• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Maç sonu açıklamaları:

Ergin Ataman: Zorlanacağımızı biliyorduk.
Yakup Sekizkök: Ben de biliyordum.

Ergin Ataman: Fiba’ya maçı çok erken saatlere koyduğu için teessüf ediyorum.
Yakup Sekizkök: Aynen, ben de.

Ergin Ataman: İstediklerine ulaşamadılar. Madalyaya doğru yürüyoruz.
Yakup Sekizkök: Aynı fikirdeyim.

Öncelikle şükürler olsun.Maçı kaybetmiş olsaydık,yazılacak,edilecek,yapılacak haberleri düşünemiyorum bile.Hoca olsun,oyuncular olsun çok büyük sosyal medya linci yerlerdi.Eleştiri yapmayı bilmeyen insanların sosyal medya saldırısına maruz kalırlardı.

Türk olarak bakınca da,dışarıdan bakınca da madalya hedefi olan ve madalya hedefi için favori takımlardan birisiyiz,değil mi ? O zaman senin bu tür,senden nispeten zayıf takımlara karşı kredin 1 kez olmalı.Biz o krediyi maçın belli noktasına kadar Çekya maçında kullanmıştık.Aynı durumu bugün yaşamamalıydık.

Son bölümde nefesimizi tutarak izledik.Larkin’in Alperen’e verdiği bir pas vardı,Alperen yakın mesafeden topu bile zor tutmuştu,yorgunluktan ötürü.Son bölümde çocuk serbest atışları bile kaçırdı.Dermanı kalmadı çocuğun.Ve bu 2 maç arası yorgunluktan kaynaklanmıyor;35 dakika oyunda kalıp fiziksel yıpranmayı maç boyunca yaşamasından kaynaklanıyor.Sırbistan maçında mesela Jokic 2.çeyrek başında kenara gelirken,Alperen dinlenmeden 2.çeyreğe başlıyordu.

Litvanya ile oynadığımız hazırlık maçında da demiştim.Bugün sürekli savunmada cut’ları kaçırdığımız gibi hem kısalarımız çok kolay geçildiler,hem de rakibin hızlı hücumlarını hiç durduramadık.Şu ana kadar bakınca en kötü savunma yaptığımız maç olabilir.Savunma direncimiz çok düşüktü.

Hücumda ise her zaman yüksek yüzdeyle şut atamazsın.12 kişilik kadromuz var fakat 5-6 kişiyle sınırlanan bir takımız.Furkan Korkmaz,Onuralp Bitim ve Sertaç Şanlı…Bu 3 oyuncudan 2’si çok formsuz zamanlardan geçiyor,diğeri ise uzun rotasyonuna bakınca havlu sallıyor.Bu 3 oyuncu yerine farklı isimler tercih edip hücum ve savunmada katkı alabileceğimiz oyuncular olabilir miydi acaba ?

İnşallah çeyrek finalde sıkıntısız,fazla heyecan yaşamadan kazanırız.Milli takımımızı ve Ergin hocamı tebrik ederim.

Ergin Hoca net daha fazla izleyelim diye heyecan yaptırdı; güçlüyüz Ceyrek Final daha kolay olacaktir...

Şampiyonluk bekliyorum.

Böyle olmasını zaten bekliyordum. Herkesin yaşayabileceği , kaçamayacağı bir maç. Ergin Hoca , Adem'i biraz fazla kenarda oturtuyor. Mesela bugün bile en çok savunmaya ihtiyacımız olan maçta Alperen'i öldürene kadar parkede tutup Adem'i oturttu.
Sıradaki rakip muhtemelen Boşnaklar olacaktır. Onlar da iyi takım oyunu oynayan bir ekip. Ben yine de bu maçtan daha iyi olacağımızı düşünüyorum.
Ayrıca 12.00'da oynanan maç sporcular için de kolay değildir. Ne zaman uyanacak, ne zaman kahvaltı/beslenme yapacak da o öğünle maça çıkacak ? Yemek yesen yiyemezsin, anca takviye gıdalar. Enteresan bir saat gerçekten. Bunun etkisi midir bilmiyorum takım yürüyerek geziyordu sahada bugün , açılamadılar.

Álex Mumbrú grup aşamasında takımın başında değildi.Herkes o geldiğinde Almanya'nın hücumları durur mu diyordu.Álex Mumbrú'nun takımın başında olduğu ilk maçta 16 dakikada 21 sayı attı sadece Almanya.

Bugün yazdığım 2 mesajda olduğu gibi sporda karşılaştığımız maçlardan biri de Almanya-Portekiz arasında oynanıyor şu an. Portekiz zaten savaşan bir takımdı ama bugün hücumda saçmalıklarını da kenara bıraktıkları için maçın içinde var olmaya devam ediyorlar. Almanlar da ilk yarıda 1/18 ile üçlük atıyorlar.

24 de 1 dış atış ile oynuyor Almanya.Ben üst düzey bir takım için bu kadar kötü bir yüzde ilk kez görüyorum.%4 ile dış şut atıyorlar şu anda.

Son çeyrek Almanya vurdu,geçti 33-7 çeyrek skoru ile.

Portekiz gerçekten çok kısıtlı, özellikle de kısalarda. Almanların ön saha baskısını bile üst üste top kaptırarak ya da son saniye geçtiler. Şöyle dış şut atan bir rakibi yakalamışken yenilmeleri kötü oldu.

Finler son 2 dakikaya girilirken 82-78 önde Sırbistan karşısında.

Sırplar elendi. Şu sonuçlara bakınca bugünün şanslısı olmak güzel. Litvanya hariç favoriler zorlandı. Finlandiya da gerçekten çok zorlu ve korkulacak bir takım.

Grup aşamasında Sırplara karşı kazanmanın ekmeğini bugün yedik.Bugün Finlandiya'nın karşısında biz olacaktık ve bize karşı sürpriz yapmaya çalışacaklardı.Turnuva öncesi altın adayı takımlardan birisini elemek çok büyük iş.

Anlaşılan süpriz bir şampiyon çıkacak ve bu biz de olabilriz.

Jokic gerçekten durdurulması imkansıza yakın oyuncu. Yüksek post, alçak post her şekilde bitiriyor sanki karşısında savunmacı yokmuşçasına. Ancak clutch anlarında yine dünya yıldızı Guduric'e verdiler topları. Bu adam da sanırım 2-3M arasına bir takımla imzalamıştı bu yaz. Enteresan.

Belki 2.devre daha diri kalması içindir orasını bilemem ama Aziz Bekir hoca Nurkic'i ilk yarı çok fazla kenarda tutuyor.19 dakikanın 9 dakikasında kenardaydı adam,faul problemi olmadığı halde.

Dzikic hocam Şovunu yaptı ve Gürcistan, Fransa'yı 80-70 mağlup ederek eledi.
Sırbistan'dan sonra bir diğer yarı final favorisi Fransa'da elenmiş oldu.

Doncic ilk çeyrek 22 sayı attı

Kesinlikle favori yok bu turnuvada. Herkes çıkıp canını dişine takarak savaşıyor. En düzensiz Portekiz bile Almanlara kök söktürdü 3 çeyrek. O yüzden ; şunun elenmesi iyi, bunun kalması iyi oldu gibi bir şey kesinlikle yok.

Geri