Sevgili forum sakinleri, lütfen ikili diyaloglarda daha itidalli olalım. Birbirimizle zıt görüşlerde olabiliriz hatta tartışabiliriz lakin kişisel saldırıya varacak ithamlarsa bulunamayız. Gizem adlı kullanıcıyı bilirim. Kendisine katıldığım ve katılmadığım bir çok görüşü vardır. Çatışmacı ve aykırı bir yapısı var fakat kendisinin Fenerbahçeli olmadığını da biliyorum. Burada hepimiz Galatasaray’ın adının geçtiği her yerde bir numara olmasını istiyoruz.
Takıma geleceksek eğer açıkçası bende yapılan transferlerden çok tatmin olmuş değilim. Çok iyi bir yabancı pç alınmamasını destekliyorum çünkü Alexia’nın hala gelişebileceğini düşünüyorum. Lakin arkasına aldığımız oyuncu Yasemin’den iyi gibi gözükse de sezonda Alexia’yı ne kadar dinlendirebilir soru işareti. Lukasik iyi bir oyuncu fakat Lazovic gibi savunmada ekstra sorumluluk alabilecek mi ya da mental olarak hep sağlam kalıp çevresindekileri de yükseltebilecek mi bunu da sezon içinde göreceğiz. Naz-Aslıhan değişimini çok olumlu buluyorum, tartışmasız bir seviye artışı yaşadık bu bölgede. Fenerbahçe serisinde bu bölgede yaşadığımız aksaklıklar malumunuz. Timmerman iyi bir oyuncu lakin Aslı ve Yasemin’den ne kadar yukarıda bir oyuncu bu da benim adıma bir tartışma konusudur.
Sevgili Anıl Mehmet Yıldırım,
Forumda yönetici olarak yorum yapmış olmanızı oldukça önemsedim hatta çok memnun oldum. Keşke önceden ve özellikle ilk yarının sonuna doğru, çeşitli vesilelerle göreve davet ettiğim zamanlarda da müdahil olabilseydiniz ama en azından bu paylaşımınız, bundan sonrası için umut verdi.
Bu forumdaki kişilerin, ne ya da kim olduğundan bağımsız olarak, foruma ne yönde katkıda bulundukları, ne kadar tutarlı oldukları ve neye hizmet ettikleri daha önemlidir. Eleştiriler tabii ki yapılır ve yapılmalıdır da. Esas olan, Galatasaray kültürü çerçevesinde katkı yaparken, olumlu yada olumsuz düşüncelerin somut verilerle, belirli dayanağı olan düşüncelerle desteklenmesi ve tutarlı olunmasıdır. Bu bağlamda, geçen yılı baz alırsak, yine bu forumda geçtiğimiz 2024-25 başında, takım ve yönetim aleyhinde yapılan çığırtkanlık, bu forumu sürekli takip edenlerin malumudur. Geçen sezon, başta İlkin olmak üzere, Dangubic ve Alexia ve hatta Timmerman ile ilgili yazılıp çizilenler hala hafızalardadır. Oyuncularımızın atletizmlerinden girilmiş, güçsüzlüğünden çıkılmıştı ama sonuç ortada. Sezonu iğnelerle tamamlayan Alexia için, defalarca omuz sakatlığının ciddileşmemesi için dua ederken, bazıları plase atmasından sıklıkla şikayet ediyor sürekli pasör çaprazlığı eleştiriliyordu. İlkin'in, daha geçenlerde çivilerinin çıkarılması ve fıtık ameliyatı neredeyse hiç konuşulmuyor. Timmerman'ın bir sezonda 2 kez sakatlığı hiç konuşulmuyor. Bu kişilerin LYY çığırtkanlıkları da hala hafızalardadır. Bigarelli geldiği zaman söylenenler ve yönetime yapılan yüklenmeler, seyirci konusundaki sızlanmalar ve sözde voleybol kültürü fetvaları de hafızalardadır. Son birkaç günlük paylaşımlara bakınca, sanki geçen yılın başını referans alan bir dejavu yaşıyor gibiyim. Geçen yıl LYY'in, oyuncunun kendi beyanını referans alarak, transferi söz konusu değil dememize rağmen, neredeyse her paylaşımında LYY hayali kuranlar, şimdi bakıyorum da LYY gelse de birşey değişmez havasında ve yine aynı hızla negatif hava yaratma çabasına devam ediyorlar. Hiçbir dayanağı olmayan bu tür düşünceler esasen yok hükmündedir ve sadece tek bir şeye hizmet ediyor. Kütümserlik ve KÖTÜLEME. Bu tür kişi veya aynı görüşte olan kişilerin niyet ve düşüncelerini, forum takipçilerinin takdirine bırakıyorum diyerek, sizin mevcut oyuncularımız ve yeni transferlerle ilgili düşünce, görüş ve endişelerinizi yanıtlamak istiyorum.
Omuz sakatlığını atlatan bir Alexia'nın, geçen sezondan çok daha iyi olacağını düşünüyor ve size katılıyorum. Grobelna'ya gelince, geçen sezon hayatının kötü seçimlerinden birisini yaparak Japonya liginde çok kötü bir sezon geçiren Queenseis Kariya takımına gitti ve playofflara dahi katılamadı. Bunun nedenini araştırırken, hem tüm iştatistiklerini toparladım hem de o ligi tanıyan kişlerle görüştüm. Açıkçası kurtarıcı olmadı ama yine de öylesine kötü bir takımda lig sıralamasında ilk 5 oyuncu içerisinde yer aldı ve elinden geleni yaptı, Queenseis takımı ise bu başarısızlığının ardından, hem koç hem de oyuncularının birçoğu ile yollarını ayırdı. Grobelna, bir önceki sezonun CEV Cup'ında hem en skorer oyuncu hem de MVP'si seçilmiş bir oyuncu. Yani rastgele alınmadığı çok net. Kendisi ile ilgili tüm bilgileri, 25 ve 29 Nisan günlerindeki paylaşımlarımda paylaşmıştım. Sıçrama tekniği biraz da Ebrar'a benzeyen ve blok üzerinden vurabilen bir oyuncu ve özellikle Naz'ın pas tekniği ve tercihine göre iyi bir ikili olabilecek yönde bir seçim gibi görünüyor. Unutulmamalı ki, bu oyuncular net olarak Barbolini'nin tercihleridir.
Lukasik, sezon başından itibaren takıma iyi uyum sağlarsa, bence hayatının en iyi seçimlerinden birisini yapmış olarak, takımımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Geçmiş paylaşımlarında VNL başarıları ve Conegliano deneyimi konusundaki görüşlerimi de paylaşmıştım. Conegliano'ya gitmeden VNL'de hem hücumda hem de servis karşılamada ve hem de yer savunmasında dikkat çektiği için Santarelli'nin tercihi olmuştu. Aynı anda, hem şansı hem de şansızlığı, dünyanın ilk 5'inde yer alan en iyi smaçörlerinin içinde olduğu havayı, deneyimi ve çalışmayı tatmış olmasıdır. Şimdi tam zamanlı olarak kendini göstereceği bir fırsat yakaladı. Bu gerekçelerle şahsen başarılı olacağına inanıyorum. Timmerman'a gelince, lig etabında belki bloklarda çok etkin olamadı ama özellikle ilk yarıda takımın bocaladığı dönemlerde hızlı orta hücumlarda çok önemli katkı yaptı. Avrupada ise her iki alanda da iyi idi. İlk sakatlığı, onu bir miktar geriye götürdü ama orta için 4. oyuncu mevkii hala boş. Mutlaka kaliteli bir transfer yapılmalı. Genelde isim belirtmekten hoşlanmam hele ki bu zamanda üzerinde çalışılan oyuncular varken ama Ana Carol olursa tadından yenmez. Scandicci neredeyse yeni kadrosunu tamamladı ve Ana Carol hala son sözünü söylemedi. Sadece söylentiler var... O olmasa bile, o seviyede bir orta, çok önemli bir katkı yapar. Unutulmamalı ki, İram, Naz, Grobelna ve Lukasik dışında daha en az 4 transfer yapılması çok güçlü bir olasılık.
Makul olan arkadaşlara önerim, birazcık daha sabırlı olmaları....Geçmiş dönemlerde yaşananlardan sonra, Kadın voleybolundaki yeni yapılanma ile ilgili olarak yönetimin duyarlı olduğunu düşünürken, geçmiş sezondaki serzenişlerimizin ve öngörülerimizin doğruluğunun kanıtlanmış olması da birhayli sevindirici. Başarılı sonuçların yanısıra, takımın ortaya koymuş olduğu mücadeleci ruh, salondan uzaklaşmış olan seyirciyi de yeniden salonlara çekti ve bu branşa olan tutkunun, camiada yeniden vücut bulmasına aracı oldu. Bizlere bu keyfi veren takımın belkemiği, sadece 1 eksik dışında neredeyse tümüyle korunmuş ve üzerine yeni değerler eklenmek üzere çalışmalar devam ediyor. Bu bile başlı başına bir başarı ve geçen yıl bir türlü laf anlatamadığımız bazılarına, sürekli olarak 1 yıllık sözleşme'mi olur diyenlere verilmiş güzel bir yanıt oldu. Yeni katılacak olanlarla birlikte oluşturulması hedeflenen ve hemen hemen her yazımda vurguladığım
Kaliteli Geniş Kadro ile birlikte Bu sezon geçen yıldan daha iddialı bir takım izleyeceğimizi düşünüyor ve umuyorum.