Palmer kötü basketbolcu değil, kötü bir takım oyuncusu. Yeteneksiz demedim zaten hiçbir zaman. ama yeteneklerinin hiçbiri yarışmacı takımın bir işine yaramıyor. Mesela McCollum da takım oyuncusu değildir ama mccollum belli şeyleri çok iyi yaptığı için ve gayret ettiği için yıllarca Avrupa'da üst seviyede oynadı.
Yani yetenekli ama kendine oynayan oyuncuları da bir hedef uğruna takım oyununa entegre olmaya ikna etmek de gayret etmesini sağlamak da koç işi bana sorarsan.
Mesela McCollum'un şu anda Ataman, Sarıca ya da Saras yönetimindeki kadar çabaladığını ya da motive olduğunu, bir hedefe kitlendiğini söyleyebilir miyiz?
Tabi oyuncunun da içinde olması lazım bir yerde, belki de ıslah olmayacak bir oyuncudur Palmer ama nihayetinde bunu test etmeden bilemeyiz. Benim de ayılıp bayıldığım bir isim değil zaten ama günah keçisi ilan etmek, her maç onun hatalarına odaklanmak da saçma geliyor. Mesela şu an onu gönderip kimi alsak takım 1-2 gömlek yukarı çıkar ki?
Açıkçası bizim takımın başında kötü bir koç olduğunu düşünmüyorum. Başlı başına koç yok çünkü kenarda. Baya baya kendi kendine oynayan, arada bir savunma yapmaya karar veren bir oyuncu grubu var sahada. Kazandığımız maçlar da zaten salt oyuncu kalitesiyle, en ufak bir kenar katkısı olmadan kazanılan maçlar.
5 milyon dolara güvendiğin bir basketbol aklına kadro kurdur, Sekizkök'e ver, tahminen 2-3 ay sonra bu adamlar niye böyle oynuyorlar diye söylenmeye başlarsın.
Son düzenleme: