Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.
Atatürk
ULUSAL EGEMENLİK? YENİDEN?
?Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, millet egemenliğine uzanan yol çetin ve meşakkatli bir yoldur. Milletimiz için birlik ve beraberlik ruhunun en kuvvetli eseri, 23 Nisan 1920 tarihinde halkımızın seçilmiş temsilcileriyle açılan Büyük Millet Meclisi?dir.
TBMM, bugün de milli iradenin, ulusal egemenliğimizin yegâne temsilcisidir.23 Nisan sadece çocuk bayramı değil ayrıca ulusumuzun egemenlik bayramıdır. Türk milli devriminin yıldönümüdür; işbirlikçi İstanbul hükümetine karşı, Ankara?da millet meclisimizin kuruluşunun yıldönümü?
23 Nisan?ın ruhu ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.? sözüyle de bütünleşmiştir. Ayrıca 23 Nisan?ın dünyadaki tek çocuk bayramı olması, bunun ulusallığı yanında evrenselliğini de ortaya koymaktadır.
Açılışından itibaren ülkemizin kaderine el koyan, kurtuluş savaşını yöneten, Cumhuriyeti ilan eden, devrimler gerçekleştiren meclisimiz, bu özellikleriyle dünya parlamentoları arasında müstesna bir yere sahiptir.
Bu meclisi bize kazandıran, bağımsızlık savaşımızın komutanı, ilk meclis başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz M. Kemal ve çalışma arkadaşlarıdır. Savaşı yöneten meclisimiz devrim niteliğinde kanunlar çıkarmıştır. Böylece her yanı işgal edilmiş topraklardan, yeni bir ülkenin inşasını gerçekleştirmiştir.
Tarihin akışını barışa doğru değiştirebilecek güce sahip olan Türk milleti, meclisin açıldığı günlerdeki gibi birbirine kenetlenmelidir.
Geleceğin büyük bireyleri olacak çocuklarla 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak kutlanmalıdır ama aslını unutmadan, Ulusal Egemenlik Bayramı olduğunu unutmadan?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız KUTLU OLSUN