• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Vizyonları maksimum bu kadar.Kızılyıldız Pana'ya elenirken en çok bundan korkuyordum.Önce Euroleague elemesini geçemedi,hadi bu normal diyelim.Sonra kendinden zayıf Pana'ya 2 maçtada kaybederek,berbat bir coaching yaparak elendi.Birde bize gelip başarısız olsun,yeter ki dostlar buluşmuş olsun.

Vizyonları maksimum bu kadar.Kızılyıldız Pana'ya elenirken en çok bundan korkuyordum.Önce Euroleague elemesini geçemedi,hadi bu normal diyelim.Sonra kendinden zayıf Pana'ya 2 maçtada kaybederek,berbat bir coaching yaparak elendi.Birde bize gelip başarısız olsun,yeter ki dostlar buluşmuş olsun.
Marina iyi koç ve bence vizyonları bu kadar bile yok. Bu transfer vizyondan ziyade ışıl ile marinanın arasının iyi olmasıyla ilgili olabilir. Vizyona kalsaydık Fırat okul devam ederdi.

Her koç her sene iyi olayabilir. Sonuçta kariyerinde bir şeyleri başarmış bir koç ve iyi bir sinerji ile bir daha başarabilir

Marina iyi koç ve bence vizyonları bu kadar bile yok. Bu transfer vizyondan ziyade ışıl ile marinanın arasının iyi olmasıyla ilgili olabilir. Vizyona kalsaydık Fırat okul devam ederdi.

Her koç her sene iyi olayabilir. Sonuçta kariyerinde bir şeyleri başarmış bir koç ve iyi bir sinerji ile bir daha başarabilir

İyi koç değil.İyi koç olsaydı Euroleague takımlarından teklif alırdı.Geçmiş başarıya bakarak,ezbere hareket edilmez.Kızılyıldız kendisine belli bir oranda bir takım kurdu ve zayıf Pana'ya elendi.Fenerbahçe ile Euroleague'i kazandıkları halde Fener taraftarı kendisinden nefret ediyordu,kötü coaching yapıyor.

Kızılyıldız elenmeseydi Fırat ile devam edilecekti zaten ne konuşuyoruz :)

İyi koç değil.İyi koç olsaydı Euroleague takımlarından teklif alırdı.Geçmiş başarıya bakarak,ezbere hareket edilmez.Kızılyıldız kendisine belli bir oranda bir takım kurdu ve zayıf Pana'ya elendi.Fenerbahçe ile Euroleague'i kazandıkları halde Fener taraftarı kendisinden nefret ediyordu,kötü coaching yapıyor.

Birader her şeyin en iyisini bildiğine olan inancını anlıyorum ama koçluk öyle bir meslek değil. Bazı koçlar mezardan çıkıp gelse iyi koçtur bunu değiştiremezsin. Tabi ki kendisini güncellemesi değişen basketbola da adapte olması gerekir. Bunun için de son beş seneki başarılarına bakabilirsin.

Marina 2021’de Sırbistan ile altın madalya almış 2023’de fenerle Euroleague kazanmış. Biz de kadın basketbolunda dünyanın en iyi takımı değiliz. Bence mantıklı bir tercih.

Laso mesela en son 2018’de Euroleague şampiyonu olmuş. Bize gelse kötü hoca zamanı geçti mi diyeceğiz? Belki sen diyebilirsin de benim için öyle değil.

Obradovic’in son Euroleague şampiyonluğu 2017’de bize gelse istememe şansımız var mı? Koçlukta form önemlidir elbette ama kalite de önemlidir.

Ekrem memnun bence gönderilmemeliydi ama senin gibi bakacak olursak son başarısı ne zaman diye sormamız lazım. Ekrem memnun bu şube için gayet iyi tercihti.

Ayrıca şunu da söylemek lazım. Elendi ve sana gelmesi için bir fırsat oluştu belki de.

Bir koçu Fırat okul olan diğer koçu Yakup usta olan takımların taraftarına koç beğendiremiyoruz😊

Kendimizi olduğumuz seviyenin çok üstünde görmemek lazım.

Birader her şeyin en iyisini bildiğine olan inancını anlıyorum ama koçluk öyle bir meslek değil. Bazı koçlar mezardan çıkıp gelse iyi koçtur bunu değiştiremezsin. Tabi ki kendisini güncellemesi değişen basketbola da adapte olması gerekir. Bunun için de son beş seneki başarılarına bakabilirsin.

Marina 2021’de Sırbistan ile altın madalya almış 2023’de fenerle Euroleague kazanmış. Biz de kadın basketbolunda dünyanın en iyi takımı değiliz. Bence mantıklı bir tercih.

Laso mesela en son 2018’de Euroleague şampiyonu olmuş. Bize gelse kötü hoca zamanı geçti mi diyeceğiz? Belki sen diyebilirsin de benim için öyle değil.

Obradovic’in son Euroleague şampiyonluğu 2017’de bize gelse istememe şansımız var mı? Koçlukta form önemlidir elbette ama kalite de önemlidir.

Ekrem memnun bence gönderilmemeliydi ama senin gibi bakacak olursak son başarısı ne zaman diye sormamız lazım. Ekrem memnun bu şube için gayet iyi tercihti.

Sen neye sinirlendin durduk yere onu anlamadım birader ? Birazcık iletişime açık ol.Hiçbir zamanda hiçbir şeyin en iyisini bildiğimi iddia etmedim.Kafandan bir şeyler kurma.Hatta senin gibiler hiçbir zaman yanıldığını kabul etmezken,yanıldığım zaman yanıldığımı dile getiren birisiyim.Ben Marina haberleri doğruysa bundan memnun değilim.Sen memnun musun gel bunu yaz millete sataşma :) Sana bir şey diyen mi oldu,geliyorsun delirmiş gibi sataşıyorsun.Aynısını Barac içinde yaptın alttan aldım,iyi forumlar dedim geçtim.Bu kadar takıntılı olma biraderim.

Ekrem hoca konusunu dile getirerek algı yapmanada gerek yok.Ekrem hocanın bu sezon ayrılış şeklinden son derece rahatsızım,sezon sonuna kadar hoca ile devam edilmeliydi.Ekrem hoca efsanedir.Fakat geçen sezon hoca başarısızdı,milli takımda başarısız gidiyordu.Bunları söylemek ne bizi ne hocayı eksiltmez.

Her insanın düşüşte olduğu dönemler olur fakat insanların senin gibi bir takımı,bir koçu izlemeden ezbere yorum yapması ne kadar doğru ?

Umarım Marina hanfendi ilk geldiğindeki gibi tolgaya düşmez. O dönem ayağını Efe Güven kaydırıp yerine geçmişti. Bu defa yardımcısını hatta çaycısını bile kendisi seçsin. Bu şubede böyle ayak kaydırma moda oldu.

Ayrıca şunu da söylemek lazım. Elendi ve sana gelmesi için bir fırsat oluştu belki de.

Bir koçu Fırat okul olan diğer koçu Yakup usta olan takımların taraftarına koç beğendiremiyoruz😊

Kendimizi olduğumuz seviyenin çok üstünde görmemek lazım.

Sen 10 senedir olduğu gibi Oktay Mahmuti yazmaya devam et,boşver hocam gerisini.

2017-2018 sezonu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelde 1973-2012; teknik olarak ve ileriye götürerek 1946-2017 aralığının düzeltmesini yaptığı ilk yıla denk geldi. Sonucunda 2017-2023 aralığında, 1923-1939 aralığının ardından ilk kez bir devlet olmanın hakkını verebildiği zaman dilimi yaşadı ve bizlere bahşetti. Ölçüt, kıstas elbette ki dört nala bir ivmeyle fabrikaların kurulması ve sanayileşme.

Politik konjonktürün sokakta ve sosyolojide yarattığı gerginliğin iz düşümü olarak, o dönem Gsbasket'in eskilerinden kendisine dair Avrupa'nın meşhur Orta Çağ'ı düzeyinde analizler gelmişti. Zamanla cümleler değişse ve sağlama yapılsa da, dönemin baş ağrısı kaldı tabi zihinlerde. Aradan geçen zaman diliminde, hem bizlerin aktörlükleri farklı ve keskin noktalara gitti; hem de Galatasaray kadın basketbol takımının elinde ve avucunda Fenerbahçe'ye Euroleague finali kaybetmemiş olmak, Fenerbahçe'den bir maçta 58 sayı fark yememiş olmak gibi rekabetteki baskınlığı bizde tutan keskin oluşlar dışında bir şey kalmadı. Geçmişten bugüne çerçeve budur.

Bugünse, Marina Maljkovic'in yanı sıra; bir çok iyi kısa, bir de über süper uzun bulunamazsa bu takım Fenerbahçe'ye Euroleague finali kaybeder. O dakikadan sonra, bu dengelenme üzerinden amatör branşların Fenerbahçe'de olduğunu kabul ederiz. Zira, Galatasaray Ünal Aysal dönemi sonrası itinayla dağ etti. Profesyonel erkek futbol da hiç bağ olmadı. 2022-2023 sezonu dışında kalan 11 takım, olsa olsa imitasyonu olur Galatasaray'ın ve Galatasaray genlerinin.

Diyelim ki, Euroleague finali oynadık; formalar terden su oldu, sakatlıklar yaşandı ve bedenler sahada bırakıldı. 1 sayıyla kaybetsek dahi üstteki paragraf geçerli. Galatasaray'ın 2015-2016 sezonundan itibaren öyle temaşa verebilecek bir hali yok. Oynayacağı en kritik maç federasyonun s.k keyfine, Aziz Yıldırım'ın şeker hastalığıyla birleşmesiyle 20-0 tescil edilse kongre üzerinden kulüp kılını kıpırdatmaz. Tecrübeyle sabit. Bu ortamda yine Gsbasket'in eskileriyle aktif şekilde yaşadığımız Panathinaikos-Kızılyıldız serisinin seyri, az biraz bu sporu deneyimleyen ve hissedebilenler tarafından PAO tribünü takımının canhıraş istemesini sağladı; Kızılyıldız ise Delije'nin salona gitmeye tenezzül etmediği ikinci maçta Marina Maljkovic'e sunulan projeden erken vazgeçtiğini ortaya koydu dedirtti. Bu bölüm hem tartışmaya gebe değil, hem de Galatasaray'ın makro açmazı adına ölçüt değil. Makro açmaz Ünal Aysal başkanlıktan ayrıldığından bu yana kıçı bir tarafta başı bir tarafta Galatasaray görüntüsü, deniz bitiyor olsa şaşırmam.

Marina iyi koç veya kötü koçtan ziyade ne oynamak istiyor ona bakmak lazım. Tam saha baskı, bol rotasyon filan yapmaya inanan bir hoca bizim takım buna uygun mu? Ben %50-50 diyorum. Yani oyuncularımız arasında kalite uçurumu yok bir yandan bu rotasyon bizi bozmayabilir ama diğer yandan da zaten hemen her maçı sıkıntılı oynuyoruz bu çekişmeli maçların kritik bir yerinde kötü beşlerle sahada kalmak kötü sonuçlar doğurabilir.

Marina iyi koç veya kötü koçtan ziyade ne oynamak istiyor ona bakmak lazım. Tam saha baskı, bol rotasyon filan yapmaya inanan bir hoca bizim takım buna uygun mu? Ben %50-50 diyorum. Yani oyuncularımız arasında kalite uçurumu yok bir yandan bu rotasyon bizi bozmayabilir ama diğer yandan da zaten hemen her maçı sıkıntılı oynuyoruz bu çekişmeli maçların kritik bir yerinde kötü beşlerle sahada kalmak kötü sonuçlar doğurabilir.

Aynen öyle.Abi zaten geçmiş başarılarını inkar eden yok.Kimse kimsenin geçmiş başarısını inkar edemez.Bir koç tercih edilirken güncel olarak bakmak lazım,nasıl gidiyor,ne yapmak istiyor,oynattığı basketbol nedir diye.Pana serisinde Fitzgerald'a 80 dk boyunca tam sahada baskı yapmak dışında hiçbir şey yapmadı.

Geri