Bahar Çağlar Röportajı
03 Dec 2007 | 19:24
-Basketbola Ne zaman ve Nerde Başladın? Başlama Nedenlerin ve Başlamana yardımcı olan kişiler kimler?
*Basketbola ilkokul 5.sınıfta seçmeler sayesinde başladım. Başlalamama yardımcı olan kişi beden eğitimi öğretmenim Orhan Korkmaz?dı
-Bahar?ın kişisel hedefleri neler? Gelecekte Neler yapmak istiyor?
*Basketbolda ulaşabilceğim en üst düzeye ulaşmak, milli takımlar bazında dereceler elde etmek, gelecekte ise herkesin hayali gibi WNBA
-Basketboldan arta kalan zamanda neler yapıyorsun?
*Müzik dinlemek, internette vakit geçirmek, kitap okumak
-Ceyhan Bld?nin ve senin bu seneki hedefin nedir?
*Ceyhan Belediyesi olarak Avrupa kuplarına katılma hakkını elde etmek, benim de Avrupa kupalarına katılmak için elimden gelenin en iyisini yapmak. kendimi daha da geliştirmek
-Avrupa Ümitler Şampiyonasını 4. tamamladık. Sen en iyi 5?e seçildin. Turnuvayı ve ödülü değerlendirebilir misin?
*Turnuva bizim açımızdan çok başarılı geçti. Herkes çok inançlıydı. Kamplar olsun hazırlık turnuvaları olsun çok başarılıydı. Avrupa Şampiyonasında ise çalışmalarımızn sonucunu aldık diye düşünüyorum. 3.lük 4.lük maçını kaybettiğimiz için çok üzüldük. Çünkü ilk 3te yer almak hepimizin hedefiydi. Fakat Avrupa 4 olduk. En iyi beşe seçilmek ise benim için çok gurur vericiydi. Maçtan sonra çok üzülmüştüm ama en iyi beşe seçildikten sonra biraz üzüntümü hafifledi ve mutlu olmuştum.
-Birçok oyuncunun hayalidir Wnba. Türkiye?de de senin pozisyonunda oynayabilen Wnba oyuncular var. Sence Wnba?deki oyunculara göre eksilerin neler?
*Yaşımın daha çok genç olmasından dolayı ilk olarak onlara göre tecrübe sonrasında Daha çok güçlenmem lazım ve sağ tarafımı da geliştirmem gerek diye düşünüyorum. Bir de bunların yanında Şutlarımı da geliştirmem gerekiyor
-En çok geliştirmek istediğin özelliğin nedir?
*Güçlenmek ve sağ tarafımı geliştirmek
-Bu sene Şampiyonluğa oynayan takımların transfer listesinde yer alıyordun. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun?
*Tabi ki benim açımdan sevindirici haberler şampiyonluğa oynayan takımların listesinde yer almak. Fakat şu anda Ceyhan Belediyespor için mücadele etmekteyim.
-Hayatında unutamadığın bir anını anlatabilir misin?
*Avrupa ümitler Şampiyonasında Avrupa 3.lüğünü kaybettikten sonra Avrupa?nın en iyi beşine seçildiğimdeki durumumu unutamıyorum. Üzüntüyle sevinci bir anda yaşadım.
-Avrupa Şampiyonasında A Milli Takımımızın Formasını giydin. Çok ciddi tecrübeler kazandın. Turnuvayı değerlendirebilir misin?
*A Milli takımda çok iyi oyuncularla oynamak bana gerçekten ciddi tecrübeler kazandırdı. Turnuva bizim açımızdan şanssız oldu diye düşünüyorum sakatlıklar yaşandı. Ama bunlara rağmen iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Daha sonraki Avrupa Şampiyonlarında daha da başarılı olacağımıza inanıyorum
-Genelde Genç oyuncular yeterince süre bulamazlar kendilerini göstermek için. Senin bu konudaki düşüncen nedir?
*Ben bu konuda kendimi şanslı görüyorum. Antrenörlerinde genç oyunculara daha da fazla güvenmesi gerektiğini düşünüyorum
-Ceyhan halkı oynadığınız maçları yoğun ilgiyle takip ediyor. Onları değerlendirebilir misin?
Gerçekten maçlarımızda Ceyhan halkının yarısından fazlasını görmek mümkün. Bu durum da bizi mutlu ediyor. Ceyhan halkına da bizi sonuna kadar desteklediği için çok teşekkür ediyoruz
Doğum tarihi: 28.09.1988
En sevdiği renk: pembe
En sevdiği araba: bmw
En sevdiği yemek: annemin yaptığı bütün yemekler (taze fasulye pırasa?..
En son okuduğun kitap:sabah yolcuları
Uğurlu sayı : 3,9
Öğrenim durumu: üniversite okuyor
Sevdiği şarkıcı gruplar: timbaland,gece yolcuları?..
Sevdiği Hayvanlar: köpekler
Tuttuğu takım: Galatasaray
En son izlediğin film: 30gün gece
En sevdiği filmler: yeşil yol,babam ve oğlum?
Fobilerin: yükseklik..
3 kelimeyle kendini tarif eder misin? : cana yakın,ılımlı,mütevazi
Bu güne kadar karşılaştığın en zor rakip: 2005-2006 sezonu Ceyhan belediyesiyle Avrupa kupalarında moskova ile yaptığımız maç
Türkiye?de en sevdiğin yer: İZMİR
Hayatta vazgeçmeyeceğin 3 şey: erkek kardeşim ve ablam, dostlarım, özgürlüğüm, annem, babam, ağabeyim