22 Temmuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atatürk gibisi gelmez diye bir şey yok. Ama aynı Atatürk şu anda aramızda bile olsa bu şeriat kafalı saf milleti düzeltemezdi.

Çok dalga geçilen, beğenilmeyen ve hakkında bin bir türlü hakaret edilen Cem Uzan bile, mevcut hükümetten kat kat iyi ve ilerici bir hükümet oluşturabilir.

AKP bu sene çok oy kaybedecek. Bunun ilk nedeni, ona din vasıtasıyla değil siyasi vasıtayla oy verenlerin, onun ne olduğunu görüp oylarını değiştirmesi, fakat diğer bir nedeni de MHP ve bence Genç Parti'nin alacak oldukları oylar.

CHP tek başına iktidar olsun, yine de bazı şeyleri aşamayız biz. Neyse, eğitim eğitim diyoruz da. Eğitimle olmuyor ki, çocuk doğru düzgün okula gidiyor, şeriatçı düşünceyi kafaya babasından öğrenmiş babası sokuyor.

Demokrat partinin gelişiyle zamanında caresizlikten AK partiye verenlerin oyları Dp ye kayabilir
O kadar dalga geçildi ama şaka maka Cem Uzan artık liderlerin secim meydanlarında ciddi cddi laf söyledigi adam haline geldi ilginc.. :)
Akp evet mevcut rejimin adını değiştiremez ama böyle giderse gene mevcut rejim altında cok seyi degistirebilir
Acıkcası ben su an ön saflarda olan hicbir siyasi partiye inanmıyorum
Artık siyaset yapmak diil meclise kapak atmak meselesi var ..
Gözgöre göre sahtekarlık var..
Bildigini milletten saklamak var ..
Yalansan yalanı severim elimde degil diyosanız buyrun partiler sizin :)

Armancığım, Cem Uzan hakkında hep dedim; şu reklamlarla herkesin diline düştü kaç ay öncesinden. Reklamın iyisi kötüsü olmaz, adam unutulan Genç Parti'yi tekrar hatırlattı.

Herkes politika yapıyor.Politikanın anlamı ''çok yüzlülük'' demek...
Herkes göründüğü gibi değil ve vaad ettiklerini çogunlukla yerine getirmezler.
Kimse Öss yi kaldıramaz ki,ya da fındık 8 ytl hayatta olamaz...
Bunlara inanmak bizim çaresizliğimizi gösteriyor...
Her seçimde aynı şeyler,sonuç sıfır,o yüzden bize düşen çok çalışmak...

Re: Re:

Semih Ural' Alıntı:
...değişime nerden başlamalıyız sence?

Sevgili Semih,

Değişim derken; mevcut iktidarın yerine, başka bir iktidarın gelmesi umudundan bahsettim. Yoksa ben de farkındayım, hiçbir partinin bir değişim içinde olmadığının. Vaatlere bakıyorsun -ki çok aptalca gelir bana- yıllardır söylenen şeylerden bir farkı yok. İnandırıcı değil. Komik.

Yaz ayında kömür dağıtılan, şimdiye kadar asfalt görmemiş bir yolu alelacele asfaltlanılan bir ülkede, yeterince üniversitenin olmadığı (bu da ayrı bir sorun) bir durumda birden ÖSS'nin kalkacağı, mazotun 1 lira olacağı vs. vaatleri, partilerde dilden dile dolaşıyor.

Değişim bu değildir, evet. Yıllardır bir şekilde bunlara inanıp başımıza getiriyoruz kimilerini. Sonuç ne? Boş. Olması da beklenemez zaten.

Benim tek beklentim; bu ülkede var olan birtakım değerleri benimseyen bir iktidarın başımıza gelmesidir. Şu anki iktidarın bu değerleri benimsediğine hiçbir inancım yok.

Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri kutsaldır.

Bu hükümet iktidardayken "Atatürkçüyüm ama istikrardan yanayım" demek 22 Temmuzda oyumu ya AKP´ye ya CHP´ye vereceğim demeye benziyor. Atatürk ilkelerini ve Atatürkçü düşünce yapısını benimsemiş bir kişi bu şartlar altında istikrardan yanayım diyemez. Birileri çıkıp pardon ama neyin istikrarı derse cevap ne olur acaba? Kişi başına düşen milli gelir artarken gelir dağılımındaki adaletsizliğin tavan yapmasının istikrarı mı, terörde verdiğimiz şehitlerin istikrarlı artışının devamı mı yoksa dış politikada izlenen tavizkar politikanın devamı mı?

Not: Tartışılan konunun hassasiyeti nedeniyle ileti yazarken biraz daha özen göstermekte fayda var.

Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
Bu hükümet iktidardayken "Atatürkçüyüm ama istikrardan yanayım" demek 22 Temmuzda oyumu ya AKP´ye ya CHP´ye vereceğim demeye benziyor. Atatürk ilkelerini ve Atatürkçü düşünce yapısını benimsemiş bir kişi bu şartlar altında istikrardan yanayım diyemez. Birileri çıkıp pardon ama neyin istikrarı derse cevap ne olur acaba? Kişi başına düşen milli gelir artarken gelir dağılımındaki adaletsizliğin tavan yapmasının istikrarı mı, terörde verdiğimiz şehitlerin istikrarlı artışının devamı mı yoksa dış politikada izlenen tavizkar politikanın devamı mı?

Not: Tartışılan konunun hassasiyeti nedeniyle ileti yazarken biraz daha özen göstermekte fayda var.

+10 Onur abi :)

İstikrar güzel,hoşta Atatürk ve ilkeleri diyorsan ve ilkelerine dil uzatanlar içinde "istikrar"kelimsini yan yana kullanılıyorsa bir tezatlık vardır burada.

Arkadaşlar Akpnin nesi istikrar allahaşkına.Özelleştirmelerde bi istikrar yakaladılar ama doğrudur.Şeriatçi düşünceye kocaman bi hayır.Deniz Baykala rağmen benim oyum Chp'ye.

Evet istatisliklere göre Türkiye büyüdü
Krediler...Özellestirmeler...
Satıcak ne kaldı ..
Tam Bağımlılık yolunda durmadan ilerliyoruz

Deniz Gezmiş'i 20 sene once asan zihnıyet şimdi onun arkasında o 20 sene tam bagımsız Turkıye demiş ve aşmışlar.Ülke satılıyor kimsenin çıyı çıkmıyor sanırım Aziz Nesin cok güzel demiş Turklerin yuzde 80 li delidir . . .

Deniz Gezmiş. :) 68 kuşağı diyoruz yani :p 35 sene oldu be abi :)

Levent abi ve Özlem abla forumu hareketlendirmek istedi bence organize olarak. :) Onların kafamda yarattığım profillerine hiç uymuyor bu yorumlar.Gece gece uykum açıldı yazdıklarını okuyunca. :)
Yaşım itibariyle fazla seçim hatırlamasam da bu kadar boşunu hiç hatırlamıyorum.Aynı bu sezonki futbol gibi.AKP'ye verenler güven kaybetmiş durumda,CHP'ye vereceklerin büyük kısmı mevcut iktidara karşılar ve Baykal'a rağmen CHP diyorlar.Ana pastayı götürecek iki parti bile bu halde.
Ufuk Uras ve Baskın Oran'dan en azından birisinin meclise girmesini umuyorum,ummak istiyorum...

Re:

Onur Yavuz' Alıntı:

+100
Olmakla birlikte Çiftciye 'Ananı da Al git ' ,Yaslı Amcaya 'Senın Oğlun da işsiz kalsın' ,Sehitlermize 'KElle' ,Adi adamın birine 'Sayın' bu sözlerine karşılık(yaptıklarını hiç konusmuyorum) oy verirsem 30bin sehitimizle inşallah karşılasırsak onların yüzüne nasıl bakarım bılmıyorum..
Ülkeme,insanalarıma ihanet etmeyecem Akp oy değil gunah bile vermeyecem.
Umarım herkes düşğnceli cıkar ve oy vereceği an vicdanıyla yüzleşir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...