#61 Göksenin Köksal

Arca bakış açına saygı duyuyorum ama...Bizim oyuncularımızı çok küçümsüyorsun.
Ümitlerin gözde 3 oyuncusu vardı, birisi ve esas yıldızı Furkan, diğer iki yıldızı ise Maxim ve Göksenin...
Eğer Badalona 16 yaşındayken Rubio'ya güvenmeseydi Rubio asla o düzeye gelemezdi (sonra gelişim kaydedemedi o ayrı konu ama şu an bile Avrupa'nın sayılı PG'lerinden), elbet tamamen genç oyuncuya güvenmeyeceksin, Badalona da bunu yapmadı ama GS 1 değil 2 transfer yaptı o pozisyona, o pozisyonda ayrıca oynayabilecek Shipp ve Evren var...
Göksenin'in oynamama sebebi bence çalışmaması değil, önü tıkalı. Bir oyuncu antreman yaparak gelişim sağlayamaz, bir adım dahi ileri gidemez. İsterse NBA'de antreman yapsın. Keza NBA'de süre alamayıp, Avrupa'ya dönen birçok genç Avrupa'lı oyuncu da gelişim değil gerileme görürüzki nedeni "oynamamak"...
Şu an bir örnekle daha soruyorum, Türkiye'de hangi takım Ömer Onan'ı kadrosunda görmek istemez ? Karakterini, FB'li olmasını ayırın, sadece oyun mantığında. Oktay Hoca Efesteyken Ömer Onan süre dahi alamıyordu. Ülker'e transfer olarak kendini ve kariyerini kurtardı (Ömer Efesteyken kendini zaten ispat etmişti ama Oktay Hoca ile yıldızı barışmadı)...Açıkcası şu an takas sistemi olsa, 34 yaşındaki Ömer Onan'ın GS'da oynaması için Lakovic'i ve Gordon'u gözüm kapalı veririm...Ancak Ömer Onan'ın bu ülkede bir veliahtı var, hatta daha iyisi olacak bir oyuncu ki adı Göksenin. Ama görüyorumki kendi taraftarı bile ona inanmıyor...
Erdal istediğini düşünebilirsin, ama Oktay Hoca'nın amacı Göksenin'i kazanmak olsaydı bu maçta en az 10 dakika süre verirdi, 1 dakika 30 saniyede Göksenin aşama kaydedemiyor demek bizler için o kadar kolayki...Genç oyuncu ısrar edilerek kazanılır, açıkcası Göksenin 10 maç Gordon'un yerine oynasın, demek istediğimi zaten anlarsınız...Gordon ki açıkcası bu sene yabancılardan tek beğendiğim isim (Lakovic ve Songalia dahil)...

Emrah abi bu lafından sonra sende karşı konulamaz bir genç fetişizmi olduğunu farkettim.Bu fetişizm senin basketbolu doğru algılamamana neden oluyor.Bir önce kurtulmalısın abi bu fetişizmden...

Yaşın daha 20 Erdal, henüz gelen yabancıları kral zannedecek yaştasın, bir 10-15 sene daha basketbolu iyi bir şekilde takip et. O zaman bu "fetişist" lafını tekrar hatırla...

Yaşın daha 20 Erdal, henüz gelen yabancıları kral zannedecek yaştasın, bir 10-15 sene daha basketbolu iyi bir şekilde takip et. O zaman bu "fetişist" lafını tekrar hatırla...

Kusura bakma Emrah abi Euroleague'de 21 yaş altında 5 dakikadan fazla süre bulan 3-4 oyuncu varken senin Doğukan-Melih-Sertaç-Göksenin'e şans verilmesini istemene başka bir sıfat bulamadım.Kimse bu kadar genç oyuncuya şans veremez ne Euroleague'de ne Türkiye'de[Ki Bandırma Kırmızı'nın hali ortada].

Emrah abi, özellikle belirttim küçümsemiyorum diye. Benim eleştirim, ederinden daha fazla gösterilmesi. Göksenin komple bir oyuncu olabilir ama en kısa örnek, daha şutu vasat seviyede bile değil. Savunmada yıpratıcı olması şuan en göze batan özelliği. Bunun üstüne koyması gereken daha çok şey var. Çalışmanın yeterli olacağını pekala düşünmeyebilirsin abi ama eğer oynayacak süreleri elde edemiyorsa, çalışma düzenini 2 kat arttırarak daha iyi yerlere gelebilir oyuncu. Keza Dünya'da fazla çalışmasının ödülünü sonradan aldığını söyleyen bir çok oyuncu var.

Açıkçası, genç oyuncular üzerinden ilerleyerek, Mahmuti'nin Türk oyunculara yeteri kadar süreyi vermediğinden bahsediyorsun abi, ki bu çok yanlış bir çıkarım. Yeri burası değil ancak verdiğin örnekler ile o anlam çıkıyor, bunun da adı saplantılı düşünce.

Kusura bakma Emrah abi Euroleague'de 21 yaş altında 5 dakikadan fazla süre bulan 3-4 oyuncu varken senin Doğukan-Melih-Sertaç-Göksenin'e şans verilmesini istemene başka bir sıfat bulamadım.Kimse bu kadar genç oyuncuya şans veremez ne Euroleague'de ne Türkiye'de[Ki Bandırma Kırmızı'nın hali ortada].

Öncelikle ben gençler nerede dedim ? Hepsi bir anda oynatılsın demedim. Ama çok övündüğümüz gençlerin Furkan haricinde oynayanı yok !!! Tabi, hepsi çok yetersiz... Bandırma Kırmızı örneğini kaale bile almıyorum. Ayrıca şark kurnazlığı yapıp yazdıklarımı da çarpıtma. Anlamadıysan ya da yanlış anladıysan iyi oku...O saydığın isimlerin hiçbiri Euroleague'de kadroda dahi yok (keza ligde 1-2 si var ama oynatılmıyor). Ne yeniden yapılanmaymış ama, onun da konusu burası değil....
Ancak hiçbir takım veremez demişsin, gençler konusunda bir takım var;
Partizan veriyor Erdal...Tam adamların bütün iyi oyuncuları gitti, birşey olmaz diyorsun, yeni yıldız adaylarını birden önüne pişirip koyuyor...
Yapan yapıyor yani, sen takma kafanı o işlere...

Emrah abi, özellikle belirttim küçümsemiyorum diye. Benim eleştirim, ederinden daha fazla gösterilmesi. Göksenin komple bir oyuncu olabilir ama en kısa örnek, daha şutu vasat seviyede bile değil. Savunmada yıpratıcı olması şuan en göze batan özelliği. Bunun üstüne koyması gereken daha çok şey var. Çalışmanın yeterli olacağını pekala düşünmeyebilirsin abi ama eğer oynayacak süreleri elde edemiyorsa, çalışma düzenini 2 kat arttırarak daha iyi yerlere gelebilir oyuncu. Keza Dünya'da fazla çalışmasının ödülünü sonradan aldığını söyleyen bir çok oyuncu var.

Açıkçası, genç oyuncular üzerinden ilerleyerek, Mahmuti'nin Türk oyunculara yeteri kadar süreyi vermediğinden bahsediyorsun abi, ki bu çok yanlış bir çıkarım. Yeri burası değil ancak verdiğin örnekler ile o anlam çıkıyor, bunun da adı saplantılı düşünce.
Arca geçen yılki Oktay Hoca ve bu seneki Oktay Hoca geceyle gündüz gibi benim için...O şekilde bir çıkarım olmasın...Ama ben düne değil, bugüne bakarım...Sadece oyuncu seçiminde, genç oyunculara güvenmemesinde değil, Türk oyuncuları ikinci plana itmesinde değil, oyunu okuma şekline dahi şaşırıyorum...
Neyse bu konu Göksenin'in sayfasının çok dışına çıkacak. Burada nokta koyalım...

Öncelikle ben gençler nerede dedim ? Hepsi bir anda oynatılsın demedim. Ama çok övündüğümüz gençlerin Furkan haricinde oynayanı yok !!! Tabi, hepsi çok yetersiz... Bandırma Kırmızı örneğini kaale bile almıyorum. Ayrıca şark kurnazlığı yapıp yazdıklarımı da çarpıtma. Anlamadıysan ya da yanlış anladıysan iyi oku...O saydığın isimlerin hiçbiri Euroleague'de kadroda dahi yok (keza ligde 1-2 si var ama oynatılmıyor). Ne yeniden yapılanmaymış ama, onun da konusu burası değil....
Ancak hiçbir takım veremez demişsin, gençler konusunda bir takım var;
Partizan veriyor Erdal...Tam adamların bütün iyi oyuncuları gitti, birşey olmaz diyorsun, yeni yıldız adaylarını birden önüne pişirip koyuyor...
Yapan yapıyor yani, sen takma kafanı o işlere...

Onları yetiştirip napıyor peki? Anında satıyorlar, adamların amacı o olmuş ki bu sene çok süre verdiği 2 adam da Milosavjlevic ve Lucic 22 yaşlarındalar. Sen Galatasaray'sın Partizan değilsin amacın sadece oyuncu yetiştirmek değil, başarı da kazanmak. Partizan'ın altyapı sistemine sahip olmamız lazım önce ki başarılı olabilelim onlar gibi yetiştirdiğimiz adamlar sayesinde.

Övdüğünüz Partizan Macvan'ı kiraladı, Pekovic ve Law'ı Nba'den lockout boyunca aldılar ee bu adamların geleceği yok eğer Partizan taraftarı olsanız derdiniz ki bu 2 adam niye bizim gençlerin önünü tıkıyor kiraladığımız Macvan ve Raduljica yerine kendi adamımız daha çok süre alsın ve gelişsin! Bırakın bu lafları adamı eleştirmek için eleştirmeyin. Geçende siena örneği verdiniz adamlarda tek genç oyuncu Aradori'ydi o da Furkan kadar süre alıyor anca. Göksenin gelip şans bulamıyorsa bunun sebebi kendindedir, yazın Ümit milli takımda da iyi değildi Göksenin gerek maçlarına gittik İstanbul'daki gerek ise şampiyonada izledik.

Verilen diğer örnek de Badalona'lı Rubio! Onlar da oyuncu fabrikası gibi ki Rubio'nun yetenekleri Allah vergisiydi adeta, direk dikkat çeken bir yapıdaydı Badalona'da değil de bizde olsa bile her türlü şans verilebilecek bir yetenekti o.

Altyapımız Efes ve Fb gibi olsa kim bilir neler diyecektiniz acaba? O takımlarda Cedi Osman, Metecan, Erbil, Tayfun gibi, hatta Tofaş'ta Kenan Sipahi gibi bir yetenek var ama hiç biri şans bulamıyor bizim alt yapıdaki isimlerden çok daha yetenekli bu isimler. Üst seviyede oynayabilecek potansiyeldeki 3 isim Göksenin, Furkan ve İlkan'ken İlkan da ligin önemli takımlarından birisinde kiradayken, Furkan önemli süreler alıyorken gelip de eleştirmeyin gençler konusunda. Göksenin'e de geçen sene şans veren bir koçumuz varsa bu sene süre alamıyorsa ben hatayı oyuncuda ararım, gözüm kapalı eleştireceğime. Takımda kalmasının sebebini de disiplinle alakalı görüyorum, başka takımda o disiplini sağlayabileceğine gerekli çalışmayı yapacağına ben inanmıyorum Göksenin'in, koç da o konuda çok güvenmiyor ki kiralamadı özellikle onu.

Tanju Çiçek
Sen Partizan ol, her yıl en az 4 milli takım oyuncusu çıkar. Bir de gençlerin önü tıkalı diye eleştir :) Neyse ben bu tartışmayı burada noktalıyorum. Fazla değil, 3 yıl sonra bu ümit milli jenerasyonu çökünce yerli kalitemiz zayıf diye ağlamaya başlarsınız. Geleceğin takımı kurulmaya diye sızlanırsınız. Yönetim günü kurtarıyor diye avazınız çıktığı kadar haykırırsınız. Nasıl olsa büyük bir tesadüf olacak ve şu an ümit milli takımın 5 oyuncusu (belki Furkan haricinde) yeteneksiz çıkacak....
Edit : Göksenin yazın iyi değilmiydi ? Tanju eğer ümit milli takımı takip etmediysen biraz istatistiklere bak, internetten google'a gir, oradan ulaşırsın. Ayrıca ben Sieana örneğini tam tersi bir şekilde verdim (Sieana gençlere yatırım yapan bir klüp KESİNLİKLE DEĞİL), kendizinizi yalanlıyorsunuz başka birşey değil...

'Övdüğünüz Partizan Macvan'ı kiraladı, Pekovic ve Law'ı Nba'den lockout boyunca aldılar ee bu adamların geleceği yok eğer Partizan taraftarı olsanız derdiniz ki' şu cümlenin kendi fikrim olmadığını, sizin gibi mantaliteye sahip kişilerin bizim takım hakkında bunları diyorsa Partizan taraftarı olsalar bunları derdi cümlesini anlayabilirdi.

http://u20men.fibaeurope.com/en/cid...6Tj0.season_2011.roundID_8166.teamID_376.html

Göksenin'in istatistikleri de gerçekten süpermiş! %26 3'lük, %35 saha içi isabeti, 3,8 top kaybı. Bunları yeterli diyorsanız yorumsuz zaten, fiziki avantajlara sahip hem de kendi pozisyonunda bu şampiyona için. Hazırlık maçlarına buradan bir çok kişi beraber gittik salona, istatistiklere bakıp yorum yapmadık. Şampiyonada da bir çok maçı direk izledim, istatistik sitesinden de kontrol etmedim.

Gökseninin gelecekte bu takımda rol oyuncusu olmak için bile kat etmesi gereken çok yol var.İlk 5 potansiyeli yok bence.Kendi yaş grubunda bile fark yaratamadı henüz.Cevher ve Enderin o yaşlardayken genç milli takımlarda şnanılmaz performansları varmış ki onları bile beğenmeyenler çıkabiliyor.Yani altyapıdan çıkıp A takımda kalıcı olmak öyle basit bir iş değil.

12.0 Points per game
7.0 Rebounds per game
3.2 Asist

Bencede Göksenin berbat istatistiklerle oynamış. Takımda ne işi var ? Hemen gönderelim GİTSİN!!!!!!! Bunları yazmaya cesaret edemedin değil mi ? Sana bir SG için 7 Ribaund, 3,2 asist fazla mı geldi ?
Turnuvayı salondan izlediğin belli oluyor...İspanya nasıldı ? Güzel miydi peki ???
Sen hala Partizan fabrikasını anlayamamışsın...Oradaki insanlar biliyor ki Partizan istediği zaman çıkartır. Çıkartır ve satar, sona yine çıkartır. Sen bizle Partizan'ı neden bir tutmaya çalışıyorsun ? Biz 40 yılın başında bir oyuncu çıkardık, onu da yok ediyoruz...
Son sözüm;
Eğer amaç Göksenin'i kazanmaksa Hacettepe maçında en az 15 dakika süre alacak. Formda da olsa, formsuz da olsa...Ligde diğer maçlarda süre alacak, Euroleague'de de süre alacak. Antremanda hiçbir oyuncuyu kazanamazsın. Ama görüyorum ki taraftar geçen sene övdüğü Göksenin'i çoktan SİLMİŞ...Artık bu takımda oynasa ne yazar, oynamasa ne yazar...

Bir oyuncunun asist sayısından çok top kaybı / asist sayısı oranına bakacaksınız. O kategoride fiziki avantajları sayesinde aldığı ribaund ortalaması ile çok iyi yaptın turnuvada çocuğu izlemediğin de belli oluyor. Bu kategoride savunmalar filan üst düzey sanki, 17-18 sayı yapsa şut yüzdesi iyi olsa iyi turnuva geçirdi deriz belki. İstatistiğini yukarıya çeken de iddiasız Letonya maçı oldu.

Ayrıca ne demişim hazırlık maçlarını salonda izledim, İspanya'daki maçları da netten link bulup izledik he o gün bu linki paylaştığımız arkadaşlar da bilir;) Sildiğimiz filan da yok formayı alamıyorsa kendine baksın diyoruz, yazı süper geçirmedi diyoruz. Sizin turnuvada hiç izlemediğiniz adam için sadece istatistiklere bakıp süper turnuva geçirdi demeniz şaşırtıcı.

Bu konuda da daha cevap yazmam zaten...

Farklı düşünüyorsunuz diye kalp kırmaya gerek yok. Tartışırken karşılıklı saygı konusunda biraz daha hassas olalım...

Daha fazla bu konuda yorum yapmıycam...Son yazım...
asist/top kaybı>2x18s=iyi oyuncu :D
Bu oyun basketbol matematik problemi değil hele hele menajerlik oyunu hiç değil. Belli ki izlememişsin maçları, izleseydin o ümit milli takımında sadece 3 atıcı odluğunu görürdün. Biri Furkan, diğeri Göksenin, sonuncusu Maxim. Savunmalar bu üç oyuncuya yoğunlaştı. Neredeyse 3 toptan birini kullanan biri için fena bir yüzde değil, top kaybı her 3 toptan birini eline alan bir oyuncu için yüksek ama çokda yüksek değil. Çünkü o pasların çoğu pota altına indirilmeye çalışıldı ama bu sefer çoğunda Furkan karşısında 2 kişi gördü. Göksenin o turnuvada pozisyonu olmamasına rağmen yeri geldi oyunu da kurdu..

Sadece takımında bulunan 19 yaşındaki gelecek vadeden bir genç oyuncuyu her fırsatta kötülemeye çalışan bir topluluk olunca üzülüyorum. Yukarıda cımbızla ayıklanmış istatistikler, matematik problemleri ortada. Amaç nedir onu da bilmiyorum. Oktay Hocayı korumak mı ?
Biz hiçbir zaman bir CSKA bir Barca bütçesinde takım olamayacağız, öncelikle bu gerçeği kabullenmek lazım. Bu yıl 15 milyon dolarlar konuşulurken MP'nin verdiği 3 yıl için değer ortada. Toplama takımlarla onları geçemeyiz. Çünkü alınan yabancıların kalitesi bütçe engeline takılacak. Bakınız Gist ve Jerrells'lı FB...
Yakın geçmişe de bakın, Efes ne zaman alt yapıdan oyuncu çıkarmayı bıraktı o zaman serbest düşüşe geçti. Efes bir 10-15 yıl önce de asla Barca-CSKA ayarında bir transfer yatırımı yapmıyordu. Alt yapıdan gelen oyuncular alıp götüyordu işi...Şimdikine kıyasla çok güçlü kadrolar Abdi İpekçi'den çıkamadı..Şimdi Efes geç kalmış bir şekilde Cenk'i umutla kazanmaya çalışıyor (bu saatten sonra bir bardak soğuk suda fayda var)...
Çok komik bütçelerle her yıl Partizan'ın yaptığı da bambaşka bir örnek zaten...
Biz çok iyi bir genç jenerasyon yakaladık. Bu jenerasoyon bize sadece ligde değil, Avrupa'da altın çağı yaşatabilir. Ama oyuncular antreman yaptırarak kazanılmaz.
Madem Göksenin'i oynatmaycağız, kiralayalım, o da İlkan gibi bir takımda oynasın...

Not: Direkt izlemekten anlaşılan netten link bulup izlemekse :), o konuda bir yorum yapmayacağım...

Göksenin umarım en kısa sürede kiralanır. Benim çok umutlu olduğum bir oyuncu. (Not 1-2 numara oynayabileceği bir takım olursa çok daha faydalı olabilir)

Geçen hafta deplasmanda Olin Edirne’yi mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini alan Trabzonspor’da hedef yeniden kazanmak. Bugün 16.00′da evinde Banvit’i konuk edecek Trabzonspor’un asbaşkanı Levent Erkuloğlu maç öncesi açıklamalarda bulundu. Transferdeki durumları hakkında, Gürcistan’ın Sokhumi Tiflis takımından Mark Salyers’i kadrolarına kattıklarını, İsrail’in Barak Netanya takımında forma giyen Elton Brown’ı ise denemeye aldıklarını, Galatasaray Medical Park’tan Göksenin Köksal ile de görüşme halinde olduklarını belirten Erkuloğlu

Göksenin rotasyonda kendine bu yıl yer bulamayacak.Öyle gözüküyor.Oynayabileceği bir takıma gitmesi tecrübe edinmesi ve maç ritmini yakalaması için iyi bir fırsat olur.Savunmadaki mücadelesi,gücü ve agresifliği göz önüne alındığında önümüzdeki yıllar bize çok faydalı olabilecek bir oyuncu.Belki kiralık gideceği takımda iyi bir performans gösterirse,önümüzdeki yıl bile rotasyona rahatlıkla girebilir.Kiralık gönderilmesinden yanayım.

BU haftaki maç.ta kesinlikle büyük süreler alması lazım hem takım çok yorgun rotasyon olarak Evrenin Halukun Canerin Gökseninin çok çok süreler alması lazım .

Oktay hoca gençlere önem vermiyor, Göksenin unutuldu, çocuğa yazık ediliyor, altyapıya şans tanımıyoruz bla bla..

Gelin buraya yazın şimdi Göksenin eline sağlık diye. İstediği kadar şans bulsun, potayı yabancı bir cisim olarak düşündükçe bu takımda yer alamayacak. Sanırım neden forma bulmaması hakkında bir kaç tespitte bulunmuştur Oktay hocayı eleştiren arkadaşlar..

Oktay hoca gençlere önem vermiyor, Göksenin unutuldu, çocuğa yazık ediliyor, altyapıya şans tanımıyoruz bla bla..

Gelin buraya yazın şimdi Göksenin eline sağlık diye. İstediği kadar şans bulsun, potayı yabancı bir cisim olarak düşündükçe bu takımda yer alamayacak. Sanırım neden forma bulmaması hakkında bir kaç tespitte bulunmuştur Oktay hocayı eleştiren arkadaşlar..

Olur mu Arca? Koc sans vermedigi oyuncusuna birden nasil sans verir? Hic EL tecrubesi olmayan adam birden maca cikarsa nasil etki gosterir? Lutfen.