• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Geçtiğimiz yıl sahada yerli oynatma zorunluluğunun başlamasıyla birlikte 4 numarada ana oyuncu olarak Sadık'ı düşünüp yabancı 4 numarayı Sadık'a back up olacak şekilde almıştık (Bluimbergs). Ancak plan çok geçmeden patlamıştı ve kısa süre sonra 4 numaraya yama yapmaya çalışsak da o pozisyon sezonun kanayan yaralarından olmuştu.

Bu sene de başka yabancı 4.5-5 numara almayacağımız konuşulduğuna göre aynı planı Muhsin üzerinden kurguluyor belli ki staff. Ana uzun Muhsin ve onu yedekleyecek ucuz Amerikalı Bishop.

Geçen sene 7 yabancı oynatabileceğimiz sistemde bir pozisyonun ana rolünü Türk oyuncuya verme düşüncesi kabak gibi patlamışken bu sene benzer bir kafayla plan yapmak nasıl bir zihniyetin ürünü merak ediyorum.

Kaldı ki 4 numara daha idare edilebilir bir pozisyonken hiç ders almayıp aynı stratejiyi çok daha kritik pozisyon olan 5 numara için uyguluyoruz.

Kenan'ı çok isteyen birisi olarak söylüyorum iyi ki Kenan'ı almamışız. Belli ki Kenan'ı alsak onu ana rolde düşünüp McCollum yerine 250 bin dolarlık bir kısa transfer edermişiz
 
ÖZEL | Galatasaray, St. Quentin’den Jerome Robinson ile anlaşmaya vardı!

Oynadığımız takımlar dışında oyuncu bilmiyor adam. Bu terbiyesizliğe artık bir son verin.
 
İşin ilginci bize karşı oynadığı 3 maçta da sivrilen bir performansı yoktu bu arkadaşın.

NBA kariyerli oyunculara bayılan arkadaşlar vardı. Onlar sever bu transferi. Geçen yıla kadar hep NBA, D-League yapmış. Avrupa'da ilk sezonunu geçirmiş.

Ben kötü transfer diyemem. Kesinlikle fizikli bir kısaya ihtiyaç vardı. Ayrıca sanki Palmer'ın kalmasına doğan tepkilere karşın direkt kendisinin ikamesi olabilecek bir isme gidilmiş.

Palmer'ın çekilmez anlarında kendisine bel bağlanılmayacak en azından. Savunma tarafında sert bir isimse bence ihtiyaç dahilinde bir profil
 
Yapamadığı yegane şey savunma maalesef. Palmer denilen herif kalıyorsa alınması gereken oyuncu daha Mitchell, Pierre gibi gövdesini kullanan fizikli savunmacıydı ama bu arkadaş onun tam tersi bir profil.

Cummings-McCollum-Palmer-Robinson

Fecaat bir kısa rotasyonu. McCollum'u çıktığında tbl-2 seviyesi bile değil.
 
ÖZEL | Galatasaray, St. Quentin’den Jerome Robinson ile anlaşmaya vardı!

Oynadığımız takımlar dışında oyuncu bilmiyor adam. Bu terbiyesizliğe artık bir son verin.
Şaka mı ya? Bir daha kimse Allah aşkı için burayı okuyorlar, eleştirileri ciddiye alıyorlar demesin. İnsan Kobe Bryant bulsa bunu da geçen sene rakibimiz olan takımdan almayalım der yine öyle yapmışlar.

Oyuncu olarak da gayet vasat bir isim bence. Yine kadronun neredeyse tamamı gibi sadece atıcı. Yazıklar olsun ya neye tepki göstersek inadına yapıyorlar.
 
Son düzenleme:
Ligde play in'de elendiler. BCL'deki şut yüzdesi %34 ikilik %35 üçlük...
 
Tek transfer politikamız oyuncunun bize karşı oynamış olması. Allah aşkına bu kadar haysiyetsizlik, bu kadar iş bilmezlik olur mu. Şubenin başına Fenerli koysan belki iyi oynar ucuza kapatırız diye 2-3 tane yetenekli olma ihtimali olan oyuncu transfer eder. Adam bize karşı 4 maç oynamış şut yüzdesi %30'u geçmiyor yahu.
 
Sezonun yarısını görmeden gidecek ve arkasında koskoca bir enkaz bırakacak. Yazık gerçekten..
 
Bu rezillikleri yapanlar kadar, ses etmeyenler de İSTİFA etmeli!

Not: Umarım sezon ortasında Cem Akdağ - Ekrem Memnun ikilisinden biri gelsin de takımı toplasın moduna geçmeyiz. Çünkü iş ona doğru gidiyor...
 
Yapamadığı yegane şey savunma maalesef. Palmer denilen herif kalıyorsa alınması gereken oyuncu daha Mitchell, Pierre gibi gövdesini kullanan fizikli savunmacıydı ama bu arkadaş onun tam tersi bir profil.

Cummings-McCollum-Palmer-Robinson

Fecaat bir kısa rotasyonu. McCollum'u çıktığında tbl-2 seviyesi bile değil.


2 numara ve 3.5 numara alınacak deniyordu. Bana sanki Robinson'u 2'ye almışlar gibi geldi. Yani bahsettiğin 3.5lar hala gelebilir sanki.

Haa bana göre olması gereken son transfer 4.5 tu bu arada. Pivot oynayabilen oyuncuları yalnızca Muhsin-Bishop olan takımın kısalarında 2 tane Bruce Bowen yoksa zaten iddialı bir kadrodan bahsedemeyiz
 
ÖZEL | Skorer guard Jerome Robinson transferini açıklamaya hazırlanan Galatasaray MCT Technic, en az 2 yabancı oyuncu transferi daha yapmayı planlıyor.

Sezona en az 8 yabancı oyuncu ile başlayacak Galatasaray erkek basketbol takımının bütçesi 5 milyon dolar olacak.(Eski Acik)
 
Kimlerin geldiği bir tarafa Temmuz gelmesen yabancı transferini nerede ise bitirdik.Haziran ayında oyuncular genelde yüksekten uçar kimse vermezse yavaş yavaş düşerler maşallah mirasyedi gibi kim ne fiyat çekse verdiler demek ki aldığımız oyuncaklarda genelde soru işareti üstelik
 
Kariyeri yakıtı bitmiş uçak gibi son sürat düşen biri Jerome Robinson. Bizimle oynadığı 3 maçta da %35 şut yüzdesini bulamamış üç maçta 27 şut deneyerek 26 sayı atabilmiş biri. Özellikle ilk maçtaki +- istatistiğinde -22'yi görmesi bir basketbolcu için utanç verici.

Saint Quentin Basket'de geçen yıl basketbolcu demeye namzet bir tek Nolan Traore vardı. O da 3 gün önceki NBA Draft'ında Brooklyn Nets tarafından 19. sırada seçildi. :)

Çapsız ikili kovulmadığı sürece basketbol takımını boykot etmek tek seçenek görünüyor. Hatta Gsbasket yönetimi Basketbol takımımızın sayfalarını onlar kovulana kadar kilitleyebilir. Akıl sağlığımızı ve Galatasaray sevdamızı korumamız için...
 
Son düzenleme:
ÖZEL | Skorer guard Jerome Robinson transferini açıklamaya hazırlanan Galatasaray MCT Technic, en az 2 yabancı oyuncu transferi daha yapmayı planlıyor.

Sezona en az 8 yabancı oyuncu ile başlayacak Galatasaray erkek basketbol takımının bütçesi 5 milyon dolar olacak.(Eski Acik)

8 yabancı almak saçmalığın daniskası. BCL'de 5 homegrown oyuncu zorunluluğu var. Demek ki bir oyuncu dışarıda kalacak her maç. E hangi oyuncuyu niye dışarda bırakacağız, kısa desen eksik uzun desen yok. Bu nasıl bir planlama allah aşkına.
 
8 yabancı planlaması tamamiyle Bishop pişmanlığıyla ilgili bence. Adam gibi 5 numara alsınlar, Bishop dışarda kalır zaten sakatlık olmadığı sürece.

M.Bingam'dan çıkıyordu Hapoel. Direkt çeksinler onu
 
Ağır söylemler Hitaplar denmesi gerekir..
Bu Oyuncu Ekibini kurmak için Mc dısında 3m doları geçmemesi lazım ama malesef 6m dolar harcancak kafamda deli sorular
 
W.Cummings-Mc Collum-Can K.-Rıdvan

Buğrahan-Robinson

J.Palmer

F.White

Muhsin Y.-Bishop

Elde ki malzeme bu.
Bu kadro da Muhsin çok ciddi süre alır.
3-4 yine savunma da delik deşik olur.
Hoca ne düşüyor
Ne planlıyor çok merak ediyorum
 
Ligde de Bcl'de de maç kadrosuna 7 yabancı yazılabiliyorken sezonu 8 yabancı ile açmak ya ben gerizekalıyım demektir ya da hırsızlıktır. Hangisi bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Bundan sonra şöylesi böylesi yok; bu insanlar gidene kadar onların hayattan aldığı keyfi azaltmak, keyiflerini kaçırmak için her şeyi yaparım. Galatasaraylı olan da artık bunu yapar. Saygı sevgi ortamının değil; haysiyete sahip olanların iş bilmezleri ya da hırsızları kovalamasının ortamı oluşmuştur. Gider gerekirse o salonda tek başıma bağırırım. En azından ileride bu sezonun alt metni ortaya çıktığında ben de bunlara sustum demem.
 
Geri
Üst