23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Atatürk, Milli Mücadele'nin başlangıcından, kendisinin hayata veda ettiği ana kadar, her fırsatta milli egemenliği Türk toplumuna benimsetmeye çalışmış, her zaman kişisel yönetimin sakıncalarıyla milli egemenliğin üstünlüklerini çarpıcı şekilde karşılaştırmıştır. Çağdaş bir topluma ve çağdaş bir devlete yakışan yönetim şekli, ancak milli egemenliğe dayanan bir sistemdir.

Bugünün çocukları , yarının gelecekleri bayramınız kutlu olsun .

ben ve yavrucaklarım hazırız 23 nisan için, şiirler ezberlendi, şarkılar eşliğinde sınıf süslendi, açılış konuşması yazıldı..
lakin ülkemin her köşesine yağmur yağmakta, umarım yarın yavrularım tören yerine salyangoz toplamaya gitmezler..

elbet çoşar yürekten
yurdu seven her insan
bayramların bayramı
çünkü 23 Nisan

23 Nisan 1920 ___ Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına armağan ediyor bu güzel bayramı.

23 Nisan 2009 ___ 14 yaşındaki bir kız çocugunu taciz ve tecavüzden yargılanan insan müsvettesinin ceza almaması için tüm kamu kuruluşları seferber oluyor.

89 senede ne kadar "ileri" gittiğimizin küçük bir örnegi.
hepimizin bayramı kutlu olsun...

Vay be yine bir 23 Nisan geldi çattı :).Az öncede ben dışında herkes kadeşimin gösterisine gitti :).Ah ah önceden benim izci yürüyüşü için Florya'ya gelirlerdi :).Ama neredeyse her bayram soğuk yada yağmurlu olurdu :).Hepimizin bayramı kutlu olsun !

Bu bayramı hakeden çocuklarımıza,onlara hak ettiğini veren Atamıza büyük teşekkürler.

Kendilerini rahmetle anıyoruz.

Kutlu olsun...

Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.
Atatürk

ULUSAL EGEMENLİK? YENİDEN?

?Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, millet egemenliğine uzanan yol çetin ve meşakkatli bir yoldur. Milletimiz için birlik ve beraberlik ruhunun en kuvvetli eseri, 23 Nisan 1920 tarihinde halkımızın seçilmiş temsilcileriyle açılan Büyük Millet Meclisi?dir.
TBMM, bugün de milli iradenin, ulusal egemenliğimizin yegâne temsilcisidir.23 Nisan sadece çocuk bayramı değil ayrıca ulusumuzun egemenlik bayramıdır. Türk milli devriminin yıldönümüdür; işbirlikçi İstanbul hükümetine karşı, Ankara?da millet meclisimizin kuruluşunun yıldönümü?
23 Nisan?ın ruhu ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.? sözüyle de bütünleşmiştir. Ayrıca 23 Nisan?ın dünyadaki tek çocuk bayramı olması, bunun ulusallığı yanında evrenselliğini de ortaya koymaktadır.
Açılışından itibaren ülkemizin kaderine el koyan, kurtuluş savaşını yöneten, Cumhuriyeti ilan eden, devrimler gerçekleştiren meclisimiz, bu özellikleriyle dünya parlamentoları arasında müstesna bir yere sahiptir.
Bu meclisi bize kazandıran, bağımsızlık savaşımızın komutanı, ilk meclis başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz M. Kemal ve çalışma arkadaşlarıdır. Savaşı yöneten meclisimiz devrim niteliğinde kanunlar çıkarmıştır. Böylece her yanı işgal edilmiş topraklardan, yeni bir ülkenin inşasını gerçekleştirmiştir.
Tarihin akışını barışa doğru değiştirebilecek güce sahip olan Türk milleti, meclisin açıldığı günlerdeki gibi birbirine kenetlenmelidir.
Geleceğin büyük bireyleri olacak çocuklarla 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak kutlanmalıdır ama aslını unutmadan, Ulusal Egemenlik Bayramı olduğunu unutmadan?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız KUTLU OLSUN

İlkokul yıllarına gittim bir an için...

Kutlamalarda görevli genç bir çift, 23 Nisan Çocuk Bayramında çeşitli milletlerden çocukların başkentimizde misafir edilerek kültürümüzü tanımaları, başkentimiz ve Atatürk hakkında çeşitli bilgiler edinerek bayramlarını doyasıya kutlamalarını planlamışlar. 1979´dan bu yana gerçekleşen geleneğin sonlandırıldığını sanıyordum oysaki gelenek devam ettiriliyormuş...

Etkinlik Ankara´dan Antalya´ya alınmış. Yani "Milli Mücadele"nin yapıldığı başkentten "turizm" başkentine! Mustafa Kemal Paşa bu anlamlı günü çocuklara armağan ederken neyi amaçlamıştı, şimdi neler oluyor...

İçinizdeki çocuğun hiçbir zaman büyümemesi dileğiyle, bayramımız kutlu olsun...

ilkokul çocuklarının zorla götürülüp soğukta hasta olduğu devlet memurlarının izin yaptığı,bıraksalar önünden geçmeyecek insanların anıtlara heykellere yalandan çelenk falan bıraktığı amacından yıllar önce sapmış içi boşaltıp sadece tüketim toplumuna boş bir alışveriş günü olarak hediye edilen,değerlerinin çoğunu hızla kaybetmiş ve kaybeden canım kadar sevdiğim ülkenin kalan birkaç "düşünme" molalarından biri :=(

Mustafa Kemal Atatürk, öyle bir lider ki, eşine rastlanılmaz. Böyle önemli bir günü çocuklara armağan etmesi, nasıl bir dehalıktır! Her şeyi ile onu çok özlüyoruz!

Ama, ne yazık ki, bugünü tüm çocuklar aynı neşe ile kutlamıyor. Az önce liderlerden koltuklarını kısa süreleriğine devralan çocukları gülerek izledim. Bir yandan da bugün de bile tahriklere gelen, amaçlarını çocuklar üzerinden gerçekleştirmeye çalışan, Şırnak' da, Hakkari' de polisle çatışan çocukları görünce bütün neşem kaçtı ve çok üzüldüm.