2024-2025 Erkek Voleybol Takımı (Galatasaray HDI Sigorta)

Mackolikten gelen bildirimlerle takipteydim bende. 3. seti çok dominant bir skorla kazanınca dondururuz diye düşündüm nitekim öyle de olmuş. kalan 3 seti baskın skorlarla almışız. Keşke hiç oralara kalmasaydı maç ama neyse.

Jean Patry açık ara son yılların en iyi transferi… Öyle bir sporcu ki onu izlerken büyülenmemek imkansız. Gücünü kusursuz tekniğiyle harmanlayan, istikrarıyla inanılmaz istatistiklerini sıradanlaştıran çok büyük bir yetenek. Hem saha içindeki olağanüstü performansı hem de saha dışındaki muhteşem karakteriyle Galatasaray’a çok yakışıyor. Başkahramanının kendisi olduğu bu güzel masalın hiç bitmemesi dileğiyle :)

Kovar'ın dönmüş olması dahi ilgi çekici oldu. Kovar'ı ben beğeniyorum, bununla birlikte pasör seçiminin ardından bu takımı benim smaçör beğenim algıda kurtarmaz. Salt, ilk 4'ü dahi zora sokmaya başlayan Fenerbahçe'yi geçmek hiç kurtarmaz. CEV bu sezon; Trentino, Rzeszow, Tours, Ziraat derken cadı kazanı. Ngapeth gelse ve yönetilebilse dahi yetmeyebilir. Fakat yerelde kesinlikle tarihe iz bırakılmalı. Salonun boşluğu Patry varken üzebilir anlaşılır buluyorum. Fakat takım da, Galatasaray voleybol şubesinin hafızası da Patry'ye ek birleşimleri bugüne taşıyor ve insanlar aksiyon öncesi ilk adımı görmeyi istiyor. Milli takımın hali zaten beter.

Öncelikle hangi sebeple olursa olsun bu takımı boş tribünler karşısında oynamaya mahkum etmeyi doğru bulmuyorum. Vazgeçseler, o tribünlerin hiçbir zaman dolmayacağına ikna olsalar neyse ama hepsi inatla taraftara "maça gelin" çağrısı yapıyorken pes etmeyeceğim. Lütfen salona gelip takımımızı kritik Ziraat karşılaşmasında destekleyelim! İnanın benim de hatırı sayılır sebebim var ama yine de her pazar kendimi o buz gibi salonda fanatik bir ruhla takımı desteklerken buluyorum.
Maça gelecek olursak Martin'in hafiften ritmini bulduğu bir dönemdeyiz ve etkili servileriyle çok rahat başladığımız maçı zaman zaman özellikle servis karşılamadaki yaşadığımız problemlerle biraz zora soktuk. Arslan'ın hücumcularla uyumsuzluğu gelecek adına ciddi bir tehlike arz ediyor. Özellikle Patry'nin hücum yüzdesinin aldığı paslarla bağlantılı olduğu görüşündeyim. Arslan zaman zaman Ter Maat'ı arıyor olabilir; o alçak hızlı toplara ben başka açıklama getiremiyorum. Formuyla Cardoso'yu benche yollayan Onur bugün gününde olmasa Onur'da ısrar etmemiz lazım. Blok defansta o sahadayken daha fazla ekstra çıkarabiliyor takım.
Son olarak hakemin anlamsız kararlarına sessiz kalmak mümkün değil. Umut Çakır'ı ilk defa ciddi anlamda maçın içinde gördüm; bugün yapması gerekeni yaptığı için biz takdirimizi paylaşalım.