#61 Göksenin Köksal

Oktay hoca gençlere önem vermiyor, Göksenin unutuldu, çocuğa yazık ediliyor, altyapıya şans tanımıyoruz bla bla..

Gelin buraya yazın şimdi Göksenin eline sağlık diye. İstediği kadar şans bulsun, potayı yabancı bir cisim olarak düşündükçe bu takımda yer alamayacak. Sanırım neden forma bulmaması hakkında bir kaç tespitte bulunmuştur Oktay hocayı eleştiren arkadaşlar..
Buyur burdan yak...
Adam ligde Hacettepeye karşı bile 3 dakika oynamış, sen 19 yaşındaki çocuğu al, Euroleague'de en önemli maçlardan birinde oynat, ondan oynadığı 5 dakikada 15 sayı atmasını bekle...
Hayatında basketbolu sadece tv'den seyredenler için cuk oturan bir yorum...Dur da düşüncelerini senin yerine tercüme edeyim...
"GÖKSENİN OYUN MOYUNCU DEĞİLSİN, TAKIMI BALTALIYORSUN, TÜM YENİLGİLERİN SORUMLUSU DA SENSİN, OKTAY HOCAYI BALTALIYORSUN DEFOL"...

Buyur burdan yak...
Adam ligde Hacettepeye karşı bile 3 dakika oynamış, sen 19 yaşındaki çocuğu al, Euroleague'de en önemli maçlardan birinde oynat, ondan oynadığı 5 dakikada 15 sayı atmasını bekle...
Hayatında basketbolu sadece tv'den seyredenler için cuk oturan bir yorum...Dur da düşüncelerini senin yerine tercüme edeyim...
"GÖKSENİN OYUN MOYUNCU DEĞİLSİN, TAKIMI BALTALIYORSUN, TÜM YENİLGİLERİN SORUMLUSU DA SENSİN, OKTAY HOCAYI BALTALIYORSUN DEFOL"...

Sizin kafa iyi galiba ?? Yani babam yaşındaki (!) birine kaba konuşmak istemiyorum ama ... :D :D :D

19 yaşındaki ligde dahi oynatılmayan bir oyuncuyu ilk kez oynadığı Euroleague de, aldığı 5-10 dakika arası sürede kim bu şekilde eleştirirse aynı cevabı, aynı sertlikle veriririm Emre, hiç merak etme...

19 yaşındaki ligde dahi oynatılmayan bir oyuncuyu ilk kez oynadığı Euroleague de, aldığı 5-10 dakika arası sürede kim bu şekilde eleştirirse aynı cevabı, aynı sertlikle veriririm Emre, hiç merak etme...

ne oldu herkes eleştirilebilir tezine? İşimize geldince Oktay hoca kim oluyordu eleştirilemiyor işimize geldiğinde Göksenin daha 19 yaşında niye eleştiriliyor..:)

Bakın olaya ne kadar güzel bakıyorsunuz hayran olmamak elde değil..Peki Takımın durumuda gökseninle benzerlik gösteriyo olabilir mi?

Han ilk defa el de oynuyoruz ilk defa devlerle karşılaşıyoruz ..ama buna rağmen takıma ve oktay mahmutiye acımasızca eleştiriler geliyor vs..

Göksenin in ligde görece daha kolay maçlarda bile süre bulamamasına bu kadar takılmamak lazım.Evet genç oyuncular süre aldıkça, o atmosferi yaşadıkça kendilerini daha fazla geliştirebilirler bu doğru ama bazı koçlar tarz olarak oynadığı dakikaların kıymetini bilmesi için ve oyununu olgunlaştırabilmesi için mental olarak hazır olduğunu görene kadar 30 sayı fark bile olsa 1 dakika dahi süre vermez.Bazen bu tutum oyuncuyu oynamadan bile çok daha hazır hale getirebilir.Sonuçta Oktay hoca Göksenin ya da diğer bütün oyuncuların hem fiziksel hem mental durumlarını çok iyi biliyor.Göksenin onun gözünde belli bir eşiği aşamamış olmalı ki bu çabayı gösterene kadar ona süre vermiyor.Unics maçında kadroya alıp süre vermesine gelirsek de, belki antrenmanlarda istediği performansı almaya başladığından süre verdi belki de Shipp faul problemine girince o sizeda ve sertlikte 2 numara savunması yapabilecek onu gördüğü için süre verdi.Göksenin çok yetenekli bir oyuncu altyapıda oynadığı zamanlardan beri izliyorum, daha fazla çaba sarfetmesi gerekiyor.Bu süreçte kendi hatalar yapmazsa zamanı gelince çok büyük katkısı olucak.

ne oldu herkes eleştirilebilir tezine? İşimize geldince Oktay hoca kim oluyordu eleştirilemiyor işimize geldiğinde Göksenin daha 19 yaşında niye eleştiriliyor..:)

Bakın olaya ne kadar güzel bakıyorsunuz hayran olmamak elde değil..Peki Takımın durumuda gökseninle benzerlik gösteriyo olabilir mi?

Han ilk defa el de oynuyoruz ilk defa devlerle karşılaşıyoruz ..ama buna rağmen takıma ve oktay mahmutiye acımasızca eleştiriler geliyor vs..
Erdem o yazılan direk benim yorumumaydı, biliçliydi ve 19 yaşında ligde hiç oynamayıp ilk kez Euroleague'de oynayan bir genç üzerinden yapılmış çirkin bir atıftı...
Sen nasıl Oktay Hoca'yı koruma altına aldıysan ben de Göksenin'i alırım...İtirazın mı var ?
Günah keçisi olarak Göksenin'i seçmek büyük bir mantık değil mi ? O bu takımdaki tek tecrübesiz oyuncu olduğunu bilecek kadar basketbolu takip ediyor musun bilmiyorum, ama yazdığının geri kalanından da hiçbir şey anlamadım...Kapasitem yetmedi galiba :)

Göksenin Trabzon maçında iyi oynadığı için koç haklı olarak ona süre verdi bu maçta, sana sadece o maçta güvenmiyorum mesajı için önemli bir maçtı tıpkı geçen seneki Banvit serisinin en önemli maçı gibi. Dün de eleştirilecek oyunu yoktu, öyle çok kötü de değildi yani.

Erdem o yazılan direk benim yorumumaydı, biliçliydi ve 19 yaşında ligde hiç oynamayıp ilk kez Euroleague'de oynayan bir genç üzerinden yapılmış çirkin bir atıftı...
Sen nasıl Oktay Hoca'yı koruma altına aldıysan ben de Göksenin'i alırım...İtirazın mı var ?
Günah keçisi olarak Göksenin'i seçmek büyük bir mantık değil mi ? O bu takımdaki tek tecrübesiz oyuncu olduğunu bilecek kadar basketbolu takip ediyor musun bilmiyorum, ama yazdığının geri kalanından da hiçbir şey anlamadım...Kapasitem yetmedi galiba :)

Kapasitenin yetmediğini üzüldüm çünkü ben hicivden anlayacak biriyle konuştuğumu zannediyordum yanılmışım..

Hani biraz daha orta okul düzeyine inmem gerekirse Göksenin maç tecrübesizliği felan yok gerek milli takımlar düzeyinde gerekse altyapıda gerekse genç yaşına rağmen geçen sene bir çok maçta görev aldı..Yazın Milli takımdaki mücadelesinide katıyorum..Yani kişisel maç tecrübesizliği olmayan bir oyuncuyu ilk defa el de oynarken pek birşey beklememk gerektiğini belirtmeniz çok hoşuma gitti..

Acaba Diyorum hani diyorum Galatasarayda Göksenin gibi ilk defa mücadele ettiği bir ligde elde göksenin kadar korunmayı haketmiyor mu? Hem Takım Hem de dolayısıyla Oktay Mahmuti..

Buarada nasıl beceriyorsunuz takımı ötekeliştirmeyi..Oktay sizin Göksenin bizim nedemk yahu..Vah vah durum bukadar mı vahim..Gökseninde bizim Oktay Hocada Takımda bizim emrah bey..uyanın

Kapasitenin yetmediğini üzüldüm çünkü ben hicivden anlayacak biriyle konuştuğumu zannediyordum yanılmışım..

Hani biraz daha orta okul düzeyine inmem gerekirse Göksenin maç tecrübesizliği felan yok gerek milli takımlar düzeyinde gerekse altyapıda gerekse genç yaşına rağmen geçen sene bir çok maçta görev aldı..Yazın Milli takımdaki mücadelesinide katıyorum..Yani kişisel maç tecrübesizliği olmayan bir oyuncuyu ilk defa el de oynarken pek birşey beklememk gerektiğini belirtmeniz çok hoşuma gitti..

Acaba Diyorum hani diyorum Galatasarayda Göksenin gibi ilk defa mücadele ettiği bir ligde elde göksenin kadar korunmayı haketmiyor mu? Hem Takım Hem de dolayısıyla Oktay Mahmuti..

Buarada nasıl beceriyorsunuz takımı ötekeliştirmeyi..Oktay sizin Göksenin bizim nedemk yahu..Vah vah durum bukadar mı vahim..Gökseninde bizim Oktay Hocada Takımda bizim emrah bey..uyanın
Bak kardeşim;
Göksenin 19 yaşında, takımın diğerlerinin yaş ortalaması ise yaklaşık 30...
Bu adamların hepsi tecrübeli, defalarca Eurolague, Eurocup, NBA maçı oynadılar (Göksenin ve Furkan hariç)
Tecrübeyi formalar değil, oyuncular kazanır, ancak 1-2 genç oyuncu da en tecrübeli takımın kadrosunda dahi olur...
Eğer bizim takımda Sertaç, Furkan, Göksenin, Melih gibi genç oyuncular Euroleague de düzenli olarak önemli süreler alsaydı tecrübesizlik özrünün altına ben de sığınırdım. Ancak bizim gibi yaşlı ama ilk kez katılan bir takım olan U.KAZAN görüldüğü üzere hiç bu özrün altın sığınmadan mütevazi kadrosuyla emin adımlarla ilerliyor...Onlar ilerliyorsa bizde ilerlerleyebiliriz. Bütçe olarak da onlardan üstünüz...
Neyse konudan çıkmayalım, Eğer mademki Göksenin-Mahmuti "bizim", o zaman Mahmuti'ye yaptığın korumacılığı ona da yapsana. Madem öyle düşünüyorsun, onu eleştirenlere yazsana. Bırak benim-senin palavrasını, sen cin olmadan adam çarpmaya mı kalkışıyorsun ?...

Buyur burdan yak...

Emrah bey,

Bilmemek suç değil, öğrenmemek suç demiş atalarımız. Göksenin, 1 ocak 1991 doğumlu. Bugün itibariyle, 20 yaşını bitirmiş, 21'ine doğru yol alan bir insan. 19 yaşında olarak küçültmenizi bende isterdim açıkçası ama durum bu.

Hacettepe maçı sanırım içinizde büyük bir yara, hala unutamamışsınız. Hatırlatalım madem, son Trabzonspor maçında 12 dakika süre aldı Göksenin ve bugüne kadar geldiğimiz bütün antrenmanlara da katıldı. Hani ilk defa süre alıyor, takımla oynuyor gibi bir durum yok abartmayın.

Benim yaptığım yorumda, ne 5 dakikada 15 sayı atamamasına dem vurdum, ne de maçın kaybedilmesinin suçlusunu Göksenin olarak gösterdim. Bunlar tamamen sizin hayal ürünleriniz. Okuduğunuz şeyler üzerinden senaryo üretmede de fena değilsiniz açıkçası, bir şey düşünebilirsiniz hala geç değil.

Hayatımla ilgili en ufak bir bilgiye sahip olmadan, basketbolu sadece televizyonda izlediğimi de söylemişsiniz. Sizin hayatınızın nasıl olduğunu bilmiyorum ancak, kendi çapsız ve yanlış basketbol bilgilerinize bakarsak basketbolu nereden izlediğinizi çıkartamıyorum bile. Ayrıca, Göksenin'i hem milli takımda, hem Galatasaray altyapısında, hem A takımda hem de antrenman bazında salondan izledim.

Son olarak, olmayan düşüncelerimi tercüme etmişsiniz. Gerçekten iyi güldüm bu saatte, onun için de teşekkür ederim.

-----------

Göksenin'in yeteneklerine ve savunma gücüne güveniyorum. Ancak hücumda bu kadar kısıtlı bir görüntüde olması onu ilerisi adına önemli bir oyuncu konumuna getiremez. Daha fazla çalışarak en azından yay gerisinden şut tehdidi oluşturmalı, rakipleri onu bir-iki adım geriden savunmaz en azından.

Emrah bey Hatiplik konusunda beceriksizliğinizi zaten biliyoruz..Ha benim sizi çarpmam için zaten cin olmama gerek yok öyle kolay denemeler girmem buna gerekte yok..

Oktay Hocayı korumuyorum virgül savunmuyorum da..Bir insanı korumak yada savunmak için bir suçu yada hatası olması gerekir..Bilmiyorum, kapasitem yetmiyor dediniz mümkün olduğunca sade ve üstü açık yazmaya çalışıyorum o yüzden..Ben voleybol ile ilgili yazdığım yazı belki birdir belki iki..Hatırlamıyorum bile belkide hiç yazmadım..Çünkü okadar anlamam bilmem ve bilmediğim bişey içinde eleştiri yapma hakkını hissetmem..hele hele ışık Menküere taktiksel açıdan asla birşey diyemem..Siz üzerinize ister alının ister alınmayın ama basketboldan da işte benim voleyboldan anlamadığım gibi gram anlamayan adamların eleştirilerine cevaptır yazılanlar, savunmak değil..Bunu ayırt ediyor olacağınıza inanıyorum.. Oktay Hocanın avukata yada avukatlık durumu olmadığı gibi Gökseninide eleştirmedim yada eleştirilmedi ki savunayım..Siz eleştiriyi üzerinize alıp gencecik çocuğu kazan maçındaki performansa göre yargılanıyor diyip çok afedersiniz kalayı basmadan önce o yazıdaki ince ironiyi anlamanız lazımdı..Gördüğüm kadarıyla hala anlayamamışsınız..

Göksenini ezbere savunuyorsunuz kaç maçını izlediniz acaba ne yapabilir neyi yapamaz hakkında bu bilgilere sahipmisiniz acaba..Hakkında bu bilgilere sahip olan ve ona güvenen ama eksiklerini dile getiren insanlarla neyin münakaşasına giriyorsunuz hala çözemedim ve şaşkınlıklada izliyorum

Hala elde olmayan verilerle konuşuyorsunuz bir hata daha..Kazanın bütçesinin bizden daha düşük olduğunu söylüyorsanız bunu kadroları yanyana koyup bizde lakoviç var onlarda greer lako daha fazla eder gibisinden değil rakamlarla somut bilgilerle konuşun lütfen onun dışında böyle tahminimsi müneccimli eleştirileri zaten dikkate almam kişisel olarak

Son olarak kaldıki bütçe olarak çok çok çok üstte olalım (ki değiliz ya) Yahu yıllardır milyon dolarlar la başarılı olamayan bir anadolu efes ve fenerbahçe ülker örneği var...Ha onların yanında bizim kadromuz ve bütçemiz yarılarına tekabül ediyor ama şu takımdan hayallerinizi zorlayın 1 senedir neyi alamadınız..Oyun kimliğiyse görmediniz mi? Mücadele ise görmediniz mi? Türkiye ligi finali ve eurolşg görmediz mi? üç sene istenirken bir senede bunları başarmış takıma ve bunu organize eden adama neden bir sene daha tahammül edilemiyor bu azınlık bir kısım tarafınca işte bu anlaşılmaz..

Sakın yok biz Galatasarayız bir branşta varsak final en iyisidir gibi duygusal olaylara girmeyelim Biz Galatasaray olarak 11 yada daha fazla sayısını tam bilmiyorum şubelere sahip avrupanın en büyük camialarından biriyiz..Bir barcelonanın bir madridin furbol takımları ve erkek basketbol takımları vardır..başka yok..Ve onlar iki branştada en iyiler ve en iyi kulüpler..

Özetle camiamızın büyük olması demek 20 senedir allaha emanet giden hiçbir atılımı ve başarısı olmayan bir şubemizi hemen ilk senesinde haydaa sen Galatasaraysın 20 senedri basketbol oynamasanda kalkar devleri ezersin gibi duygusal tepkimeler bizi sadece küçültür..

Dağdan gelip bağdakini kovmaya benziyor bu işler..Kolay değil öyle basketbolda.süper bir bütçe ile başlasan en iyi oyuncularıda transfer etsen senin bir kültürün bir kimliğin olmadıktan sonra fasa fiso , laf anlatmayın burada kimseye küçümsediğiniz prokomun bile basketbolda bizden daha saygın yeri var fiba da..İşte bu kimliği kazanmaya çalışıyor Galatasaray, amaç f16 dan prokomu eze eze yenememkten yada kazanı yenememek ten çok daha önemli

Emrah bey,

Bilmemek suç değil, öğrenmemek suç demiş atalarımız. Göksenin, 1 ocak 1991 doğumlu. Bugün itibariyle, 20 yaşını bitirmiş, 21'ine doğru yol alan bir insan. 19 yaşında olarak küçültmenizi bende isterdim açıkçası ama durum bu.

Hacettepe maçı sanırım içinizde büyük bir yara, hala unutamamışsınız. Hatırlatalım madem, son Trabzonspor maçında 12 dakika süre aldı Göksenin ve bugüne kadar geldiğimiz bütün antrenmanlara da katıldı. Hani ilk defa süre alıyor, takımla oynuyor gibi bir durum yok abartmayın.

Benim yaptığım yorumda, ne 5 dakikada 15 sayı atamamasına dem vurdum, ne de maçın kaybedilmesinin suçlusunu Göksenin olarak gösterdim. Bunlar tamamen sizin hayal ürünleriniz. Okuduğunuz şeyler üzerinden senaryo üretmede de fena değilsiniz açıkçası, bir şey düşünebilirsiniz hala geç değil.

Hayatımla ilgili en ufak bir bilgiye sahip olmadan, basketbolu sadece televizyonda izlediğimi de söylemişsiniz. Sizin hayatınızın nasıl olduğunu bilmiyorum ancak, kendi çapsız ve yanlış basketbol bilgilerinize bakarsak basketbolu nereden izlediğinizi çıkartamıyorum bile. Ayrıca, Göksenin'i hem milli takımda, hem Galatasaray altyapısında, hem A takımda hem de antrenman bazında salondan izledim.

Son olarak, olmayan düşüncelerimi tercüme etmişsiniz. Gerçekten iyi güldüm bu saatte, onun için de teşekkür ederim.

-----------

Göksenin'in yeteneklerine ve savunma gücüne güveniyorum. Ancak hücumda bu kadar kısıtlı bir görüntüde olması onu ilerisi adına önemli bir oyuncu konumuna getiremez. Daha fazla çalışarak en azından yay gerisinden şut tehdidi oluşturmalı, rakipleri onu bir-iki adım geriden savunmaz en azından.

Arca kaybedilen Unic Kazan maçından sonra benim 20 yaşındaki (19 ya da 20 ne farkerder) bir oyuncuyu korumam mı çapsızlık ? Yoksa senin yenlgiden sonra 20 yaşındaki oyuncunun sayfasına girerek işte sen busun-hiçbir zaman gelişemeyeceksin tarzı yorumlar yazman mı ?
Diğer atıflarına da, Sadece sana şunu söyleyim, ben sizler gibi 19-20 yaşlarında bir genç değilim, kafam eserse Rusya'ya gider Göksenin'in maçını izlerim dönerim. Göksenin'in yeteri kadar maçını altyapı, milli takım ve ligde "CANLI" olarak izlemesem bu kadar net ifadeler kullanmam, bu kadar korumam. Ama sen ve senin gibilerin bir malubiyetin ardından eleştirecek o kadar çok oyuncu varken (başta Lakovic, Songalia, Ender, Tutku, Andric), onların sayfalarını pas geçip direk Göksenin'in sayfasına yorum yapman ve bir tek henüz 20 yaşındaki ve ligde Hacettepe'ye karşı bile doğru düzgün süre alamayan Göksenin'i eleştirmen kötü niyet değildir de nedir ?
...Eğer gerçenkten son paragrafta dediğin gibi "Güvenseydin" o maçtan sonra en azından sadece onu eleştirmezdin...

Arca kaybedilen Unic Kazan maçından sonra benim 20 yaşındaki (19 ya da 20 ne farkerder) bir oyuncuyu korumam mı çapsızlık ? Yoksa senin yenlgiden sonra 20 yaşındaki oyuncunun sayfasına girerek işte sen busun-hiçbir zaman gelişemeyeceksin tarzı yorumlar yazman mı ?
Diğer atıflarına da, Sadece sana şunu söyleyim, ben sizler gibi 19-20 yaşlarında bir genç değilim, kafam eserse Rusya'ya gider Göksenin'in maçını izlerim dönerim. Göksenin'in yeteri kadar maçını altyapı, milli takım ve ligde "CANLI" olarak izlemesem bu kadar net ifadeler kullanmam, bu kadar korumam. Ama sen ve senin gibilerin bir malubiyetin ardından eleştirecek o kadar çok oyuncu varken (başta Lakovic, Songalia, Ender, Tutku, Andric), onların sayfalarını pas geçip direk Göksenin'in sayfasına yorum yapman ve bir tek henüz 20 yaşındaki ve ligde Hacettepe'ye karşı bile doğru düzgün süre alamayan Göksenin'i eleştirmen kötü niyet değildir de nedir ?
...Eğer gerçenkten son paragrafta dediğin gibi "Güvenseydin" o maçtan sonra en azından sadece onu eleştirmezdin...

Takımla ilgili eleştirilebilecek bir çok şey var. Başta lakovic'in tam olarak adapte olamaması belki de kan tutmaması gibi. Ama adamdaki çabayı görmemek mümkün değil. sonuca değil niyete bakmalı her zaman. Sevmediğim ama malesef gerçek bir söz var; "hatayla insan ölüyor hayatta" Ben tv başında ya da salonda maçları izlerken yeniliyor olsak da oyunculardaki mücadeleyi görmek bana keyif veriyor.
Gökseninde de aynen bu şekilde. Daha 91 doğumlu. Ne bekliyoruz ki şimdiki oyunundan?
Biraz daha sabırlı arkadaşlar. O zaman siz de daha mutlu hissedeceksiniz emin olun. Alçak gönüllülük iyidir :)

6 tane ribaund almış.Maçı izlemediğim için soruyorum acaba düşenlerimi topladı ? Takımın en fazla ikinci ribaund alan oyuncusu konumunda Telekom maçı itibariyle.

3'de 0 3'lükteydi bir ara ama ona rağmen tereddüt etmeden 2 şut attı ve soktu o şutları bunlar çok önemli, oyunun diğer yanlarına katkısı zaten çok Göksenin'in, şutlarını korkmadan atarsa ve geliştirirse forma şansı bulur yeterince, tebrikler Göksenin çalışmaya devam.

Alay mı ediyorsunuz napıyorsunuz bilmiyorum. Ama Göksenin'in hücum ribaundlarındaki etkisini bilmiyorsanız samimiyetinizden şüphe ederim şahsen.

Neden alay edeyim güzel kardeşim? Ben gerçekten şaşırdığım için bu soruyu sordum. Ayrıca Göksenin 17:34 ortlama ile oynadığı 5 maçta 2.4 ribaund ortalaması tutturmuş bu maç dahil. Ben samimiyet ile soru sordum dalga falan geçme niyetim yoktu...

Neden alay edeyim güzel kardeşim? Ben gerçekten şaşırdığım için bu soruyu sordum. Ayrıca Göksenin 17:34 ortlama ile oynadığı 5 maçta 2.4 ribaund ortalaması tutturmuş bu maç dahil. Ben samimiyet ile soru sordum dalga falan geçme niyetim yoktu...

Ben yanlış anlamışım o zaman. Emir hocamız da yazmıştı zaten Göksenin hücum ribaundlarında etkili bir oyuncu diye. Tesadüf değil yani o ribaundlar..