• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Bence sorun Yakup hoca degil, bizim hedefimiz ne ? Yonetim butce planlamasini neye gore yapiyor, kisa vade hedeflerimiz ne ? Uzun vade hedeflerimiz ne ?
Altyapi yatirimi var mi ? Salonun var mi ? Gelirin ne ? Gelir hedefin ne ? Kac tane gercekten basketbol seyircin var buyuk maclar derbiler disinda salonu kac kisiyle doldurabiliyorsun ? Taraftari salonu cekebilecekek misin ? Ne yazik ki hedefsiz bir takim olarak taraftarimizda hedefsiz kemiklesmi taraftar sayisi 1 000 degil. Istikrar desen yok bir sene 8. bir sene 3. bir sene dusmekten zor kurtuluyoruz.

Dolayisiyla iyi bir sube yoneticisi yonetimden bagimsiz iyi bir coach ve uzun vadeli planlar disinda yillik butcelerle ancak olacagimiz bu yada asagidaki konusma gibi ponzilere para yatirip tutmasini bekleriz.

Son düzenleme:
Olacak olan şu, bu sene ligde kalma mücadelesi vermiş hatta düşmüş takımlardan ligi biliyor denilerek döküntü oyuncular alınır. Önümüzdeki sezon da çöp olacak, gelecek sene bu zamanlar yine çöpe gitmiş bir sezon konuşulacak. Sonra da 2026-2027 sezonu tranfer diye başlık açılacak.Ergin Ataman sonrası olan şey bu.

Yaklaşık 10 milyon mu ayrılacak bu şubeye? Hem kadın basketbol için ayrılan hem erkek basketbol için söylenen bütçeler inanılmaz. Şampiyonluk kazanmaya oynanması gerekiyor bu bütçelere artık

Bunların hepsi oyuncu bütçesi değil. %35-40 kadarı vergi, lisans ücretleri ve sezon içi giderleri.

Yaklaşık 10 milyon mu ayrılacak bu şubeye? Hem kadın basketbol için ayrılan hem erkek basketbol için söylenen bütçeler inanılmaz. Şampiyonluk kazanmaya oynanması gerekiyor bu bütçelere artık
Bütçenin hepsini oyunculara verilecek para olarak görenler bir zahmet yorum da yapmasın.

Turkiye`deki yerli piyasa maaslari da yukseldi bence cok ciddi fark yaratmayacak, ayrica oyuncu maaslarinin genelikle dolar oldugu bir organizasyonda (yabanci maaslarindan dolayi) TL butce aciklamak da bir kismini kurdaki dalgalanmalar icin tutacaklari anlamina gelir

Bütçenin hepsini oyunculara verilecek para olarak görenler bir zahmet yorum da yapmasın.
Ya dostum yapmayın bunu işte ya. Kim nerede diyor bunun hepsi oyunculara verilen para olacak diye zaten? Geçen seneye göre 2 katına yakin bir artış var ki bu da çok ciddi bir bütçe. Uzun zamandır ayrılan en büyük bütçe olarak söylüyorum bunu. İnanır mısın harcanacak para aslında 10 milyondan da fazla ama yuvarlayarak söyledim onu da. Her mesajımızı adım adım açıklayacak mıyız böyle?

Biz zaten bir mucize olmazsa Efes ve Fener'in harcadığı paraları harcamayacağız hiç. Biz bu bütçelerle hedeflemek zorundayız şampiyonluğu.

Son düzenleme:
Jaka Lakovic, Gran Canaria'yla sözleşme uzatmış 2 sene

Seneye hangi turnuvada mücadele edeceğiz? Şahsen BCL için 10 milyon harcamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bütçe artacaksa EC'ye gidelim.

Seneye hangi turnuvada mücadele edeceğiz? Şahsen BCL için 10 milyon harcamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bütçe artacaksa EC'ye gidelim.
bütçe 4-5 bile olsa Galatasaray Eurocup'da olmalı hep söylediğim gibi..
Eurocup'da şampiyon olduğumuzda bütçe 6.5 milyon euro civarındaydı diye hatırlıyorum.
Ki Lasme,Errick mccollum ve Micov gibi oldukça iyi kazanan oyuncularımız vardı.

NBA Europe planlarının olgunlaşmasını bekleyecekelrdir. Eğer FIBA bünyesinde kalmak için NBA sözü alırsak BCL'de kalmakta bir beis yok. Çok daha az bütçelerde bile EC istedim hem taraftara hayali de olsa EL ümidi vermek hem de çok daha tutarlı bir fiksitürle garanti 18 maç oynamanın daha faydalı olduğunu düşünüyordum. Ayrıca bizim gibi inişli çıkışlı takımlar için BCL formatı sürekli hedef maç getirdiği için hiç iyi değil ama bu yıl biraz da kura şansıyla formata rağmen f4 yapabildik. Sözün özü NBA için BCL'ye madem bu kadar sabrettik biraz daha sabredelim.

NBA Europe planlarının olgunlaşmasını bekleyecekelrdir. Eğer FIBA bünyesinde kalmak için NBA sözü alırsak BCL'de kalmakta bir beis yok. Çok daha az bütçelerde bile EC istedim hem taraftara hayali de olsa EL ümidi vermek hem de çok daha tutarlı bir fiksitürle garanti 18 maç oynamanın daha faydalı olduğunu düşünüyordum. Ayrıca bizim gibi inişli çıkışlı takımlar için BCL formatı sürekli hedef maç getirdiği için hiç iyi değil ama bu yıl biraz da kura şansıyla formata rağmen f4 yapabildik. Sözün özü NBA için BCL'ye madem bu kadar sabrettik biraz daha sabredelim.

Hayaller ve Gercekler, NBA Avrupaya yayilirsa olacak takimlar belli Madrid Barcelona Efes Fenerbahce Pana Oly Monaco uzak ama Macabbi hatta Dubai BC

Nba Europe için 2 yıllık saha çalışması yapılacağı açıklandı. İngiltere'de manchester city, chelsea gibi zengin kulüplere basketbol takımları kurnaları konusunda görüşmeler yapılmış. Bu futbol kulüpleri basketbola yatırım yapmaya ikna olmazsa ve bu 2 yılda üst düzey Euroleague takımları nba europe'a katılmaya ikna olmazlarsa belki de böyle bir organizasyon gerçekleşmeyecek ve rafa kalkacak. O yüzden şu an için bir şey söylemek için çok erken.

Ayrıca nba europe için görüşmelere gelen kişiler Fenerbahçe ve Ali Koç ile görüşüp bizim kulüpten hiçbir yetkiliyle görüşmediler. Fenerbahçe ile yapılan görüşmeden sonra yapılan açıklamada nba europe temsilcisi sık sık Galatasaray adını kullanıp Fenerbahçe'yi organizasyona katılım konusunda iştahlandırma peşindeymiş gibi geldi bana.

Bu organizasyon için şimdiye kadar bizden de bir hamle gelmedi. Belki şu an için her şey çok yüzeysel diyedir ya da her zamanki gibi basketbol şubesi yönetimin umurunda olmadığı içindir. Bu sözüme kızacak arkadaşlar olabilir, yönetim bütçe arttırdı daha ne yapsın diyebilirler ama parayı akılcı yönetemrdikten sonra çöp olur glder, aynı bu sezon olduğu gibi. 10 milyon dolar bence iyi bütçe hadi %40'ı diğer harcamalara gitsin 6 milyon oyuncu bütçesi kalır ki bu paraya iyi bir takım kurulabilir. Ama her şeyden önce o parayı yönetecek doğru yönetici ve koçu bulmak gerekir.

Ayrıca nba europe için görüşmelere gelen kişiler Fenerbahçe ve Ali Koç ile görüşüp bizim kulüpten hiçbir yetkiliyle görüşmediler. Fenerbahçe ile yapılan görüşmeden sonra yapılan açıklamada nba europe temsilcisi sık sık Galatasaray adını kullanıp Fenerbahçe'yi organizasyona katılım konusunda iştahlandırma peşindeymiş gibi geldi bana.

Amaçladıkları şey City gibi kulüpleri NBA organizasyonu içine sokup Euroleague'den yüksek maaşlarla oyuncu çalmak ama bu tarz bir kafanın sürdürülebilir bir organizasyon yapması mümkün değil. Yatırım bile olsa oralar basketbola çok ilgi duyan yerler değil. O yüzden Euroleague'den takım alamadıkça maalesef değeri olan bir organizasyon olmayacak.

Bizimkiler için de CL'de devam etmeye bir sebep olur bu en fazla. değil 15, bu organizasyonla 25 takımlı olsa lig Galatasaray orada gene yer bulacak bir kulüp değil. Öncelikle bizim Eurocup'a geri dönmemiz gerekiyor. Bunu 20. defa yazıyorum belki.

Amaçladıkları şey City gibi kulüpleri NBA organizasyonu içine sokup Euroleague'den yüksek maaşlarla oyuncu çalmak ama bu tarz bir kafanın sürdürülebilir bir organizasyon yapması mümkün değil. Yatırım bile olsa oralar basketbola çok ilgi duyan yerler değil. O yüzden Euroleague'den takım alamadıkça maalesef değeri olan bir organizasyon olmayacak.

Bizimkiler için de CL'de devam etmeye bir sebep olur bu en fazla. değil 15, bu organizasyonla 25 takımlı olsa lig Galatasaray orada gene yer bulacak bir kulüp değil. Öncelikle bizim Eurocup'a geri dönmemiz gerekiyor. Bunu 20. defa yazıyorum belki.
Kesinlikle katılıyorum. Sen markanı güçlendir, katılabileceğin en yüksek turnuvaya katıl, şampiyonluğu geçtim oraya her zaman renk katan, rekabet getiren bir takım ol sonra zaten yok ya sen Eurocup'a gittin, bize gelemezsin mi diyecekler?

Biz hiçbir şey yapmadan bakın biz CL'ye sadık kaldık bizi de alın lütfen diyelim diye bekliyoruz.

Hayaller ve Gercekler, NBA Avrupaya yayilirsa olacak takimlar belli Madrid Barcelona Efes Fenerbahce Pana Oly Monaco uzak ama Macabbi hatta Dubai BC
Ligdeki takım sayısı minimum 16 olacak ve saydığın takımların hepsi gelmez zaten kontenjan dolacak bir şekilde. Büyük şehirlere mutlaka ya yeni sıfırdan takım ya da büyük kulüplere sıfırdan yeni şube kurdurturlar ama ne olursa olsun kontenjan kalır.

Benim anlamadigim NBA Europe`un odulu mu yuksek olacak butcesi mi yuksek olacak, Basketbol`a ilgi duymuyan Ingilizlere basketbolu mu sevdirecek. London Lions falan yatirim yapti vazgecti. Bir takimin taraftari olmasi vs kolay degil, basketbol kulturunu kolay yakalayamaz.

Eurolegue`e gore artisi ne olacak, neden en iyi takimlar NBA Europe`da olsun. Sonuc olarak ya cok yuksek paralar dondurmesi lazim yoksa da Sampiyonlar Liginden farki kalmaz. Euroleague takimlarinin bir kismi Euroleague`de kalacagini dusunmuyorum, ya topluca bir hareket olacak yada Euroleague dominasyonu devam edecektir.

Sonucunda organizasyonun uzun sureli basarili olmasi icin asagidakiler lazim.

1- Rekabetci bir ortam olmali
2- Takimlarin taraftari olmali
3- Gelirler iyi olmali
4- Basketbol Kulturu olmali

Yada bir somuru duzeni olmasi lazim o da Avrupa`daki yildizlari kesfedelim NBA`e alalim derdi olabilir ama bu da zaten basarili tum avrupalilar NBA`e gidiyor. Globallesen dunyada herkesin herseyden haberi var.

Halihazirda salonlari full ceken seyircileri olan ve basketbol kulturu olan ulkeler disina cikilirsa bu yatirim basarisiz olacaktir. Benzerleri Cin, Hindistan vs icin futbolda yapildi, ciddi paralar odendi. Hindistanda hickimse kriketi birakip futbola yonelmedi 1 milyar + nufusu olan ulkede futbol takimi Bahreyn`e yeniliyor.

Para ile degirmen 1-2 yil doner sonrasi icin oturmus duzen olmasi lazim o da var zaten Euroleague takimlari gecerse NBA Europe olur gecmezse gecici bir heves olur.

Alba Berlin seneye CL'ye katılacağını açıklamış. Perde arkasında EL tarafından zorlandılar muhtemelen EL'de olmamaları adına. Onlar da bunun üzerine Eurocup değil CL'yi tercih ettiler sanırım aynı organizasyonda olmamak adına

Geri