncular, Hernandez'in onayı halinde, kesinlikle 2023-2024 kadrosunda yer alacak. Kendi fikrimce Logan ve İlkin, kesinlikle kadroda tutulmalı. İlkin hali hazırda en iyi servis karşılayan ve son dönemde bloklarda da başarılı sayılabilecek bir hücumcu performansı gösteriyor. Ayrıca yerli oyuncu olması ayrı bir avantaj. Hernandez'in liderliğinde, hücumlarında da, daha dengeli, akılcı ve daha etkili olacağına inanıyorum. Serbest kalsa, inanıyorum ki bu özellikleri nedeni ile, tüm kulüpler teklif yaparlar. Bir diğer oyuncu da Logan. Çok farklı bir sistem ve ortamdan gelmesine ve ilk profesyonel deneyimi olmasına rağmen, yarım sezondaki uyumu ve çıkışı ile farkını ortaya koydu ve parlamaya başladı. Hernandez'li takımda, çok iyi işler yapacağına inancım tamdır. Ayçin, son maçlarda bir miktar düşüş yaşasa bile iyi bir oyuncu ve takımda tutulmalı diye düşünüyorum. Mina'nın gitmesi halinde, Emine iyi bir blokör ve iyi bir servisci olması, ek olarak Türk oyuncu olması dikkate alınarak takımda tutulmalı. Beren iyi bir oyuncu ama biraz daha güçlenmesi gerekiyor. Hernandez bu konuda ne yapacak, merak konusu.
En kritik mevki, şu an itibarı ile Libero. Gizem gitti ve Bihter'in sözleşmesi iki gün sonra bitiyor. Gözden çıkarıldımı, yönetim kulağının üzerinemi yattı bilemiyorum ama 2 gün sonra, 3. liberoya kalıyoruz. Herhalde, Hernandez'in bir planı vardır diye düşünüyorum.
Benzer durum Nazlı için de geçerli. En azından, Kanami ile birlikte iyi iş yapabilir. Özellikle de attığı etkili servislerle. Bu mevkiye de 2 transfer gerekecek diye düşünüyorum. Sude'nin de sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Karar Hernandez'in. Bence, Backup olarak, servis karşılamada iyi bir oyuncu. Orta oyuncu olarak da, özellikle hem bloklarda hem de hücumda çok etkili iki oyuncu alınırsa (tercihen 1 Türk 1 yabancı), ileride pek sıkıntı yaşamayız. Son olarak, Anthi gidecekse, iki çok iyi pasör çaprazı, adeta olmazsa olmaz gibi görünüyor.
Bu bağlamda özellikle PÇ, Libero ve orta oyuncu olarak adayları ve önerileri konuşmaya başlayalım. Belki bir faydası olur.