2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Uzun ve son maça kadar(hakem-federasyon destekli de olsa) kazananın meçhul olduğu bir sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başardık. Çok anlamlı bir şampiyonluk kazandık ve büyük mutlulukla kutladık. Galatasaray taraftarı yapısı gereği 40 gün 40 gece zafer sarhoşu olmaz zaten. Şimdi önümüze bakma zamanı artık. Çok anlamlı olmasının en büyük sebeplerinden biri de aslında bu sezonu anlamlı kılacak olmasıydı. Zira şu an 5.YILDIZI takmanın eşiğine geldik. Tam olarak bir motivasyon olmayınca takımlar bazen boşa düşebiliyor ancak 5.YILDIZ motivasyonu oldukça etkili bir kamçı olacaktır bu sezon için. Eğer olur da başarabilirsek uzun yıllar yanımıza yaklaşabilen bir kulüp olmayacaktır. Rekorlarla şimdiden tarihe geçen Okan Buruk hocamız da 5.YILDIZI takan ilk teknik direktör olarak tarihe geçmeyi isteyecektir. Bunlar bilgisel-teorik detaylardı.
Şimdi olaya biraz da teknik detaylar açısından bakalım:

Transferler ;
Henüz hiçbir isimle ismimiz geçmiyor. Dolayısıyla bir yorumda da bulunamıyoruz. Ndombele'nin ayrılacağını gördüm sadece. Birazcık eskiye dönebilse Ziyech'den daha büyük fark yaratırdı ama olmadı. Bu bağlamda ayrılık da isabetli oldu. Sanırım sözleşmesi gereği de ücretsiz bir şekilde sıyrıldık.
Orta saha için İlkay bir iki ismi geçti ama pek zannetmiyorum, bilmiyorum.
Defansta Sanchez-Nelsson kusursuza yakın. Sağ bek için hala Boey'in yerini dolduramadık. Oraya transfer yapılacaktır diye düşünüyorum. Sol bekte Köhn yeteri kadar katkı verdi ama bir üst seviyede Şampiyonlar Ligi'nde ne vereceğini bilmiyoruz. Torreira yanına Berkan denenmeye devam etmeli. Kerem biraz daha statik kalıyor. Ndombele ayrılığı sonrası da oraya muhakkak Avrupa için dinamik bir oyuncu hamlesi gerekiyor.
Icardi çok iyi ama Vinicius yerine başka bir isimle desteklenmesi gerekiyor forvet hattının.
Ziyech kalacak mı bilmiyorum. Onun vereceği katkı çok belirleyici oluyor.
 
Şu anda takımın ilk 11e sağ bek, çok iyi bir 8 numara ve 10 numara alması lazım. Gerisi scout ve gurbetçi gençlerle doldurulur. Yedek forvet olarak Batshuayi ismi geçiyordu, alınsın isterim ama çok para istiyor. Ayrıca bugün Rafa silvanın ismi zikredildi, kesinlikle zorlanmalı. Satılacaklardan gelen para bu 3 mevkiye harcanmalı. Özellikle 8 numarada
 
Gecen yaz burada ne yazdiysak su an yine aynilarini yaziyoruz :) Sol bek,8 numara,10 numara,yedek forvet gecen sene bu zamanlarda da burada en cok yazilan ihtiyaclardi.Hic bir ihtiyacimizi gideremedigimiz gibi ustune bu sene sag bekimiz de yok.Transferlerin hemen gerceklesmesi konusunda pek umudum yok ama en azindan bir kismini bile kampa yetistirmek iyi olurdu.Ama biz yine Agustos’un son haftasini veya Eylul’un ilk haftasini bekleriz yine.Cunku Galatasaray’da transfer bitmez :)
 
Son düzenleme:
Zaniolo 'yu takasta kullanalım ya da satalım kiralamanın faydası yok. Elde zaten Zaha Ziyech Tete var oynatacak yer kontenjanda yok. Cicaldau Yusuf Demir Ross vs ölü fiyatına da olsa satabilsek iyi olur.
 
Ziyech'in kaldığını varsayarsak; kanat için gördük ki bazı fiziksel maçlarda sahada kayboluyor. Mertens yerine 10 numara mevkiinde kullanılabilir bazen.
Icardi'nin yanına da çer çöplere, oynamayanlara para verilmesinden sıkıldım. Al bir tane Onuachu bak keyfine arkana yaslan.
 
Bu arada resmi açıklama 19.07 de yapılmış. Bana göre gereksiz işler. Keşke hiç bulaşmadan yolumuza baksaydık. Bu tarz sürtüşmelerle iki takım taraftarı birbirine daha fazla düşman olsun istemiyorum hele ki karşıda taraftara laf ebeliği yaparak ayakta kalmaya çalışan bir başkan varken.
 

Üst