• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Alperen Şengün!

Ergin Ataman çok büyük hoca öyle böyle değil.

Maçın başında 3-9’luk bir başlangıcı olmuştu Sırbistan’ın ve molaya gitmiştik.O andan sonra oyun olarak olsun,mücadele olarak olsun maç boyu gururlandık.Bu kadar gururlandığımız bir maçı kazanmak da ayrı mutlu etti.Kaybetsek bile bireysel oyuncu anlamında kimseye kızmazdım,tüm oyuncularımız mükemmel maç çıkardılar.Oyun görüşü yüksek süperstar bir uzunun çevresine iyi oyuncu grubunu koyduğunda,Avrupa’daki en iyi koçlardan birisi de başında olduğunda ne kadar tehlikeli takım olabileceğimizi gösterdik.Alperen’in atletizmi ve savunmasını da düşününce,önümüzdeki 2 sene içerisinde bence süperstar Jokic’in önüne geçen oyuncu olacaktır.Jokic’te bunların ikisi de yok.

Sırbistan dün maç sonlarına kadar iyi götürse de bence Bogdanovic’in turnuvayı kapatması ve Micic’in çok kötü halde olması Sırbistan’ı etkiliyor.Tekrar karşılaşma durumunda bizim dünkü maçı prova olarak kabul edince de biraz daha net kazanabileceğimizi düşünüyorum.Bu turnuvada biz veya Almanya dışında bir takımın altın madalya kazanması cidden hayal kırıklığı olur.

Bu ivmemizi 3-4 sene boyunca sürdürebilirsek maç içerisinde hakemlerin de daha dikkatli olduğu,bize karşı hata oranlarını daha azalttığı bir takım oluruz.Ekol takım neden olmayalım ? Bunun için altyapıya önem vermemiz lazım,altyapıların ayakta kalması lazım.İnsanlara basketbolu sevdirmemiz,sporcuları sadece sporcu olarak kabul edip magazinci olup özel hayatlarını konuşmak yerine destek olmamız lazım.Basketboldan keyif alan ülke haline gelmemiz lazım.

Jokic etrafına kurulu takım.Alperen etrafına kurulu takım.Kadınlarda da Meesseman üzerine kurulu Belçika takımı.3 oyuncunun da milli takımda yaptıkları hemen hemen benzer.İçeriden,dışarıdan iyi şut atarlar,sırtı dönük iyi oynarlar ve muazzam oyun görüşleriyle takımı oynatırlar.

Kısa veya uzun yetenekli,değerli oyuncular yetiştirmeye devam etmeliyiz.U16’yı çok iyi geçen Ömer Kutluay star potansiyeli ile geliyor deyip geçmemeliyiz.16 yaşında yetenekli diye gösterilip 20 yaşına geldiğinde,20 yaşını geçtiğinde yok olup giden çok oyuncu gördük.Sürekli oyuncu çıkarmaya devam etmeliyiz !

Maçın başında 3-9’luk bir başlangıcı olmuştu Sırbistan’ın ve molaya gitmiştik.O andan sonra oyun olarak olsun,mücadele olarak olsun maç boyu gururlandık.Bu kadar gururlandığımız bir maçı kazanmak da ayrı mutlu etti.Kaybetsek bile bireysel oyuncu anlamında kimseye kızmazdım,tüm oyuncularımız mükemmel maç çıkardılar.Oyun görüşü yüksek süperstar bir uzunun çevresine iyi oyuncu grubunu koyduğunda,Avrupa’daki en iyi koçlardan birisi de başında olduğunda ne kadar tehlikeli takım olabileceğimizi gösterdik.Alperen’in atletizmi ve savunmasını da düşününce,önümüzdeki 2 sene içerisinde bence süperstar Jokic’in önüne geçen oyuncu olacaktır.Jokic’te bunların ikisi de yok.

Sırbistan dün maç sonlarına kadar iyi götürse de bence Bogdanovic’in turnuvayı kapatması ve Micic’in çok kötü halde olması Sırbistan’ı etkiliyor.Tekrar karşılaşma durumunda bizim dünkü maçı prova olarak kabul edince de biraz daha net kazanabileceğimizi düşünüyorum.Bu turnuvada biz veya Almanya dışında bir takımın altın madalya kazanması cidden hayal kırıklığı olur.

Bu ivmemizi 3-4 sene boyunca sürdürebilirsek maç içerisinde hakemlerin de daha dikkatli olduğu,bize karşı hata oranlarını daha azalttığı bir takım oluruz.Ekol takım neden olmayalım ? Bunun için altyapıya önem vermemiz lazım,altyapıların ayakta kalması lazım.İnsanlara basketbolu sevdirmemiz,sporcuları sadece sporcu olarak kabul edip magazinci olup özel hayatlarını konuşmak yerine destek olmamız lazım.Basketboldan keyif alan ülke haline gelmemiz lazım.

Jokic etrafına kurulu takım.Alperen etrafına kurulu takım.Kadınlarda da Meesseman üzerine kurulu Belçika takımı.3 oyuncunun da milli takımda yaptıkları hemen hemen benzer.İçeriden,dışarıdan iyi şut atarlar,sırtı dönük iyi oynarlar ve muazzam oyun görüşleriyle takımı oynatırlar.

Kısa veya uzun yetenekli,değerli oyuncular yetiştirmeye devam etmeliyiz.U16’yı çok iyi geçen Ömer Kutluay star potansiyeli ile geliyor deyip geçmemeliyiz.16 yaşında yetenekli diye gösterilip 20 yaşına geldiğinde,20 yaşını geçtiğinde yok olup giden çok oyuncu gördük.Sürekli oyuncu çıkarmaya devam etmeliyiz !
Şu anda en büyük sıkıntımız alt yapı. Daha öncelerde u18, u20 de Avrupa şampiyonalarında derece yaparken artık yapamıyoruz. Arkadan gelen jenerasyon 1 2 isim dışında çokta iyi bir jenerasyon değil.

Şu anda en büyük sıkıntımız alt yapı. Daha öncelerde u18, u20 de Avrupa şampiyonalarında derece yaparken artık yapamıyoruz. Arkadan gelen jenerasyon 1 2 isim dışında çokta iyi bir jenerasyon değil.

Evet ek olarak son yıllarda sık sık B statüsüne düşüp,B statüsünden 3.olarak A statüsüne çıkmayı da kendimize başarı görüyoruz.Buna sevinir haldeyiz.Umarım sorunun temeline yönelir ve sürdürülebilir bir sistem oluştururuz.

Ergin Hocam Resital sergiledi.
Bizim Vasıfsız biraz ders almıştır insallah.

Alperen muazzam gidiyor.
Cedi iyi ama nezaman kritik Serbest atışlara gelse kaçırıyor dün gece en kritik anda 2de 0 attı.
Cedi,Larkin Alperene destek verince iyi galibiyet aldık.

Larkin,Cedi yanında bir iki Kişi daha eklenmeli kritik anlarda sayı yükünü çekmeye.Gruplardan çok daha zor maçlar başlıyor

Sloven olsam,Ljubljana’nın tam merkezine Doncic heykeli dikilmesini isterdim.Bu adam,gidebildiği her turnuvaya gidiyor.Üstelik her seferinde çok kötü kadrolarla oynuyor.Daha kötüsü olmaz diyorsun;bir sonraki turnuvada devşirme gelmiyor veya gelemiyor,bazı oyuncular katılmıyor ve çok daha kötü bir kadroyla oynuyor.

Takımı zaten sırtlayacak kişi Doncic.Fakat gidiyor,bu kötü kadrolu takıma üç maç kazandırıp tur atlatıyor.Polonya ve Fransa maçlarında da son bölüme kadar zorluyorlar.Bir de şu itiraz olaylarını biraz azaltsan çok daha iyi olacak.Her maçta erken dördüncü faulü alıp teknik faul için hakemleri zor durumda bırakıyorsun.Yine de çok büyüksün Doncic.

Müsabakalarda saha kenarında Ergin’in arkasında duran, sürekli ona direktifler veren cevval, karayağız bir yiğit var. Stafftaki kilit isim o bence. Yürüyen beyin, strateji uzmanı. Avrupada geleceğin 1 numarası olarak gösteriliyor. Araştırdım; ismi Yakup’muş.

O değilde İspanya son 16ya bile kalamadı büyük hayal kırıklığı, son 20 yılda tüm yaş kategorilerinde kupalara Finallere ambargo koyan ülke hemde Avrupa. Şampiyonasında dereceye giremedi. Gerçi belli ediyordu kadro çok genç hazırlıkta performansları yetersizdi.

Finale kadar muazzam bir yol çıktı. Sırbistan, Almanya, Fransa ve Slovenya gibi kalbürüstü takımlar ile oynamadan finale kadar yolumuz açık.

Sırasıyla önce İsveç, sonra çeyrek finalde muhtemelen Bosna Hersek ve yarı finalde de yüksek ihtimalle Yunanistan ile oynayacağız.

Hiç kibirlenmeden, rakibine saygı duyarak ve aynı ciddiyetle devam etmek gerekiyor. En ufak rehavet bizi turnuvadan uzaklaştırır.

Yolun sonu şampiyonluk olsun 😎

Ben de İsveç'i eledikten sonra,Bosna sonrası Yunanistan ile karşılaşacağımızı düşünüyorum.Jokubaitis sakatlandıktan sonra Litvanya ciddi derecede güç kaybetti.Litvanya’nın fazla ilerleyebileceğini düşünmüyorum.Polonya ise Nurkić’i savunurken çok sıkıntı yaşar;uzunları hele ki faul problemine girerlerse geçmiş olsun.Bosna Hersek yan parçalardan da iyi katkılar alıyor.Son iki kazandıkları maçta iyi basketbol oynadılar.

Yunanistan’ın sürpriz şekilde önümüzden çekilmesi ise çok güzel olur.Kendilerinden korkmuyorum,takım olabildiklerini düşünmüyorum.İstememe sebebim ise çok çirkef bir takım olmaları;maç boyunca sadece hakemle uğraşıyorlar.

Final yolumuz açık olmakla birlikte,neden altın madalya kazanmayalım ?

Gerçekten de sabah vaktine maç mı koymuşlar ? Hem de top16 maçını ? Bu ''saygısızlık'' kelimesinin ötesinde bir şey. Hazımsızlık, ahlaksızlık. Baktılar TÜRKLER doludizgin madalyaya gidiyor , Sırpları da yendiler ; o halde bir şeyler yapalım gibi bir şey olmuş.

Savunmanın işlemediği bir ilk çeyrekte neden Adem Bona girmez anlamıyorum. Alperen de hala uyanamamış belki maç saatinden.

Bir takımın her açıdan ağır favori olduğu bir maçta ''sabır testi'' yaşaması tabii ki sporda rastladığımız durumlardan biri. Ben de bu maçın çantada keklik değil de enteresan şekilde zorlayıcı olacağından çekiniyordum.

Takım ritmini bulamadı

Tebrikler Aslanlar. Tebrikler canım hocam imparator Ergin baba. Bu maç inşallah takımımıza ders olur, bundan sonra daha ciddi ve kaliteli oynayıp Avrupa şampiyonu oluruz.

Geri