2024-25 UEFA Şampiyonlar Ligi (Futbol)

Ya kaleden oyun kurmak,pas oyunu çok iyi tamamda,savunmada topu kaptırır gibi olmuşsun,çok feci pres yemişsin,5 kişi artık orada sana pres yapıyor,daha neyi zorluyorsun ? Bu tür yenen gollere aşırı sinirleniyorum.

Bunu demeye çalışıyorum bir süredir. Pas oyunu iyidir hoştur ama lüzumsuz olanı seni mahveder. En son Elfborsg maçı da bunun örneği bizde. Sen pas yapıyorsun diye kimse sana madalya vermeyecek. Uzun şişir çık. Yok yere aptalca goller yeniyor sonra.
Bu arada Leverkusen de peri masalı yaşadı sanırım geçen sezon. Bu sezon herkesin taptığı Xabi Alonso fiyasko gidiyor.
Mbappe de Madrid'de Guiza'lık yapmaya devam ediyor.
Şu yeni formatta oynana Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları büyük takımları da güzel bir hale sokmuş oldu böylece.

Bu Barcelona neden bu kadar saçma goller yiyor ? Önce Real Betis karşısında,şimdi Dortmund karşısında.Takım halinde çok komik pozisyonlar veriyorlar,çok kolay gol yiyorlar.

Cubarsí önce dünyanın en komik penaltısını yaptırdı,ardındanda burada ofsayt taktiği denemesi yapıyor.Yaptığı adam 4 adım önünde birde öyle bir zekası var.Pena'da alakasız ceza sahası dışına kadar pat diye çıkıyor ve boş kaleye yiyorlar.

Bu Barcelona neden bu kadar saçma goller yiyor ? Önce Real Betis karşısında,şimdi Dortmund karşısında.Takım halinde çok komik pozisyonlar veriyorlar,çok kolay gol yiyorlar.

Cubarsí önce dünyanın en komik penaltısını yaptırdı,ardındanda burada ofsayt taktiği denemesi yapıyor.Yaptığı adam 4 adım önünde birde öyle bir zekası var.Pena'da alakasız ceza sahası dışına kadar pat diye çıkıyor ve boş kaleye yiyorlar.

Bu takım savunmada ofsayt taktiğinin riskine girerek hedeflere ulaşma amacında kuruldu ve Bayern-Real maçları sekansında da oldukça övüldü. İşler iyi gidebildiği sürece sorun yok. Burada da arkada 2 pasif ofsayt oyuncu var ama ofsayt taktiğinin buglarından biri de bu pasif ofsayt durumu. O yüzden gözleri çok açık olmalı savunmanın ofsaytta bıraktım derken sürpriz bir oyuncu deler geçer taktiği. Zaten Dortmund da buna hazırlanmış olacakki 2 oyuncu yem olarak duruyor ve ofsayttayım diye endişelenmiyor bile.

Onu bunu bilmem de Manchester City fena dağıldı. Toparlayacak gibi de durmuyorlar. Sanırsın kadroları da kötü ya da yetersiz. Adamlar, kazanamamayı geçtim, mağlubiyete abone oldular.

Puan durumuna baktım,36 takımlı ligde Real Madrid 20. sırada ,M.City 22. sırada ,Psg 25.sırada.

Bu yeni sistem iyi mi oldu kötü mü bilemiyorum ama çokluk her zaman kötüdür,takım sayısı azaltılmalı bence.