7DAYS Eurocup 10. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 92-73 Asseco Arka Gdynia

Yenelim önümüze bakalım.
Keşke guard transferimiz gerçekleşmiş olsaydı da bu maçlar ile takıma alışsaydı...
 
Biraz da Eurocup... Galatasaray yarın kazanırsa TOP 16'da Badalona, Monaco ve Rytas ile aynı grupta yer alacak.

(via@EuroZonecom)
 
Biraz da Eurocup... Galatasaray yarın kazanırsa TOP 16'da Badalona, Monaco ve Rytas ile aynı grupta yer alacak.

(via@EuroZonecom)
saçmalamış.. daçka kazanırsa C1 olur.. galatasaray kazanırsa D2 olur.. rytas kazanırsa tofaş B4 olur.. monaco da kesinlik kazandı A3 oldu.. bu sonuç olursa daçka,galatasaray ve tofaş aynı grupta olur.. grup da bir de monaco olur.. daha kesinlik yok hiçbir şey için.. buyrun ; https://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/format format link de inceleyin..
 
E Grubu

Bologna
Partizan
Badalona-Brescia-Daçka-Kazan(averaj durumlarını bilmiyorum)
Trento

F Grubu

Umana Reyer
Badalona-Brescia-Daçka-Kazan
Oldenburg-Galatasaray
Promitheas

G Grubu

Badalona-Brescia-Daçka-Kazan
Galatasaray-Oldenburg
Monaco
Rytas-Tofaş

H Grubu

Malaga
Andorra
Rytas-Tofaş
Badalona-Brescia-Daçka-Kazan
 
Ortaokul takımı gibi ancak maç kendi okulumuzun sahasındaysa güzel oynuyoruz. O yüzden Eurocup seviyesinde normalde bu bütçeli takımı havalara uçurabilecek bu tarz maçlar da bir süre sonra önemini yitirmeye başlıyor. Bu takımın kuşkusuz bir potansiyelinin olduğu ortada ama karakteri dış sahada göstermekten imtina ettikleri sürece yakın geleceğe dair de bir umut pompalamaları kolay olmuyor. Hele geçen haftaki gibi rezil Buducnost deplasmanlarından sonra. İçerde kadrosuna en uygun oyun tarzını sürekli uygulayıp dışarda basketbolu unutmuş gibi davranan bir takım. Bugün maç İstanbul'da olduğu için ilk tanıma uygun bir oyunu ortaya koyduk ilk 20 dakikada.
 
Unics KAZAN Daruşşafaka'yı yenince o gruptan 2 ihtimal kaldı. Joventut ilk yarıda Ljujbljana'ya karşı 51-38 yenik ve maç bu şekilde Joventut mağlubiyetiyle biterse rakibimiz ikili averajda Brescia'nın üstünde yer alacak Unics oluyor. Joventut maçı döndürürse üçlü averajda üstün olan Joventut bizim gruba geliyor.(Yazarken ikinci yarınn ilk 3 dakikasında 69-40 olmuş:eek: Bekle bizi Unics KAZAN:p)
 
Umana Reyer Venezia sahasında Rytas'ı 76-74 mağlup etti. Bu sonuçla B Grubu'nda 4. Rytas oldu ve bizim grup belli oldu.

Galatasaray Doğa Sigorta
Unics Kazan
Monaco
Rytas Vilnius

Guard transferi olmadan bu gruptan çıkmak zor...
 
Top 16 Fikstürümüz
İlk maçı deplasmanda oynayıp deplasmanda grubu bitirmek sıkıntı ama en azından diğer ikisine göre daha uygun bir deplasman maçı ve ardından en ideal iç saha maçıyla başlıyoruz.

Ayrıca bu grubun çaprazı da Virtus ve Partizan'ın olduğu grup. Özellikle Virtus'un lider çıkma olasılığının yüksek olduğunu hesaba katarsak -ki yarı finalden itibaren saha avantajı bu turda alınan galibiyetler ve averajlara bakılarak belirleneceğinden hiçbir maçı önemsememe ihtimalleri yok- bu gruptan 1 çıkmak her takım için ayrı bir önemde.
 
Ewe Basket bizden aşağıda bitirip bizden kolay gruba düştü. Çaprazının ne olduğunu bilmiyorum ama maalesef pek de istemediğim bir gruba düştük.

Unics kazan bence fiyat performans olarak Eurocup'un en kötü takımlarından biri. Bireysel olarak çok iyi oyuncuları var ama oynadıkları basketbolla ellerindeki kadro arasında büyük fark var. İç sahada iyi bir tribün yapmazsak 0/2 ihtimalimiz hiç de az değil çünkü oyuncu kalitesi arasında epey fark var. Bizim takımın da durumunu pek beğenmiyorum açıkçası. Gerçekten savunmada hiçbir topa el uzatmıyoruz inanılır gibi değil. Çember altı zaten yol geçen hanı olmuş. Umarım o zamana kadar artık bir şeylere reaksiyon vermeye başlarız.

Monaco da evinde 4/5 yaptı, dışarda Ulm ve Promitheas'ı yendiler. Bireysel olarak iyi oyunculara sahipler ama Cole pek formda girmedi sezona. Geçen sene nispeten daha vasat takımlarına 0/2 yaptık. Yine içeride önemli maç. Dışarıda kazanma ihtimalimizi zayıf olarak görüyorum.

Grubun nispeten en zayıf takımı Rytas. Onlar da iç sahada yüksek tempoyla oynuyorlar ki bana göre kesinlikle kazanmamız gereken bir deplasman. Oyuncu kalitesi olarak epey vasatlar ama Litvanya ekolünü düşündüğümüzde de kesin kazanırız diyemem.

Hep olumsuz konuştum gibi hissettim ama düşüncem grubu 3/3 bitireceğimiz yönünde. 4-2 ne güzel olur ama bu guard transferinin kesin olarak yapılması gerekiyor. 3/3 yapıp 2'li averajları vermemek üzerine başta bir hedefimiz olmalı.

İlk yarıda takımın deplasmandaki vücut dilinden ve malum Trento maçından çok rahatsız oldum. Umarım hocanın küçük değişiklik dediği şeyler bunlardır. Yoksa takımın sorununun hocanın sandığından daha büyük olduğunu düşünüyorum.
 

Üst