Olimpiyatların temsilcilerimizle yaşayacağımız tüm heyecanı bu başlık altında paylaşalım.
O rakip dediğin 32 numaralı seribaşı. Sibel ise seribaşıı değildi. Rakibi zaten favoriydi. Seribaşları içinde en uygununu çekmiş sıralama olarak ama yine de favori Sibel değildi. Sporcularımızı bu kadar basit şekilde topa koymayalım. Eski federasyon başkanı arkadaşım olduğu için yıllarca ona neden Çin kökenli olmayan bir türk sporcu olimpiyat vizesi alamıyor dediğimde geçen olimpiyatlar için bu kızın ismini vermişti Paris'te yer alabilir diye ve aldı da. Yahu anlamıyorum akıl var izan var bir sporcu dünyanın 32 numarasıysa yaşına başına bakmazsın o zaman dünyanın ilk 31i hariç herkes bıraksın gitsin masa tenisini. Hakikaten bunları yazarken bu kadar rahat nasıl davranabiliyorsun. Eğer biriyle dalga geçeceksen önce bir araştır elinde hiçbir şey yokken yoktan yere dalga geçiyorsun. Oraya giden kimse rastgele gitmiyor önce bunu bir öğrenelim. Lüksemburg hadi o da görünsün renk katar diye göndermedi o 61 yaşındaki sporcusunu. Herkes kota almak için yarışıyor kimisi bireysel kota alıyor kimisi ülkesi adına alıyor ve masa tenisinde de bireysel kota veriliyor. Her sporcu haketmiş gelmiş oraya kimseyi küçümsemeye ve küçümsediklerimize yenilenleri aşağılamaya hakkımız yok! Sonra deriz bu ülkede neden spor gelişmiyor diye. Millet hem sporla ilgilenmiyor ilgilendiğinde de yok havuzda boğulduk yok 61 yaşındaki nineye yenildik diye dalga geçiliyor. Maalesef sosyal medyada çok var bu kafadan millete eğlence oluyor izlemden bilmeden yorum yapmak kolay tabii. Sen onların bir temsilcisisin diye sana yüklenmiş olabilirm ama hakikaten yazdığın şeyde eğer yazdıklarımı bilsen hiçbir mantık unsuru yok.Birde 61 yaşındaki rakibine yenilen masa tenisi sporcumuz Sinel Altınkaya var. Bu başarı için özel bir paragrafı hem kendisi hem de federasyonu hak etti, tebrik ediyorum. Katılmak önemli tamamda rakibin 61 yaşında yahu...
Masa tenisinde başarısız olmamız ayrı meseledir konuyu Sibel'den masa tenisine getirirsek katılırım ama 61 yaş argümanı yukarıda da bahsettiğim nedenle saçma. Kadın zaten Sibel'den iyi ve buraya 32 numara olarak geldi. 61 yaşında olması gençlerle mücadele etmesi ona yazar Sibel'e eksi yazmaz hatta ilham kaynağı bile olabilir. Ama masa tenisinde birçok eski milli oyuncunun 60-70 yaş üstünde nasıl oynadığını da gördüm. Masa tenisi 61 yaş için çok geç bir spor değil. Futbolda 45 yaş büyüktür mesela onunla kıyaslayabilirsin ama 45 yaşında Messi halen bu seviyede oynasa tüm futbolcularla dalga geçmek değil Messi'yi övmek olurdu yapmamız gereken. Dünyanın da yaptığı bu kimse Sibel ile dalga geçmiyor rakibini övüyor. Masa tenisinde hiç katılmasak şunlar konuşulmayacak niye yokuz denmeyecekti. Katıldık diye federasyon başarısız olamaz.Öncelikle şunu söylemek istiyorum forumumuzda hiçbir zaman polemik yaratma, eleştiren bir yorumu cevap yetiştirme derdinde olmadım. Ama neden öfkenizi bana yönlendirdiğinizi anlamadığın için yorumunuzdaki haksız gördüğüm birkaç ifadenize cevap vereceğim.
“Yahu anlamıyorum akıl var izan var bir sporcu dünyanın 32 numarasıysa yaşına başına bakmazsın o zaman dünyanın ilk 31i hariç herkes bıraksın gitsin masa tenisini. Hakikaten bunları yazarken bu kadar rahat nasıl davranabiliyorsun. Eğer biriyle dalga geçeceksen önce bir araştır elinde hiçbir şey yokken yoktan yere dalga geçiyorsun. Oraya giden kimse rastgele gitmiyor önce bunu bir öğrenelim” sonrada “Her sporcu haketmiş gelmiş oraya kimseyi küçümsemeye ve küçümsediklerimize yenilenleri aşağılamaya hakkımız yok!” demişsiniz. Yorumum görece maksadını aşmış olabilir ama aşağıla gibi bir kastım zinhar yoktur. Dövüş sporları dışında birçok sporu yapmaya çalışmış biri olarak bu seviyelere gelmenin ne denli zor olduğunu da emin olun klavye sporcularından çok daha iyi bilirim. Federasyonun resmî sitesinde yazılan bilgiye göre federasyon 1966 yılında kurulsa da masa tenisi 1920’lerden itibaren ülkemizde yapılan bir spordur ve ilk İstanbul Şampiyonası 1930’da düzenlenmiştir. Yani pek çok olimpik spordan daha uzun süreli tarihimiz olan bu sporda arkdaşınız olan başkan da dâhil olmak üzere “katılmak başarıdır”ın ötesine geçebilecek 1 sporcu dahi yetiştirememişlerse eğer o makamları haksız yere işgal etmişlerdir ve derhal istifa edip bir daha geri dönmemek üzere gitmelidirler. Olimpiyat tarihinin en yavaş dereceyle yarışı bitiren Yılan Balığı lakaplı yüzücü Eric Moussambani’den sonra en çok konuşulan olimpik spor olayı bu yenilgidir. Bu da yorum yapma sebebimdir. Türkiye ve dünyadan aralarında olimpiyatın resmî sitesi ile devletin resmî yayın kuruluşu ve haber ajansı da dâhil olmak üzere tüm medya haberlerinde 61 yaşı sürekli vurgulamaktadır. Dalga geçtiklerini iddia etmiyorum ama herkes 61 yaş ifadesini özellikle kullanıyorlar. Bazılarının linkini aşağıya bıraktım. Sizden özel ricamdır, bena cevap olarak yazdıklarınızı TRT, AA veya olimpiyat sitesine de aynı üslup ve cümleler ile yazın ve hepimizin görebilmesi için forumda paylaşın lütfen.
“Millet hem sporla ilgilenmiyor ilgilendiğinde de yok havuzda boğulduk yok 61 yaşındaki nineye yenildik diye dalga geçiliyor. Maalesef sosyal medyada çok var bu kafadan millete eğlence oluyor izlemden bilmeden yorum yapmak kolay tabii. Sen onların bir temsilcisisin diye sana yüklenmiş olabilirm ama hakikaten yazdığın şeyde eğer yazdıklarımı bilsen hiçbir mantık unsuru yok” demişsiniz. (Havuzda boğulduk, nine gibi ifadeler bana ait olmadığı için geçiyorum) Forumumuz dışında hiçbir sosyal medya platformunu kullanmayan biri olarak oralarda ne saçmalanıyor bilmiyorum, onların temsilcisi falan değilim; yazdıklarımın mantiği vardır ya da yoktur ama tamamen benim fikrimdir.
Nacizane bir sorum var: Hayatında bir kere olsun herhangi bir spor müsabakası seyreden herhangi birine sorsak “61 yaşındaki bir sporcu ile 31 yaşındaki bir spocu maç yapsa kim kazanır” diye kaçı 61 yaşındaki der sizce?
Teşekkürler.
https://olympics.com/en/news/paris-2024-ni-xia-lian-61-wins-table-tennis-olympic-games
OLİMPİYAT OYUNLARI RESMÎ SİTESİ: The 61-year-old, competing at her sixth Olympic Games, had just bested the younger, but not necessarily sprightlier, Sibel Altinkaya of Turkiye, in 49 minutes with a score of 4-2.
https://www.theguardian.com/sport/a...ni-xia-lian-61-bows-out-olympics-table-tennis
THE GUARDIAN: Did you hear the one about the 61-year-old grandmother who beat the world’s best table tennis player? Well, she didn’t. Not quite. On Monday, Luxembourg’s Ni Xia Lian, who was born on 4 July 1963, became the oldest competitor in the history of the Olympics to win a table tennis match when she beat the 31-year-old Turkish player Sibel Altinkaya. On Wednesday, she became the oldest player in the history of the Olympics to lose one, too, when she was beaten by the Chinese world and Olympic silver medallist Sun Yingsha. Sun, 23, who is the world No 1 and won team gold in Tokyo, isn’t just 38 years younger than Ni, she’s nine years younger than her son, too.
https://www.todayonline.com/8days/t...an-61-and-playing-luxembourg-olympics-2467076
TODAY ONLINE: Xia Lian, who is representing Luxembourg at the 2024 Paris Olympics, is the oldest player to compete in this year’s table tennis tournament. She is, however, not the oldest competing Olympian in Paris. That honour goes to Australian equestrian Mary Janna, who turns 70 in four months. Yesterday (Jul 28), Xia Lian bested Turkey's Sibel Altinkaya, 31, in the first-round match of the women’s individual competition with a score of 4-2.
https://www.aa.com.tr/tr/dunyadan-s...bel-altinkaya-organizasyona-veda-etti/3287367
ANADOLU AJANSI: Sibel Altınkaya, South Paris Arena'da gerçekleştirilen son 64 turu maçında 61 yaşındaki Çin asıllı Lüksemburglu sporcu Ni Xia Lian ile karşılaştı. Karşılaşmayı 3-11, 7-11, 11-9, 12-10 ve 6-11'lik setler sonucunda kaybeden milli sporcu, oyunlara veda etti.
https://www.trtspor.com.tr/videolar/sibel-altinkaya-veda-etti-19488462
TRTSPOR: Milli masa tenisçimiz Sibel Altınkaya, Lüksemburg adına yarışan 61 yaşındaki rakibi Xia Lian Ni'ye setlerde 4-2 yenilerek son 32 turuna kalamadı ve Paris 2024'e veda etti.
https://www.ntvspor.net/olimpiyat/s...-xia-lian-a-kaybetti-66a56a7d07ba89004e01ea36
NTVSPOR: Sibel Altınkaya, South Paris Arena'da gerçekleştirilen son 64 turu maçında 61 yaşındaki Çin asıllı Lüksemburglu sporcu Ni Xia Lian ile karşılaştı. Karşılaşmayı 3-11, 7-11, 11-9, 12-10 ve 6-11'lik setler sonucunda kaybeden milli sporcu, oyunlara veda etti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/spor/...24te-61-yasindaki-ni-xia-liana-elendi-2232006
CUMHURİYET: Sibel Altınkaya, Paris 2024'te 61 yaşındaki Ni Xia Lian'a elendi
https://www.haberturk.com/milli-masa-tenisci-sibel-altinkaya-ilk-turda-veda-etti-3706356-spor
HABERTÜRK: Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda masa tenisinde mücadele eden milli sporcu Sibel Altınkaya, ilk turda elendi. Sibel Altınkaya, South Paris Arena'da gerçekleştirilen son 64 turu maçında 61 yaşındaki Çin asıllı Lüksemburglu sporcu Ni Xia Lian ile karşılaştı. Karşılaşmayı 3-11, 7-11, 11-9, 12-10 ve 6-11'lik setler sonucunda kaybeden milli sporcu, oyunlara veda etti.