#35 Bahar Çağlar

Re: Bahar Çağlar Galatasaray'da

kesinlikle basarili bir transfer 3 - 4 oynayabilen 1.90'lik bir oyuncu cok zor bulunuyor. saglam bir pivotun yaninda cok is yapicagini dusunuyorum bu transferden tek korkum sophia galiba gelmeyecek o yuzden transfer edildigini dusunuyorum. :roll:

Hoşgeldin Bahar, Galatasaray tercih ettiğin için teşekkürler zira bildiğim kadayırla ciddi başka taliplerinde vardı. Seneye hepberaber çok güzel günler göreceğiz inşallah.
Hemen Baharla bir roportaj yapılabilirse güzel olur.

Geçen sene yapılmış bir roportajını buldum basketbolseverler.com da. En kısa zamanda bizde roportaj yaparız ama Ümit Milli takım ile İtalyaya gidecek.
29.08.2007 15:23
?Hedefim Avrupa, Hayalim WNBA?

Basketbola 12 yaşında İzmir?de başlayan ve okul takımı ile Liseler Türkiye Şampiyonası?nda ikinci olan, ardından da 2005 yılında Oğuz Kaan Koleji ile Dünya Liseler Şampiyonası?nda ikinciliği elde eden Bahar Çağlar, gelecekte Türk basketbolunun önemli isimleri arasında yer almaya hazırlanıyor.

Temmuz ayında düzenlenen Ümit Bayanlar Avrupa Şampiyonası?nı 4. sırada tamamlayan Ümit Milli Takım?da da mücadele eden ve turnuvanın en iyi beşine seçilen genç oyuncu şimdi de 31. Bayanlar Avrupa Şampiyonası?na katılacak A Milli Takım kadrosunda yer alıyor.

Hiç aklında yokken tesadüf eseri basketbola başlayan ve kısa kariyerinde önemli başarılar elde eden genç oyuncunun hedefi Avrupa?da, hayali ise WNBA?de forma giyebilmek. Kuşadası?nda düzenlenen Zafer Kupası sırasında Bahar Çağlar ile geleceğe yönelik planlarını ve hedeflerini konuştuk.

Basketbola nasıl başladın?
İlkokul beşinci sınıftayken tesadüf eseri okul takımının seçmelerine katıldım. Beden eğitimi öğretmenim Orhan Korkmaz beni bu seçmelere çağırarak hiç aklımda yokken basketbola başlamamı sağladı. Gerçekten ona çok şey borçluyum. Bu benim tüm hayatımı değiştiren çok güzel bir tesadüf oldu.

Okul takımından kulüp takımına geçişin nasıl oldu?
İlk yıl takıma girmeden basketbolu öğrenmek için kurs niteliğinde çalışmalar yaptık. İkinci yıl ise takıma girmeyi başardım. Lisede de basketbola devam ettim ve Liseler Türkiye Şampiyonası?nda ikinciliği elde ettik. Bu şampiyonada finali kaybettiğimiz için çok üzülmüştüm çünkü Dünya Şampiyonası?na gitme şansını kaybetmiştik ancak çok güzel bir gelişme oldu ve birinci olan Oğuz Kaan Koleji Dünya Şampiyonası?na giderken takım kadrolarına dışardan 2 oyuncuyu davet etti. Bu iki oyuncunun arasında benimle birlikte bir de Gülşah Gümüşay vardı. Böylece Dünya Şampiyonası?nda mücadele edebilme şansını yakaladım. Bu organizasyon benim için hem çok iyi bir tecrübe oldu hem de çok başarılı geçti. Çok iyi mücadele ederek son güne kadar tüm rakiplerimizi mağlup etmiştik. Son gün ise İspanya?ya mağlup olarak şampiyonluğu kaçırdık. Elde ettiğimiz bu derecenin ardından Türkiye?ye döndükten sonra Ceyhan Belediyesi?nden transfer teklifi aldım. İzmir?den ayrılma kararı kolay bir karar değildi ama basketbol kariyerim için bu fedakarlığı yapmak zorundaydım. Son 2 sezondur da Ceyhan Belediyesi?nde forma giyiyorum.

İdol olarak gördüğün bir oyuncu var mı?
Ben Yasemin ablanın basketbolunu çok beğeniyorum. Kendime onu örnek alıyorum. Milli takımda onunla aynı anda oynuyor olmak ve antrenman yapıyor olmak benim için önemli bir şans.

Ümit Bayanlar Avrupa Şampiyonası?nda turnuvanın en iyi beşine seçildin. Bu şampiyonadan da biraz bahseder misin?
Bu şampiyonada Avrupa dördüncüsü olduk. Başarılı olacağımıza çok inanmıştık ve takım olarak da çok iyi mücadele ettik. Son gün Fransa?ya kaybettiğimiz de gerçekten çok üzülmüştüm. Maçın ardından arkadaşlarım, ?İstatistiklerin çok iyi. Turnuvanın en iyi beşine seçileceksin. Bu üzüntümüzü biraz hafifletecek? dediklerinde turnuvanın en iyi beşinde olmayı hiç umursamamıştım. Çünkü mağlubiyet beni çok üzmüştü ancak final maçından sonra turnuvanın en iyi beşi açıklandı. Biraz sakinleştikten sonra bunun benim için çok değerli ve önemli olduğunu algıladım ve çok mutlu oldum.

Yaz dönemini çok iyi geçiriyorsun. Yeni sezon için transfer teklifleri geldi mi?
Evet geldi ama benim Ceyhan Belediyesi ile 2 sezon daha anlaşmam var. Yeni sezonda da takımımın başarısı için ter dökeceğim. Zaten Ceyhan?da da çok mutluyum. Yeni sezonda Avrupa Kupalarına katılacak bir derece elde etmek için mücadele edeceğiz.

Öz eleştiri yaptığında ne gibi eksiklerin olduğunu düşünüyorsun?
Fizik olarak daha çok güçlenmem gerekiyor. Ben solak bir oyuncuyum bu da rakiplere karşı avantajlı olmamı sağlıyor. Ancak sağ elimi de en az sol elim kadar iyi kullanmak istiyorum. Eğer bu konuda da kendimi geliştirebilirsem üst seviyede bir basketbolcu olabileceğime inanıyorum.

Gelecek ile ilgili planların neler?
Eksik olan yönlerimi geliştirerek daha iyi bir oyuncu olmak ve yeterli tecrübeye sahip olduktan sonra Avrupa?da basketbol oynamak istiyorum. Hayalim ise her oyuncu gibi tabi ki WNBA. Aslına bakarsanız bu sene burslu olarak Amerika?da okuma şansını elde ettim ancak gitmek istemedim. Ben aileme çok bağlı biriyim ve bu kadar uzakta olmayı tercih etmedim.

Öncelikle cümleten selamun aleyküm ben suat ilk defa bir mesaj yazıcam ve bunun da hayranı olduğum bahar için yazmakta benim için güzel bir duygu... Bahar gerçeketen en kaliteli türk oyuncularından biri inşallah onu çok büyük yerlerde de görücez.Bahar 3 ve 4 numara oynuyor yalnış hatırlamıyorsam acaba sophia gidecek die mi aldılar bahar ı inşallah sandığım gibi değildir çünkü sophia da çok kaliteli bir oyunucu... neyse baya gevezelik yaptım daha ilk mesajım fazla gevezeliğe inşallah yabancı oyuncularda yaparım .BAHAR ÇAĞLAR GALATASARAYımıza hoş geldin

Isıl alben,Esra sencebe,Tugba palazoglu,Bahar caglar ve Yasemin horasan ...!

Yerli rotasyonumuz ışıldıyor :)

Bu röportaj da bayanbasket.com'dan.

Bahar Çağlar Röportajı
03 Dec 2007 | 19:24

-Basketbola Ne zaman ve Nerde Başladın? Başlama Nedenlerin ve Başlamana yardımcı olan kişiler kimler?

*Basketbola ilkokul 5.sınıfta seçmeler sayesinde başladım. Başlalamama yardımcı olan kişi beden eğitimi öğretmenim Orhan Korkmaz?dı

-Bahar?ın kişisel hedefleri neler? Gelecekte Neler yapmak istiyor?

*Basketbolda ulaşabilceğim en üst düzeye ulaşmak, milli takımlar bazında dereceler elde etmek, gelecekte ise herkesin hayali gibi WNBA

-Basketboldan arta kalan zamanda neler yapıyorsun?

*Müzik dinlemek, internette vakit geçirmek, kitap okumak

-Ceyhan Bld?nin ve senin bu seneki hedefin nedir?

*Ceyhan Belediyesi olarak Avrupa kuplarına katılma hakkını elde etmek, benim de Avrupa kupalarına katılmak için elimden gelenin en iyisini yapmak. kendimi daha da geliştirmek

-Avrupa Ümitler Şampiyonasını 4. tamamladık. Sen en iyi 5?e seçildin. Turnuvayı ve ödülü değerlendirebilir misin?

*Turnuva bizim açımızdan çok başarılı geçti. Herkes çok inançlıydı. Kamplar olsun hazırlık turnuvaları olsun çok başarılıydı. Avrupa Şampiyonasında ise çalışmalarımızn sonucunu aldık diye düşünüyorum. 3.lük 4.lük maçını kaybettiğimiz için çok üzüldük. Çünkü ilk 3te yer almak hepimizin hedefiydi. Fakat Avrupa 4 olduk. En iyi beşe seçilmek ise benim için çok gurur vericiydi. Maçtan sonra çok üzülmüştüm ama en iyi beşe seçildikten sonra biraz üzüntümü hafifledi ve mutlu olmuştum.

-Birçok oyuncunun hayalidir Wnba. Türkiye?de de senin pozisyonunda oynayabilen Wnba oyuncular var. Sence Wnba?deki oyunculara göre eksilerin neler?

*Yaşımın daha çok genç olmasından dolayı ilk olarak onlara göre tecrübe sonrasında Daha çok güçlenmem lazım ve sağ tarafımı da geliştirmem gerek diye düşünüyorum. Bir de bunların yanında Şutlarımı da geliştirmem gerekiyor

-En çok geliştirmek istediğin özelliğin nedir?

*Güçlenmek ve sağ tarafımı geliştirmek

-Bu sene Şampiyonluğa oynayan takımların transfer listesinde yer alıyordun. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun?

*Tabi ki benim açımdan sevindirici haberler şampiyonluğa oynayan takımların listesinde yer almak. Fakat şu anda Ceyhan Belediyespor için mücadele etmekteyim.

-Hayatında unutamadığın bir anını anlatabilir misin?

*Avrupa ümitler Şampiyonasında Avrupa 3.lüğünü kaybettikten sonra Avrupa?nın en iyi beşine seçildiğimdeki durumumu unutamıyorum. Üzüntüyle sevinci bir anda yaşadım.

-Avrupa Şampiyonasında A Milli Takımımızın Formasını giydin. Çok ciddi tecrübeler kazandın. Turnuvayı değerlendirebilir misin?

*A Milli takımda çok iyi oyuncularla oynamak bana gerçekten ciddi tecrübeler kazandırdı. Turnuva bizim açımızdan şanssız oldu diye düşünüyorum sakatlıklar yaşandı. Ama bunlara rağmen iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Daha sonraki Avrupa Şampiyonlarında daha da başarılı olacağımıza inanıyorum

-Genelde Genç oyuncular yeterince süre bulamazlar kendilerini göstermek için. Senin bu konudaki düşüncen nedir?

*Ben bu konuda kendimi şanslı görüyorum. Antrenörlerinde genç oyunculara daha da fazla güvenmesi gerektiğini düşünüyorum

-Ceyhan halkı oynadığınız maçları yoğun ilgiyle takip ediyor. Onları değerlendirebilir misin?

Gerçekten maçlarımızda Ceyhan halkının yarısından fazlasını görmek mümkün. Bu durum da bizi mutlu ediyor. Ceyhan halkına da bizi sonuna kadar desteklediği için çok teşekkür ediyoruz

Doğum tarihi: 28.09.1988
En sevdiği renk: pembe
En sevdiği araba: bmw
En sevdiği yemek: annemin yaptığı bütün yemekler (taze fasulye pırasa?..:)
En son okuduğun kitap:sabah yolcuları
Uğurlu sayı : 3,9
Öğrenim durumu: üniversite okuyor
Sevdiği şarkıcı gruplar: timbaland,gece yolcuları?..
Sevdiği Hayvanlar: köpekler
Tuttuğu takım: Galatasaray
En son izlediğin film: 30gün gece
En sevdiği filmler: yeşil yol,babam ve oğlum?
Fobilerin: yükseklik..
3 kelimeyle kendini tarif eder misin? : cana yakın,ılımlı,mütevazi
Bu güne kadar karşılaştığın en zor rakip: 2005-2006 sezonu Ceyhan belediyesiyle Avrupa kupalarında moskova ile yaptığımız maç
Türkiye?de en sevdiğin yer: İZMİR
Hayatta vazgeçmeyeceğin 3 şey: erkek kardeşim ve ablam, dostlarım, özgürlüğüm, annem, babam, ağabeyim

Erkek Basketbolun aksine bayan baskette çok iyi işler yapıyoruz. Geçen sene kaçırdığımız şampiyonluğu bu sene alacağız. Destek olmak lazım...

açıkçası adını çok dut,ymama rağmen oyunuyla ilgili hiçbir bilgim yok kaç numara oynayabiliyor galatasarayımızda oynayabilir mi mesela bir fb maçında gelip bizi yabancu,ıalrla berabere sırtlayabilir mi skorer mi savunmacı mı ikisi de mi takımımıza çok faydalkı olabilir mi geçen seneki istatislikleri ne acaba kaç numara

Gerçekten aradığımız bir oyuncuydu yerli oyuncularımız güzelleşmeye başladı. Hoş geldin Bahar Çağlar.

Bizim okuldaydı okul maçlarını izliyodum içeriyi tek başına dağıtıyodu çok ii bi uzun hayırlısı olsun

Semih TİYANŞAN' Alıntı:
Bizim okuldaydı okul maçlarını izliyodum içeriyi tek başına dağıtıyodu çok ii bi uzun hayırlısı olsun

Doğaldır,geçen sene U20 Avrupa Şampiyonası'nı dağıttığına göre.En iyi beşe seçilmişti orada da.