2024 PARİS OLİMPİYAT OYUNLARI

4 yılda bir sporun tanrı ve tanrıçalarının buluştuğu, atletizm ve estetiğin zirve yaptığı insanlığın sadece sportif değil sosyal açıdan en büyük icadı olimpiyatlar cuma akşamı yapılacak resmi açılış töreniyle başlayacak. Açılış ilk kez stadyum dışında bir yerde Seine nehrinde yapılacak. Ama ondan önce yarın futbol ve yedili ragbi branşlarının mücadelesi ve perşembe günü Kadınlar Hentbol ile Okçuluk'un eşleşmelerini belirleyecek olan kritik önemdeki sıralama atışlarıyla açılış öncesi ilk yudumlarımızı tadacağız.

Olimpiyat deyince atletizm ve yüzmenin hemen ardından cimnastiğin yeri ayrıdır ve her günün ana yemekleri bu organizasyonlar olduğu için olimpiyat izledim demek için en azından atletizm ve yüzmeyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.
 
Oyunlar kimilerine göre iyi kimilerine göre kötü bir açılış töreniyle resmen başladı cuma günü. Yenilikçilik ve özgünlük açışından bundan iyisini bulamayız ama işi kendi kendilerine zorlaştırdıkları için bence en verimli tören bu değildi. Sporcu geçişlerinin uzun sıkan kısmını aralara yaymak iyi bir fikir gibi gözükse de bu da törenin eğlenceli kısmının temposunu sürekli düşürmesine neden oldu.

Dün itibariyle ilk madalyalar sahiplerini bulmaya başladı. Avustralya yüzmede üstünlüğü yeniden ele aldığını son yıllarda fazlasıyla göstermesinin de etkisiyle ilk günü altın madalya sıralamasında önde bitirdi.
 
Bugün olimpiyatların en güzel akşamlarından biri. Hem atletizmde 200m ve 110m engelli erkekler ile kadınlar 400m engelli finalleri var hem de şu anda da oynanan birbirinden çekici takım sporları yarı finalleri. Basketbolda Fransa vs Almanya maçı başladı ilk çeyrek oynanıyor. Voleybolda ise rakibimizin belli olacağı dev voleybol derbisi Brezilya vs ABD arasındaki maç tie-break setine kaldı. Hentbolda ise kadınlarda net altın madalya favorisi Fransa altından uzaklaşmak üzereyken İsveç'e karşı geri geldi ve maçın son dakikasına girilmek üzere. Akşama daha bizim milli maç, ABD-Sırbistan erkek basketbol maçı, tekwandoda çok az teselli olacak repesaj ve bronz madalya maçlarımız, boksta belki de altın alacağımız finalimiz var.
 
Sırbistan harika başladı
Kötü bitirdi ama basketbol adına çok iyi bir maç sunmuş oldu. Ben daha çok 2.yarısını izleyebildim atletizm ve voleyboldan dolayı ama izlediğim bölümde de müthiş maç oldu. Finalin böyle olacağını sanmıyorum çünkü Fransa buraya hakkıyla değil seyirci desteğiyle geliyor. Seyirci ABD'ye komaz ama olan ABD vs Almanya kapışmasına oldu. Maalesef bu kadrolarla bir daha asla göremeyeceğimiz rüya eşleşmelerden oldu. Bir diğeri ABD vs Kanada idi o da pisi pisine gitti. Umarım şu kendini beğenmiş Fransızlar sahada Sırbistan kadar akıl ve yetenek koyamayıp rezil olurlar evlerinde.
 
Fransa’nın sert savunması finale kadar çıkarttı onları ama finalde Abd’ ye yetmeyecek. En az 20 fark yerler. Almanya ise kısa eksikliğini çok çekti zaten içeriye giremiyorsun, Yabusele’de Wagneri ham yapınca geçmiş olsun.
Sırbistan ise dobric boş şutu soksa muhtemelen finale çıkacaktı.
 

Üst