• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

You've mentioned budget and injuries as challenges this season. What will it take for Galatasaray to balance domestic and European success going forward?

For long-term success, it starts with local players, like Panathinaikos and Olympiacos.

They bring the right atmosphere. We need to recruit the right Turkish players.

And secondly, chemistry. Not just for one season. You need a core that stays for at least three years, like Spanish clubs do.

If James Palmer is our top scorer in the Top 16 this year, then he has to stay next season too. And if we need one more local piece, we add it – but the chemistry must remain stable.

- Ömer Yalçınkaya (basketnews / 16 Mayıs 2025)
Bu takımın kaçtan önce genel menajer sorunu var ve bunu çözmek lazım. Sürekli aynı isimler üzerinde dönüp duruyoruz ve başarı gelmiyor.

Bu açıklama ile Buğrahan'ın kalacağı da kesin gibi. Bu durumda kesinlikle savunmayı yukarı çekecek 1 tane daha yerli kısa takviyesi yapılmalı bence. Buğrahan ancak 10-11. oyuncu olarak günündeyse dakika verebileceğin bir isim.

Palmer konusunda ise ilk isteğim alacağı kontratın çok yüksek olmaması olur. EL takımlarından teklif alabilir vs. deniyor ama çok ciddi bir teklif alması bence zor.

Kontratı haricinde takımın lider ve sürükleyici parçası yerine 2-3. skor opsiyonu olarak kullanılırsa bence Palmer çok daha yararlı olabilir. Özellikle hücumda ilk atağı Palmer üzerinden oynamak yerine, Palmer'ı düzensiz savunmaya hücum edecek şekilde konumlandırmak bizim için çok daha faydalı olabilir.

Palmer'ın güvenilir bir oyuncu olmamasını geçtim oyunu çok durduran bir tarzı var. Diğer oyunculara asla pozitif bir etkisi yok bu açıdan. Kötü oynadığı günü geçtim iyi oynadığı gün dahi takım oyununu aşağıya çeken bir oyuncu. Nedir bu takıntı?

🚨 ÖZEL | Galatasaray, Will Cummings'i takımda tuttu!

✍️ Galatasaray, #BasketballCL'de sezonun en iyi ikinci beşine seçilen Will Cummings ile önümüzdeki sezon için de anlaşmaya vardı.

🔗 @canbedell

Daha gelecek sezonun koçu belli değil. Ne hakla Will Cummings'le sözleşme yapıyorsunuz? Yeni gelen koçun "Ben bu oyuncuyu takımda istemiyorum" demeyeceği ne malum? Ki bütçe büyük oranda artacakken, yeni gelen koçla takıma Ligde ve Avrupa'da şampiyonluğu hedefleyecekken takımda Cummings'e yer olmayacağı belli. Ruhum daralıyor bu "şampiyonluğu hedeflemeyen ortalama takım" hamlelerinden.

Son düzenleme:
Daha gelecek sezonun koçu belli değil. Ne hakla Will Cummings'le sözleşme yapıyorsunuz? Yeni gelen koçun "Ben bu oyuncuyu takımda istemiyorum" demeyeceği ne malum? Ki bütçe büyük oranda artacakken, yeni gelen koçla takıma Ligde ve Avrupa'da şampiyonluğu hedefleyecekken takımda Cummings'e yer olmayacak ortada. Ruhum daralıyor bu "şampiyonluğu hedeflemeyen ortalama takım" hamlelerinden.
Bence bu yönetim Yakup hocayla devam edecek. Onun hazırlıkları..

Bu akşam alacağımız Efes mağlubiyetiyle
Son 17 maçta 13. kaybettiğimiz maç olacak.
Özür dilerim ama
Bu rezilliğe sebep olanlar
Başta koç ve Genel Menajer olmak üzere koltuklarında otururken
Burada yeni sezonu konuşmak bana saçma geliyor.

Koç, takım menajeri, yerli ve yabancı tüm oyuncular (19 yaşındaki 2 genç yerli oyuncu hariç) yaka paça kovulup. 1 Haziran'da her şeye sıfırdan başlanmalı. Gelecek sezon için açıklanan büyük bütçe Aleksandar Djordjevic gibi bir Euroleague koçuna ya da Ibon Navarro gibi istim üzerinde giden bir koça verilmeli. Bunlar yapılmadan yapılacak her hamle bizi çamurun içinde debelenmekten öteye götürmez. Önce Ergin Ataman'ın yetersiz ve yenilmeye doymayan yamağı Yakup Sekizkök, Ömer Yalçınkaya ve takımda süre alan ruhsuzlar kovulsun sonra takımı düzgün bir temel üzerine yükseltmeye başlarız. Gelecek sezonun bütçesi doğru kullanılırsa ligde ve Eurocup'da şampiyonluk için yeterli. Sadece doğru ellere teslim edilmeli.

Son düzenleme:
Mitrovic geldiğinde de bu kalibrede bir adam geldi diye herkes şok olmasına rağmen akıbetimiz değişmedi. Djordjevic gelse bir ay sonra küfürler edilmeyeceği ne malum ? Problemimiz nedir o zaman bizim ?

Djordjevic'in koçluk kariyeri Mitrovic'in koçluk kariyerini ikiye katlar. Sadece oyunculara yaklaşımı ve iletişimi bile Djordjevic, Mitrovic'in fersah fersah önünde.

Ama sorunun sadece koç değişimi ile tamamen çözüleceğine bende inanmıyorum. Dursun Özbek'in ve yönetiminin Basketbol takımımıza bakış açısı değişmeli. Ve tabiki koçun işin kolaylaştırabilecek bir takım yöneticisi olmalı. Ömer Yalçınkaya ile de gidebileceğimiz bir yer yok.

Djordjevic'in koçluk kariyeri Mitrovic'in koçluk kariyerini ikiye katlar. Sadece oyunculara yaklaşımı ve iletişimi bile Djordjevic, Mitrovic'in fersah fersah önünde.

Ama sorunun sadece koç değişimi ile tamamen çözüleceğine bende inanmıyorum. Dursun Özbek'in ve yönetiminin Basketbol takımımıza bakış açısı değişmeli. Ve tabiki koçun işin kolaylaştırabilecek bir takım yöneticisi olmalı. Ömer Yalçınkaya ile de gidebileceğimiz bir yer yok.
Bu takıma Barış Nane lazım.

Gelecek sezonla ilgili en büyük beklentim, takımın maç seçmeyen ve serbest atış atabilen karakterli oyunculardan oluşması. Fiba Şampiyonlar Ligi için ligi salan, maçları ciddiye almayan bütün oyuncular gitmeli. Yakup hoca da kendisine çekidüzen vermeli. Efes, fb ve bütçesi bize yakın olan takımlara karşı bu kadar mağlubiyet kabul edilemez.

Acikcasi ben Ufuk Sarica yerinde olsam ben de gelmem. Surdurelebilir bir projesi olmayan uzun vade planlari olmayan bir takima neden gidiyim. Sonucunda basarili bir proje takimini senelerce belli butcelerle ve surekli dolu salonla iyi yonetti, piyasasi var. Her sene butcesi olan Bahcesehir yada Ankara seyircisini cekebilen Telekom gibi takimlara gitmesi kendisi acisindan bizden oncelikli opsiyondur diye dusunuyorum.

Hala Yakup Sekizkök'ün ve bazı oyuncuların kalmasını isteyen arkadaşlar var. Size tek bir sorum olacak, oyuncularının maç seçmesine izin veren bir koç gelecek sezon kalan ya da yeni gelen oyuncularının kendisine iş ahlakı bazında nasıl saygı duymasını bekliyorsunuz?

Ligin ikinci yarısında neredeyse maç kazanamadık. Yendiğimiz takımlar Yalova ve Karşıyaka bir de maçın ikinci devresinde ciddiyetten tamamen uzaklaşan Bahçeşehir.

Ben de biliyorum Buğrahan ve Göksenin çok büyük ihtimalle kalacaklar. Bir de kalacaksa Izundu yaşından ve gelişebilme ihtimali olma açısından yedek pivot olarak kalabilir, onun haricinde ne koç ne de hiç bir oyuncu kalmamalı.

Koçluk için Joan Plaza ismi sizce nasıl olur? EC zaferleri olan bir koç ve şu an Andorra'yı çalıştırıyor. Form olarak zirve döneminde değil belki ama EC'ye gideceksek ikna etmesi zor olmaz sanırım.

17 maç, alınan 13 mağlubiyet. 4 galibiyetin içinde Yalova ve Karşıyaka var.

Başkan başkan olsa, yönetim yönetim olsa, genel menajer, menajer olsa ne oluyor derdi önce. Ama bizim derdimiz final four'a kim kalacakmış. Çok önemliymiş bir de "benden nefret edecekler ehi ehi" falan diyor. Senden milyonlarca Galatasaray'lı nefret ediyor yüzünde en ufak kızarma yok, en ufak utanman yok ki senin. 3-5 tane fenerli nefret etse çok mu bi şey olur sanki.

Ben hoca kalmalı diyordum, sanki kazanacakmışız gibi Efes ve Fener maçlarından sonra fikrimi değiştirmem biraz garip de olsa bu sorumsuzluğa tahammülüm yok. Hala Palmer'i falan tutmaktan bahsediyor hoca, Rob Gray'i düşünüyormuş. E bütün takımı tutmuşsun zaten biz neye hamle yapacağız ki? Aynı takım daha başarılı olsun diye 30 yaşında 2 tane Lebron James alırsan belki başarılı olursun bu kadar çöp yığınına. Her büyük maç hava atışından 20 yenmez ki. Ayıp denen bir şey var, terbiyesizliktir bu. Biraz işinize saygınız olsun.

CALOIARO - Ennis - MCGEE - Ristic - Russell - Angola - Floyd - HUMMER - MORGAN - BOST
BOST - HALILOVIC - MARTIN - McCormack - PREPELIC - WALDEN - YEBOAH - PARKER C. - Radebaugh
BLUMBERGS - Cummings - DELGADO - GRAY - Otis - PALMER - WALLACE - YOUNG - EFIANAYI

3 yıl, 1 GM 28 transfer. Dostlar alışverişte görsün 20 TANE BAŞARISIZ TRANSFER. biri çıkıp da yahu ne oluyor, siz ne yapıyorsunuz demiyor. Yazıklar olsun. Ama sanki çok ordan transfer yapıyormuşuz gibi Amerika'ya gidiyorlar her yaz. Yaz ligi izliyorlarmış güya.

Bugün geldiğimiz nokta artık yeter. Ya işinizi yapın, ya defolun gidin. Menajer önerisiyle oturdukları yerden yapılacak tüm transferlerden.. Bu işte kimin parmağı varsa. Ben 30 yaşındayım, söz veriyorum aldığınız her oyuncunun yedi sülalesini araştıracağım. Her hareketinizi, kiminle konuştuğunuzu. Hangi oyuncuyu kimden aldığınızı yazacağım.

Bu terbiyesizliğe, bu işinize saygısızlığa bir sorun verin. Bu kulübün parası, babanızın değil.

Son düzenleme:
Çok önce bu koç gm alayı gitmeli demiştim. Hatta CL'de kazara şampiyon olursa da bu koçla devam etmem diye de açıkça söylemiştim. Tarih beni bir kez daha haklı çıkardı. Yakup Sekizkök koç filan değil. Final madalyasını alsın evinde duvara assın, ilerde torunlarına filan gösterir.

çok iyi bir yabancı koç bunu beceremiyorsanız da hemen UFUK SARICA !!!

Furkan beyin yazısına katılıyorum.

21-22 sezonunda hafif bir umutlanma ile belki eskiye döneriz avrupanın dişli takımlarından biri oluruz diye düşünmüştüm. Ama gelinen nokta avrupa basketbolunun en kötü yönetilen kulubü olduk.

Son 3 sezonda 28 yabancı en az 12-13 farklı türk basketbolcu ile 40-45’e yakın farklı oyuncu ile oynadık. Bu dönemde 3 farklı antrenör görev yaptı. Her sezon ortalama 5 milyon $ civarı bütçe desek 15 milyon $ para harcandı.

İstatistik olarak ilk sezon tüm kulvarlarda 21 galibiyet 25 yenilgi. 2023-2024 sezonunda tüm kulvarlarda 24 galibiyet 24 yenilgi. Bu sezon tüm kulvarlarda ( şuana kadar ) 28 galibiyet 23 yenilgi almışız. Son 3 sezonda resmi maçlarda 73 galibiyet - 72 yenilgimiz var.

Ligde bu sezonda çeyrek finalde eleniriz muhtemelen. Son 3 sezon çeyrek final normal sezonuda 8-5-7. Sırada bitirdik. Türkiye kupası ilk sezon iptal ikinci sezon çeyrek bu sezon yarı finalde elendik. BCL’de iki sezon son 16 bu sezon final yaptık. Derbi galibiyetimiz yok fenere karşı 3 sezonda.

Yani mevcut kafalar hala palmerı tutmaya çalışıyor. Çok birşey degişecegini düşünmüyorum açıkcası bu kafayla gidilirse. Yine aynı senaryoları yaşarız

Ben 39 yaşındayım. Orhun Enenin Galatasaraya transferini, ona verilen çok iyi takım kurulacak sözlerini çok iyi hatırlıyorum. 30 senedir değişen birşey olmamış, öncesini bilemem. Ben burda taraftar olarak kafayı yiyorum, sponsor bulamazsınız, iyi koç getiremezsiniz, bol keseden sallarsınız. Yıllardır salon yapılacak, altyapı geliştirilecek, tarama yapılıp genç oyuncular alınacak vs.. Yazıklar olsun sizin gibi Galatasaray sevdalısı görünen En Büyük Galatasaray düşmanlarına.

Galatasaray basketbolu en kötü gününde bile basketbolu bu kadar sevmeyen bir kadroya sahip olmadı. Ben ilk kez Galatasaray basketbol takımının çok bariz maç seçip kulvar tercihi yaptığına şahit oluyorum. 5-6 milyon dolarların konuşulduğu yerde kesin başarı getirecek bir kadro dizemeyebilirsin ama basketbolu sevecek bir kadro dizebilmelisin, zorundasın. Mesela maç seçen Palmer'la yola çıkmazsın, basketbolu bırakan Wallace'ı 3 ay boyunca basketbola dönsün diye ikna etmeye çalışmazsın, blöf sıkan Delgado'ya istediği parayı vermezsin. Basketbola aç, 2 günde bir maç da olsa aynı hevesle çıkıp top oynayacak topçular getirirsin. Bu sene iyi bir ders olsun diyeceğim de umudum yok pek.

Sezon boyunca kazanılan veya kaybedilen her kötü oynanan maçtan sonra oyuncu grubunun ciddiyetsizliğinden bahseden bir koç neden yeni sezondada bu oyuncularla devam etmek ister ?

Cevap çok basit.Berbat sonuçlardan sonra yönetime karşı savunacağı tek şey var o da sezon başında BCL'de final four yapacağım dedim günün sonundada final yaptım diyecek.Finalide bu oyuncularla yaptım bunlarla devam ediyorum diyecek.Bizi kandıramaz yönetimi ikna edebilir.

Sezon bitince birisi kendisine keşke sorsa,ya sen bu oyuncu grubuna sürekli ciddiyetsiz diyorsun neden devam ediyorsun o zaman diye.İşte o soru kendisini inanılmaz zorlayacaktır.

Bu oyuncular maçları değil,koçu ciddiye almıyor.Kendisi ya bunun farkında kabullenmiyor ya da değil.Bu oyunculardan memnun değilim ama bu maçlar zorlanacağı maçlar değil.Şu an mesela yine kötü oyunla kazandık diyor.Sezon boyunca bunu kaç kez dedin koç ?

Geri