Öncelikle şükürler olsun.Maçı kaybetmiş olsaydık,yazılacak,edilecek,yapılacak haberleri düşünemiyorum bile.Hoca olsun,oyuncular olsun çok büyük sosyal medya linci yerlerdi.Eleştiri yapmayı bilmeyen insanların sosyal medya saldırısına maruz kalırlardı.
Türk olarak bakınca da,dışarıdan bakınca da madalya hedefi olan ve madalya hedefi için favori takımlardan birisiyiz,değil mi ? O zaman senin bu tür,senden nispeten zayıf takımlara karşı kredin 1 kez olmalı.Biz o krediyi maçın belli noktasına kadar Çekya maçında kullanmıştık.Aynı durumu bugün yaşamamalıydık.
Son bölümde nefesimizi tutarak izledik.Larkin’in Alperen’e verdiği bir pas vardı,Alperen yakın mesafeden topu bile zor tutmuştu,yorgunluktan ötürü.Son bölümde çocuk serbest atışları bile kaçırdı.Dermanı kalmadı çocuğun.Ve bu 2 maç arası yorgunluktan kaynaklanmıyor;35 dakika oyunda kalıp fiziksel yıpranmayı maç boyunca yaşamasından kaynaklanıyor.Sırbistan maçında mesela Jokic 2.çeyrek başında kenara gelirken,Alperen dinlenmeden 2.çeyreğe başlıyordu.
Litvanya ile oynadığımız hazırlık maçında da demiştim.Bugün sürekli savunmada cut’ları kaçırdığımız gibi hem kısalarımız çok kolay geçildiler,hem de rakibin hızlı hücumlarını hiç durduramadık.Şu ana kadar bakınca en kötü savunma yaptığımız maç olabilir.Savunma direncimiz çok düşüktü.
Hücumda ise her zaman yüksek yüzdeyle şut atamazsın.12 kişilik kadromuz var fakat 5-6 kişiyle sınırlanan bir takımız.Furkan Korkmaz,Onuralp Bitim ve Sertaç Şanlı…Bu 3 oyuncudan 2’si çok formsuz zamanlardan geçiyor,diğeri ise uzun rotasyonuna bakınca havlu sallıyor.Bu 3 oyuncu yerine farklı isimler tercih edip hücum ve savunmada katkı alabileceğimiz oyuncular olabilir miydi acaba ?
İnşallah çeyrek finalde sıkıntısız,fazla heyecan yaşamadan kazanırız.Milli takımımızı ve Ergin hocamı tebrik ederim.