• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-26 Trendyol Süper Lig (Futbol)

Futbolun yanlışlarını yaparsan kazanacağın maçta kaybedip şanssızlık diyemezsin.Bugün futbol ulemalarının çoğu ''Samsun çok şanssız iyi oynadı ama 5 dk'da yenildi'' diyecek.

Sen sırf sarısı var diye ezbere değişiklik yapıp Borevković'i oyuna atıyorsun.Adam ilk faulünde sarı görüyor,kazmanın teki.İlk goldede golü yediriyor.

Yetmiyor kupada gördüğün halde Elayis denen dümdüz Tff 1.ligde oynayamayacak adamı Borevković'in önüne atıyorsun sağ kanat komple bitiyor.Kupada bu adam yedek Antalya karşısında yokları oynadı,taraftar bu adamı resmen bize çakmışlar diyor.

Aynen şanssızlıktan kaybettin,yersen.Şu bitik takımı rahatça yenecekken kaybediyorsun.

Son düzenleme:
İddia ediyorum, iyice araştırılırsın; bunların lig tarihi boyunca şaibesiz tek şampiyonluğu bile olmayabilir. Böyle rezil bir camia görülmemiştir. Umarım onlarca, yüzlerce sene daha şampiyonluk göremezler. Hak ettiklerini yaşıyorlar. Keşke adalet hayatın her alanında böyle işlese.

İddia ediyorum, iyice araştırılırsın; bunların lig tarihi boyunca şaibesiz tek şampiyonluğu bile olmayabilir. Böyle rezil bir camia görülmemiştir. Umarım onlarca, yüzlerce sene daha şampiyonluk göremezler. Hak ettiklerini yaşıyorlar. Keşke adalet hayatın her alanında böyle işlese.
Hakkımızı savunan bir yönetimin olmayışı tff ve mhk nın bu şekilde rahat davranmalarına neden oluyor. Bugün galibiyet aldılar seviniyorlar ama Allah onlara yine kahredici bir son hazırlıyor.

Goebbels’in meşhur bir sözü vardır: “Yeterince büyük bir yalan söylerseniz ve onu sürekli tekrar ederseniz, insanlar sonunda buna inanır.”

Fenerbahçe’nin yıllardır yaptığı tam olarak bu aynı yalanı sürekli tekrar ederek bir algı yaratmaya çalışmak. Bu camiadan tiksiniyorum.

Goebbels’in meşhur bir sözü vardır: “Yeterince büyük bir yalan söylerseniz ve onu sürekli tekrar ederseniz, insanlar sonunda buna inanır.”

Fenerbahçe’nin yıllardır yaptığı tam olarak bu aynı yalanı sürekli tekrar ederek bir algı yaratmaya çalışmak. Bu camiadan tiksiniyorum.
Bend bu algıya yenik düşen ses çıkarmayan Galatasaraylılardan tiksiniyorum.

Nottingham ilk maçını izlemiştim. Birçok pozisyonda dokununca yerlere atladılar çünkü faul veriyorlardı TR liginde. Hâl böyle olunca Avrupalı hakem vermedi hiçbirini. Nottingham da eze eze kazandı.
Aslında kendilerine de zarar. Futbolları hile hurdaya dayalı olduğu için yurtdışına çıkınca karaya çıkan balık gibi kalıyorlar. Gerçekten bu ligin dinamikleri ciddi anlamda değişti, zayıfladı. Okan Buruk ve Galatasaray hepsinin psikolojisini ve misyonunu bozdu.
Mesela dün şu son attıkları gol bize Konya maçında alakasız çalınan ofsaytın dik âlâsı değil mi ?

Nottingham ilk maçını izlemiştim. Birçok pozisyonda dokununca yerlere atladılar çünkü faul veriyorlardı TR liginde. Hâl böyle olunca Avrupalı hakem vermedi hiçbirini. Nottingham da eze eze kazandı.
Aslında kendilerine de zarar. Futbolları hile hurdaya dayalı olduğu için yurtdışına çıkınca karaya çıkan balık gibi kalıyorlar. Gerçekten bu ligin dinamikleri ciddi anlamda değişti, zayıfladı. Okan Buruk ve Galatasaray hepsinin psikolojisini ve misyonunu bozdu.
Mesela dün şu son attıkları gol bize Konya maçında alakasız çalınan ofsaytın dik âlâsı değil mi ?
Aynısı tabiki.
Biz atmış olsak iptal ederlerdi.
Ama hakem odası basanlar hakemleri korkutmuşlar.

Konya'ya attığımız gol ofsayt ise dün şikecilerin de üçüncü golü ofsayt. Rezilllik.

Bugün Fenerbahçe istekli,hırslı bir oyun ortaya koysa bu pozisyona yazık olmayacak mıydı ? Buna sahada penaltı çalmayan hakem cesur değildir,samimi değildir.Çağırmayan VAR hakemide neden çağırmadığına tüm Türkiye'yi ikna etmek zorunda.Öyle bir kısımı falan değil herkesi ikna edecek.

Fener Talisca'nın yokluğunda bildiğin Kayserispor-Alanyaspor tarzı takım olarak yoluna devam ediyor.Tedesco'yu daha geldiği ilk maçta yerden yere vurmuştum.Az bile demişim adam tamamen kovulayım defolup gideyim niyetinde.İnsanın ekmek yediği,para kazandığı yere,kendisine saygısı olmalı.

Fener gerideyken bir yorum okudum %100 katılıyorum.Fenerli oyuncuların ligden kopmak istediklerini dile getirmişti.Sahadaki oyuncuların ruh haline bakınca,2.yarı değişikliklere rağmen bir tık Musaba hariç kimsenin çaba göstermemesine bakınca Fener'deki durum özetleniyor.Kasımpaşa-Antalya-Samsun ve bugünkü maç birbirinin kopyası maçlar.

Şuna bak. Avrupa Liginin 2 sezondur en çok kart gören takımına ligde 7 AY BOYUNCA 1 kırmızı bile çıkmıyor. Rakip sakatlık için topu taca atıyor ; vahşi köpek gibi saldırarak hücum ediyorlar. Mübarek Ramazan günü Allah görüyor bu hak yemeleri ya, ömür billah 2 yakaları bir araya gelmeyecek.

Malum lanetli kulüp için yine çok kara bir sezon, Kasımpaşa maçında uzatmalarda golü buldukları anda şikecilerin tribünleri Galatasaray a küfüre başlamıştı,tam o esnada golü yiyip susmuşlardı, ne zaman Galatasaray'ın adını ansalar çarpılıyorlar. Bütün hafta ağladılar ,Galatasaray aşağı Galatasaray yukarı yine çarpıldılar.

Karagümrük’ün verilmeyen 2 penaltısı, kendilerine verilmeyen 2 kırmızı, 10 sarı karta rağmen yine de lig sonuncusuna 2-0 kaybettiler.

O zaman hep beraber:

Utangaç bir adam Kante
N’golo N’golo Kante
Savaşır sahada Kante
N’golo N’golo Kante

Bu arada ben Karagümrük'ün sonuncu olmasına da anlam veremiyordum. Bize ilk maçta kök söktürdüler Rams Park'ta. Geçen oynanan maçta da gayet iyi oynadılar.

Karagümrük'e kaybetmeleri gerçekten şaka gibi.Avrupa'dan bu kadar erken elenmeleride skandal bence.Biz neredeyse Şampiyonlar ligi şampiyonu olacağız adamlar Avrupa liginden erkenden elendiler.Bu sezon onlar için iyice berbat bir sezon oldu.Ne yapsalar olmuyor.Yıllardır kötü bi enerjileri var.Çok enteresan.

Karagümrük'e kaybetmeleri gerçekten şaka gibi.Avrupa'dan bu kadar erken elenmeleride skandal bence.Biz neredeyse Şampiyonlar ligi şampiyonu olacağız adamlar Avrupa liginden erkenden elendiler.Bu sezon onlar için iyice berbat bir sezon oldu.Ne yapsalar olmuyor.Yıllardır kötü bi enerjileri var.Çok enteresan.
Beter olsunlar.
Hak yiyip muvaffak olmaları mümkün değil zaten.

Son 4 sezonun en kötü Fenerbahçesi şu ligde hala 2.sırada tutmaya çalışanlar utansın...

Neden şaşırıyorsunuz ki bu karneye ? Ligde kollandıkları için Avrupa'da bu futbolla tokatlanıp geliyorlar. E hakemler kart da gösteriyor orada oyun kuralları gereği.

Yıllardır aptal bir ''futbol aklı'' ile hareket ediyorlar. Bu sezon da Arabistan'a sardılar, kim akıl hocalarıysa...
Bir ara Lookman'ı şaka maka alacaklar diye bir ''acaba'' dedim ama sonra şaşırtmadılar. HİÇ ihtiyaç olmayan bir adamı alıp orta sahaya getirdiler.
35 yaşında, bir daha başka kulübe transfer olmayacak, kariyeri bitmek üzere olan adama karşılık ; hala Avrupa'da piyasası olabilecek, yaşı da genç sayılabilecek forveti verip + üzerine REKOR paralar vermek vallahi billahi aklımı durdurdu benim. İşin daha kötüsü, buna alkış tutan milyonlarca taraftarları var. Bunların mental bitmiş.

Bu arada dün medyada çokça dolaşan haberlere göre; UEFA'nın bu akılalmaz ve dayanaksız harcama limitleri ve usulsüz transferlere yönelik soruşturma başlattığı yazılıyor.
Zaten yıllardır hiçbir başarısı olmayan adamların yolda yürüyen karıncaya 20-30 sıkmaları akla mantığa tersti. Oradan da bir tokat yerler umarım.

FB'nin durumu oldukça vahim. Önce geçen gün tarihin en iyi Midtjlland'ına kendi sahasında kaybederek turu zora sokan tarihin en iyi Nottingham Forest takımına Avrupa'da elendiler, şimdi de ligin son sırasındaki tarihin en iyi Karabükspor'una kaybettiler ve belki de ittirmeyle şampiyonluk potasında tutuldukları ligde hiç iddiaları kalmayacak.

FB'nin savunma özürlü hücum hattı varken ileride top tutabilen iki forvet göndererek iki orta saha oyuncusu alması az buçuk olan şanslarını sıfıra indirdi. Bizim geçen sezon ortası Cuesta ve Lemina'yı alıp UEFA kontenjanına Lemina yerine Cuesta yazmamız ve akabinde AZ Alkmaar'a elenmemizin yerel versiyonunu 15. defa yaşıyorlar. Ben onların yerinde olsam 15 yıl önceki şikeli şampiyonluğu iade ederdim.

Geri